Doorgaan naar hoofdcontent

Goede stem, maar kan zijn act overtuigen? Experts wegen de kansen van Jérémie Makiese op het Songfestival

HLN
Goede stem, maar kan zijn act overtuigen? Experts wegen de kansen van Jérémie Makiese op het Songfestival
Voor de ogen van een slordige 180 miljoen kijkers verdedigt Jérémie Makiese zaterdagavond de Belgische eer tijdens de finale van het Eurovisiesongfestival. Hij oogst in Turijn voorlopig veel lof voor zijn stem, en zou ook op met zijn sympathieke persoonlijkheid indruk maken. Rest de vraag: is zijn act sterk genoeg om een overwinning te behalen? Drie experts maken de afweging.
Lees verder

Jeans die niet rond je taille past? Met een simpele schoenveter maak je je broek een maatje kleiner
Een jeansbroek vinden die perfect rond je taille past, is niet altijd de makkelijkste opgave. En een bezoekje aan de kledingmaker maakt die broek al meteen dertig euro duurder. Met deze simpele hack maak je je pantalon een maatje kleiner. Het enige dat je nodig hebt, is een lange schoenveter en een haarspeld.
Lees verder

Reisexpert tipt Split in Kroatië als betaalbare vakantie: "Vanaf 74 euro heb je al een heenvlucht"
De Kroatische stad Split wordt deze zomer opnieuw een populaire én betaalbare vliegbestemming. Zowel TUIfly, Brussels Airlines, Ryanair en Croatia Airlines vliegen er vanuit ons land naartoe. Maar wat is er in de stad en in de omgeving te zien? Onze reisexpert Johan Lambrechts geeft zijn beste tips.
Lees verder

Paris Jackson openhartig over haar overleden vader Michael Jackson: "Als we speelgoed wilden kopen, moest we eerst vijf boeken lezen"
Paris Jackson (24) heeft zich in een interview uitgesproken over haar overleden vader Michael Jackson. Tijdens een gesprek met de website 'Popsugar' had Paris het onder meer over enkele van de belangrijke levenslessen die haar vader haar heeft meegegeven voor zijn overlijden in 2009.
Lees verder

Chinese vliegtuig dat moet concurreren met Airbus en Boeing bijna klaar voor de dienst
De Chinese vliegtuigbouwer Comac heeft zaterdag zijn C919-passagierstoestel gedurende ongeveer drie uur getest. Het vliegtuig zal "binnenkort" aan de eerste klant geleverd worden, zo meldde de Chinese staatszender CCTV.
Lees verder

BASKET KORT. Zusjes Massey ruilen Kangoeroes Mechelen voor Movistar Estudiantes * 3x3 Team Antwerp plaatst zich voor kwartfinale
In het vrouwenbasketbal verlaten twee Belgische toptalenten onze nationale competitie. Billie en Becky Massey trekken naar het buitenland. In het 3x3 basketbal won Team Antwerp in Japan zijn eerste twee wedstrijden. Het speelt morgen de kwartfinale.
Lees verder

KOERS KORT. Bardet verlengt tot 2024 bij Team DSM - Vollering wint opnieuw in Baskenland
De Nederlandse Demi Vollering (Team SD Worx) heeft haar tweede ritzege op rij geboekt in de Ronde van het Baskenland (WorldTour). Met winst bovenop een steil klimmetje verstevigt ze ook haar leidersplaats in het klassement.
Lees verder

BV 24/7. Bekend Vlaanderen geniet van de zon in binnen- én buitenland
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Avondklok in Somalische hoofdstad tijdens presidentsverkiezingen
In Mogadishu, de hoofdstad van Somalië, wordt zaterdagavond een avondklok van kracht. Tot na de presidentsverkiezingen zijn uit veiligheidsoverwegingen alle openbare activiteiten verboden, zo heeft de politie aangekondigd.
Lees verder

Amerikaanse agent twijfelt geen seconde en redt leven van bewusteloze baby met snelle reanimatie
In de Amerikaanse stad Atlanta, in de staat Georgia, heeft een politieagent het leven van een baby van amper vier maanden oud gered. De moeder van de baby was volledig over haar toeren toen bleek dat haar zoontje, met de naam Pierre, niet meer reageerde. De agent twijfelde geen seconde en begon het kind onmiddellijk te reanimeren.
Lees verder

