Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 22 mei 2022

Groep supporters onwel na wedstrijd tussen KV Mechelen en KRC Genk

HLN
Groep supporters onwel na wedstrijd tussen KV Mechelen en KRC Genk
In Mechelen zijn zaterdagavond een 15-tal voetbalfans onwel geworden in het stadion van KV Mechelen, bij de wedstrijd tegen Racing Genk. Dat zegt de lokale politie, die een onderzoek is gestart naar de oorzaak van het incident.
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. Zelensky: "Oekraïne heeft ruggengraat Russische leger gebroken"
Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio's Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van "intense vuurgevechten" langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Politie start onderzoek op nadat 15-tal personen plots 'onwel worden' tijdens KV Mechelen-RC Genk
De politie van Mechelen-Willebroek is een onderzoek opgestart na een incident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen KRC Genk. "Tijdens de wedstrijd kregen we plots meldingen dat verschillende personen onwel werden", zegt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande.
Lees verder

Belgische Stéphanie Huang door naar finale Koningin Elisabethwedstrijd
Stéphanie Huang gaat door naar de finale van de Koningin Elisabethwedstrijd. Ze is de enige Belgische kandidaat van de prestigieuze muziekwedstrijd die dit jaar voor cello wordt gehouden. De organisatoren van de Koningin Elisabethwedstrijd maakten de twaalf finalisten in de nacht van zaterdag op zondag kort na middernacht bekend.
Lees verder

Twee doden en veertigtal gewonden na tornado in Michigan
In het noorden van de Amerikaanse staat Michigan zijn volgens diverse media bij de doortocht van een tornado minstens twee mensen omgekomen en zo'n 44 anderen gewond geraakt.
Lees verder

WHO verwacht nog meer gevallen van apenpokken
De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat meer gevallen van het apenpokkenvirus opduiken, nu in landen extra gecontroleerd wordt op aanwezigheid van het virus.
Lees verder

Wereldgezondheidsorganisatie verwacht meer apenpokkengevallen
De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat meer gevallen van het apenpokkenvirus opduiken, nu in landen extra gecontroleerd wordt op aanwezigheid van het virus. Volgens de WHO is het virus inmiddels vastgesteld in zeker twaalf landen waar de apenpokken doorgaans niet voorkomen. Bij de organisatie zijn in totaal 92 gevallen bekend en nog eens 28 vermoedelijke gevallen.
Lees verder

Vierde geval van apenpokken in België - WHO verwacht nog meer cases
In België heeft een vierde persoon positief getest op het apenpokkenvirus. Dat meldde viroloog Marc Van Ranst zaterdag op Twitter. Het gaat om een man uit de provincie Luik. De Wereldgezondheidsorganisatie gaat ervan uit dat meer gevallen van het apenpokkenvirus opduiken, nu in landen extra gecontroleerd wordt op aanwezigheid van het virus.
Lees verder

Vier gewonden bij ongemeen zware klap in Ieper: "Een wonder dat er geen doden vielen"
Langs de Poperingseweg in Vlamertinge gebeurde zaterdagavond laat een spectaculair ongeval. Twee auto's kwamen frontaal in botsing. Vier mensen, waaronder twee broers, raakten gewond. Voor zover bekend, verkeert geen van hen in levensgevaar. De materiële schade was enorm. "Of dat nu ook het geval was, weten we niet. Maar vooral 's nachts wordt hier vaak heel hard gereden", klinkt het in de buurt.
Lees verder

Steeds meer druggebruikers betrapt achter het stuur
Steeds meer bestuurders worden betrapt voor het rijden onder invloed van drugs. En het aantal betrapte chauffeurs is slechts het topje van de ijsberg, schrijft De Zondag.
Lees verder

Vier doden en 900.000 gezinnen zonder stroom na noodweer in Canada
In het oosten van Canada zijn bij hevige onweersbuien vier mensen omgekomen. Zo'n 900.000 huishoudens kwamen ook zonder stroom te zitten in de provincies Ontario en Quebec. Dat hebben de Canadese autoriteiten zaterdag bekendgemaakt.
Lees verder

UITGELEGD. Wat is de kans dat wij eindigen zoals de dinosaurussen?
Van science-fiction films tot doemberichten op social media. De ene na de andere asteroïde of komeet scheert rakelings langs de aarde of luidt zelfs het einde der tijden in zoals bij de dinosaurussen. Maar moeten we ons echt zorgen maken? Wat zweeft er allemaal rond in ons zonnestelsel? En wat is de kans dat daar iets tussen zit dat ook onze ondergang wordt? Je komt het te weten in deze nieuwe 'Uitgelegd'.
Lees verder

