Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 mei 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Vraag je reisdocumenten op tijd aan

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Vraag je reisdocumenten op tijd aan
Met de zomer in het vooruitzicht begint bij veel mensen het vakantiegevoel te kriebelen. We vragen graag om de nodige reisdocumenten op tijd aan te vragen om problemen en duurdere spoedprocedures te vermijden.
Lees verder

Herinrichting Hogenakkerstraat in 2023
De Hogenakkerstraat kampt met een slecht wegdek en niveauverschillen tussen de betonplaten. Daarom wordt er een studiebureau aangesteld. De gemeente voorziet de goedkeuring van het ontwerp tegen eind dit jaar om zo in 2023 de werken uit te voeren.
Lees verder

Schrijf je vanaf 10 mei in voor onze Grabbelpasuitstappen
Ben je tussen 6 en 16 jaar en ga je graag op uitstap? Dan zijn de Grabbelpasuitstappen misschien wel iets voor jou? De gemeente heeft dit jaar vijf uitstappen in de aanbieding.
Lees verder

Schrijf je vanaf 24 mei in voor de speelplein- en tienerwerking
Speelplein Biezabijs werkt tijdens de zomer 2022 terug vanuit GC De Route. De tienerwerking van vindt plaats in het jeugdhuis Den Biel. Je kan je vanaf 24 mei inschrijven via onze webshop.
Lees verder

Asfalteringswerken Gentstraat en Shondstraat
Van maandag 16 tot en met vrijdag 20 mei zijn er asfalteringswerken in de Gentstraat en Shondstraat. Op zaterdag 21 mei vanaf 7 uur zijn beide straten opnieuw toegankelijk.
Lees verder

Kleine onderhoudswerken op verschillende locaties in Sint-Gillis-Waas
Op vrijdag 13 mei voert JOMI kleine onderhoudswerken uit op verschillende locaties in Sint-Gillis-Waas: parkings van het Schuttershof, Burgemeester Omer De Meyplein en GC De Route. Op deze locaties geldt een parkeerverbod.
Lees verder

Volg de commissiezitting van maandag 16 mei
Op maandag 16 mei om 20 uur vindt de commissiezitting plaats. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken.
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van donderdag 19 mei
Op donderdag 19 mei is het gemeenteraad en OCMW-raad. De zittingen vinden fysiek plaats. Je kan alles ook thuis volgen vanaf 20 uur of alles nadien herbekijken.
Lees verder

Uitbreiding onttrekkingsverbod voor onbevaarbare waterlopen
Door de aanhoudende droogte en de zeer lage waterpeilen kondigde de gouverneur van Oost-Vlaanderen, Carina Van Cauter, een tijdelijk onttrekkingsverbod afgekondigd voor de onbevaarbare waterlopen en publieke grachten in een aantal onttrekkingszones.
Lees verder

Gezocht: warme gastgezinnen voor een lokale interculturele leerervaring!
AFS Vlaanderen zoekt gezinnen , broers en zussen om dit jaar samen met een buitenlandse student op avontuur te gaan in eigen land! Deze zomer komen meer dan 120 jongeren naar Vlaanderen om zich volledig onder te dompelen in de Vlaamse cultuur .
Lees verder

Code Oranje in bos- en natuurgebieden in heel Vlaanderen
Het is erg droog en brandgevaarlijk in de natuur. Wees voorzichtig, rook niet in natuur- en bosgebieden. Laat kinderen niet zonder toezicht in het terrein. Vuur maken is verboden.
Lees verder