Doorgaan naar hoofdcontent

Gerechtelijk onderzoek El Kaouakibi officieel afgerond. “Des te beter”, reageert advocaat

HLN
Gerechtelijk onderzoek El Kaouakibi officieel afgerond. "Des te beter", reageert advocaat
Het gerechtelijk onderzoek naar de fraudezaak tegen politica Sihame El Kaouakibi is officieel afgerond. Dat heeft VTM Nieuws vernomen. Het parket zal nu een vordering opmaken en dat voorleggen aan de raadkamer. El Kaouakibi zal dus binnenkort horen waarvan ze beschuldigd wordt en of ze voor de rechter moet verschijnen.
Lees verder

Langdurig zieke werknemers die weigeren vragenlijst in te vullen, verliezen 2,5 procent van hun uitkering
De federale ministerraad heeft de luiken voor werknemers en werkgevers in het 'Terug naar Werk-plan' van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) afgeklopt. Bedrijven met relatief veel langdurig zieke werknemers kunnen vanaf 2023 een financiële sanctie krijgen. De langdurig zieken zelf verliezen 2,5 procent van hun uitkering als ze na lang aandringen blijven weigeren om mee te werken aan het reïntegratieproces.
Lees verder

Man uit Marioepol stapt 225 kilometer samen met hond richting de vrijheid: "Ik wilde onzichtbaar zijn"
Igor Pedin (61) wandelde 225 kilometer samen met zijn negenjarige hond Zhu-Zhu van de belegerde stad Mairoepol naar het veilige Zaporizja. Toen Russische soldaten van huis tot huis op mensen begonnen te schieten, besloot de man te vertrekken op zijn helse pelgrimstocht.
Lees verder

Net nu Lukaku weer basisspeler lijkt bij Chelsea, zorgt zijn agent voor ruis: "Het is duidelijk dat er een probleem was"
Ruis die ze bij Chelsea kunnen missen. Net nu Romelu Lukaku (29) weer opleeft, laat zijn agent, Federico Pastorello, van zich horen. "Ik ga niet dieper ingaan op technische keuzes, maar het is duidelijk dat er een probleem was", zegt die in 'La Repubblica'.
Lees verder

Helden riskeren lijf en leden om vrouw te redden die bewusteloos achter stuur van rijdende auto zit
Bij al dat slechte nieuws zou je het haast vergeten, maar er gebeuren ook nog goede dingen in de wereld. Zo is een groep barmhartige Samaritanen op heldhaftige wijze in actie geschoten om het leven van een bewusteloze automobiliste te redden op een druk kruispunt in Florida. De hartverwarmende beelden laten zien hoe onbekenden mét succes de krachten bundelen voor de levensreddende daad.
Lees verder

Grootste protestantse partij in Noord-Ierland weigert medewerking aan nieuwe regering
Uit protest tegen het Noord-Iers protocol, het onderdeel van het Brexit-akkoord dat de afspraken rond Noord-Ierland heeft vastgelegd, weigert de Democratic Unionist Party (DUP) deel te nemen aan de eerste zitting van het parlement. De DUP zal noch deelnemen aan de stemming voor een nieuwe parlementsvoorzitter, noch een eigen kandidaat naar voren schuiven. Dat zei partijleider Jeffrey Donaldson aan de krant 'Belfast Telegraph'. Het parlement kan bijgevolg niet in werking treden.
Lees verder

Bonobo ontsnapt in Planckendael, zoo is ontruimd
Dierenpark Planckendael in Mechelen is ontruimd nadat er een bonobo is ontsnapt. De aap zit in een boom buiten zijn eiland. De politie is ter plaatse.
Lees verder

BV 24/7. Het is een bijzondere dag voor Dan Karaty en Peter Van de Veire is trots op Jérémie Makiese
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

OPROEP: Verhuisde u naar toeristische hotspot in België?
Verhuisde u naar een toeristische hotspot binnen België, omdat die plek u in permanente vakantiestemming brengt? Verkaste u naar de zeedijk, het centrum van Brugge of de drukste straatjes van Durbuy omdat u geniet van de vakantiesfeer en het uitzicht waarvoor anderen hun koffers moeten pakken? Uw reactie is van harte welkom bij katrien.de.meyer@dpgmedia.be. Vergeet uw telefoonnummer niet te vermelden aub.
Lees verder