Vrijuit en zonder rancune, Marc Sergeant over de strijd van Lotto om te overleven in WorldTour: "Sommigen bij de Nationale Loterij zullen degradatie wél een schande vinden"
De helft van zijn leven was Marc Sergeant (62) als renner, ploegleider en manager het gezicht van de Lotto-ploeg. Tot hij in augustus werd opzijgeschoven. Nu zijn kindje in het onweer zit, kijkt hij lijdzaam toe. "Als ploegmanager heb ik er altijd over gewaakt dat we in de WorldTour konden blijven. Soms was het met de hakken over de sloot, maar in 2011 wonnen we dat klassement zelfs. Toen was Lotto de beste ploeg ter wereld, nu is het de vierde ploeg in België."
Lees verder

Topmodel Hannelore Knuts: "Ik heb oerkreten gemaakt waarvan ik niet wist dat ik ze in me had"
Ze woonde tien jaar in New York en deed de grootste catwalks, tegenwoordig leeft Hannelore Knuts weer in Antwerpen en maakt ze de balans op van haar leven. "Ik heb lang geen zelfliefde kunnen voelen. Best gek, want intussen stond ik op covers en zagen mensen mij als perfect."
Lees verder

De 16 Vragen van De Wachter aan topmodel Hannelore Knuts: "Het geluk staat niet op de cover van 'Vogue'"
Ze woonde tien jaar in New York en deed de grootste catwalks, tegenwoordig leeft Hannelore Knuts weer in Antwerpen en maakt ze de balans op van haar leven. "Ik heb lang geen zelfliefde kunnen voelen. Best gek, want intussen stond ik op covers en zagen mensen mij als perfect."
Lees verder

Vandaag droog en vrij zonnig
Vandaag blijft het droog en wordt het vrij zonnig met hoge sluierbewolking en wat stapelwolken. In het zuiden van het land wordt het in de loop van de namiddag mogelijk zwaarbewolkt.
Lees verder

"Dochter van Poetin heeft relatie met balletdanser Igor Zelensky en vloog voorbije jaren meer dan 50 keer naar München"
Katerina Tikhonova, de jongste dochter van de Russische president Vladimir Poetin, vloog tussen 2017 en 2019 meer dan 50 keer naar de Duitse stad München. Dat blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Russische onafhankelijke nieuwswebsite IStories en het Duitse weekblad Der Spiegel. Volgens deze nieuwsmedia heeft Tikhonova een relatie met Igor Zelensky, de voormalige directeur van het Beierse staatsballet.
Lees verder

Restaurants slijpen de messen voor 'war on talent': bedrijfsauto, 4 dagen werken, tot 6.000 euro netto... En nog vinden ze niemand
Maandag deelt de Michelingids zijn nieuwe sterren uit en dat is voor heel wat topchefs ongetwijfeld een welkom moment van verpozing. Want in de nasleep van de coronacrisis — toen heel wat werknemers de horeca verlieten — kreunen ook de topzaken nog altijd onder een (vergeefse) zoektocht naar personeel. Zelfs driesterrenrestaurant Zilte in Antwerpen heeft momenteel negen openstaande vacatures. Het enige wat jong keukentalent nog kan verleiden: "Een zo hoog mogelijk loon voor een zo kort mogelijke werkweek."
Lees verder

Jonge papa Jasper (29) deelt strijd tegen kanker met Vlaanderen: "Lotgenoten vinden steun bij mijn posts, dat doet deugd"
Foto's van het bezoek van zijn kindjes in het ziekenhuis. Een filmpje van hoe zijn haar uitvalt door de chemo. Kankerpatiënt Jasper Decock (29) uit Waregem deelt het rauwe en tegelijk het mooie van zijn leven op zijn Instagramaccount. Het was oorspronkelijk de bedoeling om op die manier vrienden en familie op de hoogte houden van zijn strijd, maar steeds meer mensen volgen zijn pagina. Het verhaal achter 'Kameleoncocktail'.
Lees verder

Huifkar met kampioenselftal kantelt: 20 gewonden, 4 mensen met ambulance naar ziekenhuis
Een huifkar achter een tractor is gisterenavond gekanteld aan de Havezatensingel in Losser in de Nederlandse provincie Overijssel. Hierbij zijn meerdere slachtoffers gevallen, meldt de politie. Het gaat om twintig gewonden van wie er vier met de ambulance naar het ziekenhuis moesten.
Lees verder