Hardhandige douches en een streng dieet: in dit luxe kuuroord laten sterren zich 'zuiveren' voor 10.500 euro per week
Voor een stralende en gezonde teint sparen sommige sterren zich kosten noch moeite. Victoria Beckham (48) bijvoorbeeld bekwam van het huwelijk van haar oudste zoon met een weekje detoxen in Noord-Italië. In het luxueuze kuuroord liet ze zich behandelen met slib, vastte dertig uur aan een stuk en dronk liters 'magisch water'. Stevig labeur, en het kostte haar dan nog eens duizenden euro's voor... Wij nemen een kijkje achter de schermen van het luxueuze verblijf.
Lees verder

Heerlijke kitsch of gewoon een steengoed nummer: tien om te zien op het Songfestival vanavond
Juicht ende jubelt! Vanavond weten we wie het 66ste Eurovisiesongfestival wint. Omdat er helaas ook veel bagger op het podium staat, selecteerden wij - volgens ondergetekende dan toch - de acts die u wél moet zien.
Lees verder

Ernst Happel Junior herleeft de legendarische Club-periode: "Mijn vader zou het prachtig vinden"
Drie landstitels op rij – de succesperiode van de Happeljaren geëvenaard. "Fantastisch dat ze die grandioze tijd opnieuw levendig maken", weet Ernst Happel Junior (69), zoon van de meest legendarische Brugse coach.
Lees verder

De favorieten van onze Songfestivalvrouw: deze tien moet je zien
Juicht ende jubelt! Vanavond weten we wie het 66ste Eurovisiesongfestival wint. Omdat er helaas ook veel bagger op het podium staat, selecteerden wij - volgens ondergetekende dan toch - de acts die u wél moet zien.
Lees verder

Chris Rock grapt in nieuwe show over Oscar-incident met Will Smith: "Ik heb mijn gehoor weer terug"
Het heeft even geduurd, maar Chris Rock (57) heeft eindelijk enkele grappen gemaakt over het befaamde Oscar-incident. De Amerikaanse acteur Will Smith (53) sloeg de komiek toen in het gezicht nadat deze een grap gemaakt had over zijn vrouw Jada. Aanvankelijk had Chris Rock weinig te zeggen over het hele gebeuren, maar daar is ondertussen dus verandering in gekomen.
Lees verder

Finland en Zweden op drempel van de NAVO. Hoe zal Poetin reageren? "Dit is hét moment"
Een Fins en Zweeds NAVO-lidmaatschap wordt met de dag waarschijnlijker. Een historische stap voor beide landen, ingegeven door de oorlog in Oekraïne. "Ruslands handen zijn gebonden in Oekraïne. Dit is het moment."
Lees verder

LIVE GIRO. Van der Poel kleurt vermakelijke etappe, ook Girmay en De Gendt tonen zich
Vandaag staat in de Giro een korte, maar verraderlijke rit op het menu. De achtste etappe, met start en finish in Napels, is slechts 153 kilometer lang. Al moeten er wel heel wat kuitenbijters overwonnen worden. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Axel Merckx over de knietumor van dochter Athina en de zoektocht naar genezing: "Er is maar één juiste weg, vooruit"
22 jaar na zijn etappezege in de Giro heeft Axel Merckx (49) andere zorgen aan zijn hoofd. De strijd van dochter Athina (16) tegen een hardnekkige desmoid-tumor is lang en lastig, maar samen met haar voert hij ze vol overgave. Nu ook tot 'fundraising' toe. "Je kind gelukkig zien: het is de wens van elke vader."
Lees verder

CELEB 24/7. Dua Lipa heeft de tijd van haar leven in Parijs en Sam Smith heeft nood aan wat me-time
Niets leuker dan meekijken met het leven van onze beroemde medemensen. Benieuwd wat ze zoal uitspoken? Je ontdekt het hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Marten Van Riel 12de in Yokohama, knap staaltje fair-play tussen duo dat om zege sprintte
Marten Van Riel is in Yokohama twaalfde geworden in de eerste van zeven manches in de World Triatlon Series (WTS). Bij de vrouwen finishte Valérie Barthelemy als negentiende.
Lees verder