Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

Gemeente Sint-Gillis-Waas: Vind je nieuwe job op de jobbeurs van EGTS

Gemeente Sint-Gillis-Waas
Vind je nieuwe job op de jobbeurs van EGTS
Ben je op zoek naar een job? Stip dan zeker 17 mei aan in je agenda! Op deze dag heb je de kans om bedrijven uit de grensregio te ontmoeten op de jobbeurs in Beveren.
Lees verder

Volg de commissiezitting van dinsdag 19 april
Op dinsdag 19 maart om 20 uur vindt de commissiezitting plaats. De leden zitten fysiek samen, maar we raden inwoners aan om alles digitaal te volgen. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken.
Lees verder

Volg de commissiezitting van maandag 25 april
Op maandag 25 april om 20 uur vindt de commissiezitting plaats. De leden zitten fysiek samen, maar we raden inwoners aan om alles digitaal te volgen. Je kan alles vanuit je zetel volgen of de zitting achteraf herbekijken.
Lees verder

Volg de gemeente- en OCMW-raad van donderdag 28 april
Op donderdag 28 april is het gemeenteraad en OCMW-raad. De zittingen vinden fysiek plaats. We raden inwoners sterk aan de zittingen digitaal te volgen. Je kan alles thuis volgen vanaf 20 uur of alles nadien herbekijken.
Lees verder

Jaarmarkt De Klinge 2022: programma en verkeersmaatregelen
Van 30 april t.e.m. 2 mei is het jaarmarkt in De Klinge. Ontdek het programma en de bijhorende verkeersmaatregelen.
Lees verder

Verkeersmaatregelen TTC Ronde Meerdonk
Op vrijdag 29 april vindt de wielerwedstrijd TTC Ronde Meerdonk voor inwoners en toeristen plaats. Lees meer over de geldende verkeersmaatregelen tijdens deze wedstrijd.
Lees verder

Sint-Gillis-Waas geeft lokale ondernemers meer kans op overheidsopdrachten
Jaarlijks doet onze gemeente een beroep op ondernemers en leveranciers om talrijke opdrachten in te vullen. Om deze lokale opdrachten zo lokaal mogelijk in te vullen, sluiten wij ons aan bij regioleverancier.be.
Lees verder

Straatvinken 2022: tel het verkeer in jouw straat
Op donderdag 19 mei is het alweer de vijfde editie van Straatvinken. Het ideale moment om de verkeerssamenstelling te ontdekken van de straat waarin je woont, werkt, sport of naar school gaat.
Lees verder

Samen maken we een mobiliteitsswitch
Het openbaarvervoersaanbod is op maat van jouw regio. Daarom is Vlaanderen opgedeeld in 15 vervoerregio's. Vervoerregio Waasland bestaat uit 9 gemeenten die samenwerken aan een gezamenlijke mobiliteitsvisie (decreet basisbereikbaarheid).
Lees verder

Maai Mei Niet
Knack lanceert opnieuw het project Maai Mei Niet, een oproep voor meer biodiversiteit. Ook onze gemeente doet mee. We maaien een maand lang minimaal onze grasterreinen.
Lees verder

Bezoek Oxfam Wereldwinkel tijdens Wereld Fairtrade Dag
Op zaterdag 14 mei zwaaien de deuren van onze Oxfam Wereldwinkel nog wijder open. We vieren feest! Overal ter wereld staat Fairtrade dan in de schijnwerpers! Breng op 14 mei zeker een bezoek aan onze winkel op het Kerkplein.
Lees verder