ASSISEN. Vader van Maïlys over zijn 'poppemieke': "Mijn dochter plakt nog altijd aan mij"
"Ik wist bij onze eerste ontmoeting al dat Alexander Dean mijn vriend niet zou worden." Maïlys' vader had van dag één een slecht gevoel bij haar lief. "Met de dood van mijn dochter is mijn levenslust weg. Ik ben leeg. U weet niet wat het is om hier dan ook nog 'ns te moeten luisteren zijn gezeik over zijn zogezegde zelfmoordpogingen."
Lees verder

Politie identificeert dame (45) van spuugincident na wedstrijd van KV Mechelen: "PV opgesteld en overgemaakt aan de Voetbalcel"
De lokale politie van Mechelen-Willebroek heeft de dame van het spuugincident na de wedstrijd van KV Mechelen en KAA Gent kunnen identificeren. Het gaat om een 45-jarige vrouw uit Mechelen die op regelmatige basis naar de thuiswedstrijden van Malinwa komt kijken.
Lees verder

ASSISEN. Speurder op moordproces Silvio Aquino: "Dragisa (43) heeft door zijn bekentenis voor een domino-effect gezorgd"
Case-officer Dimitri K. van de Federale Gerechtelijke Politie Limburg benadrukte dat Dragisa Hamidovic (43) door zijn bekentenissen na zijn eerder toevallige arrestatie in het Spaanse Blanes op 31 augustus 2021 voor de doorbraak zorgde in de moordzaak van Silvio Aquino: "Hij was de dominosteen, die de andere dominostenen heeft doen vallen, en dat is nog een understatement."
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton trekt zich op gang voor eerste bergrit: wie wint de zevende etappe in de Giro?
De renners in de Giro krijgen in de zevende etappe tussen Diamante en Potenza 4.510 hoogtemeters voorgeschoteld. Het peloton moet een col van eerste, twee van tweede en één van derde categorie overbruggen. Kan de vroege vlucht overleven vandaag of strijden de favorieten een eerste keer voor de etappezege? Volg de ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder

Van eiwrap met makreel tot salade met tuinbonen en hartige granola: 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu voor volgende week
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Van pasta met champignonsaus tot salade met tuinbonen en hartige granola: 5 gerechten van het HLN Eten-weekmenu die je graag wil uittesten
Nog op zoek naar inspiratie voor je volgende weekmenu? Het HLN Eten-weekmenu snelt je iedere vrijdag ter hulp. Met deze 5 recepten wordt je week zonder twijfel een smakelijk succes. En we kunnen verklappen: deze gerechten smaken naar meer...
Lees verder

Twitter-deal "tijdelijk on hold" in afwachting van details over valse accounts
Twitter-deal "tijdelijk on hold" in afwachting van details over valse accounts, zegt Elon Musk.
Lees verder

Musk pauzeert overname Twitter om onduidelijkheid spamaccounts
De Amerikaanse miljardair Elon Musk zegt dat de "Twitter-deal tijdelijk on hold" staat in afwachting van details die bewijzen dat spam- en valse accounts minder dan 5 procent uitmaken, zoals het bedrijf zegt.
Lees verder

Man steekt reizigers neer in trein nabij Aken: drie gewonden
Meerdere treinpassagiers zijn vrijdagochtend gewond geraakt in een trein net over de grens in het Duitse Herzogenrath nabij Aken. Een man stak ze met een mes. De man is door een politieagent die toevallig ook in de trein zat, overmeesterd en aangehouden, laat de Duitse politie in Keulen weten.
Lees verder

Barbie brengt allereerste pop met hoorapparaat op de markt (en ook Ken krijgt een bijzondere update)
Al jaar en dag spelen we met speelgoedpop Barbie: slank, blond en onmenselijk perfect. Bij de mannelijke variant Ken, idem. Speelgoedbedrijf Mattel bracht daar de afgelopen jaren wel verandering in en de Barbiepop werd realistischer, inclusiever en diverser. Ook in de nieuwe collectie, die volgende maand wordt gelanceerd, staan die drie kernwoorden centraal.
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton laat Thomas De Gendt niet rijden: wie wint de zevende etappe in de Giro?
De renners in de Giro krijgen in de zevende etappe tussen Diamante en Potenza 4.510 hoogtemeters voorgeschoteld. Het peloton moet een col van eerste, twee van tweede en één van derde categorie overbruggen. Kan de vroege vlucht overleven vandaag of strijden de favorieten een eerste keer voor de etappezege? Volg de ontwikkelingen live op deze pagina.
Lees verder