Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

Gemeente Mol: Stichting Lokaal Fonds steunt zes duurzame Molse projecten met 26.000 euro

Stichting Lokaal Fonds steunt zes duurzame Molse projecten met 26.000 euro

Het compartiment Mol van de Stichting Lokaal Fonds lanceerde op 21 oktober 2021 haar derde projectoproep, met als centraal thema: "Innovatieve en/of duurzame projecten die bijdragen aan de lokale economie". Het bestuursorgaan besliste om zes van de twaalf ingediende projecten te weerhouden. De geselecteerde projecten kunnen voor hun realisatie rekenen op financiƫle ondersteuning ter waarde van 26.000 euro van de Stichting Lokaal Fonds.

Lees verder

Gemeentebestuur: "Schrappen van piekuurtreinen is onaanvaardbaar"

Het gemeentebestuur vindt het schrappen van piekuurtreinen vanaf maandag 23 mei onaanvaardbaar. Het wegvallen van de dagelijkse treinverbinding tussen Neerpelt (vertrek 6.52 uur) en Brussel-Zuid (aankomst 9 uur) treft heel wat Molse treinpendelaars. Het gemeentebestuur begrijpt de personeelsproblemen bij de NMBS. We betreuren het ten zeerste dat een karig bedeelde regio op vlak van treinverbindingen meteen het eerste slachtoffer wordt van personeelsproblemen. 

Lees verder

Sociale dienst gemeente Mol en OCMW Balen zoeken jurist(e)

OCMW Balen, in samenwerking met sociale dienst gemeente Mol, is op zoek naar een jurist(e). Je wordt tewerkgesteld via OCMW Balen. Het gaat over een voltijds contract onbepaalde duur in niveau A1a-A3a. Solliciteren kan tot uiterlijk 5 juni 2022 via de personeelsdienst van OCMW Balen.

Lees verder

1 jaar na heropstart Balmatt-aardwarmtecentrale VITO: stand van zaken

De Balmatt-aardwarmtecentrale van VITO werd een jaar geleden heropgestart. De centrale lag stil na trillingen op zondagavond 23 juni 2019. Sinds de heropstart zijn 8 testfasen met succes afgerond. Lees het integrale rapport van VITO hieronder voor de actuele stand van zaken.

Lees verder