Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

Gemeente Mol: Rolstoelwandeling en spelnamiddag rond valpreventie brengen veel volk op de been

Rolstoelwandeling en spelnamiddag rond valpreventie brengen veel volk op de been

Op woensdag 27 en donderdag 28 april namen heel wat mensen deel aan een rolstoeltoegankelijke wandeling en spelnamiddag rond valpreventie. De wandeling op woensdag begon op welzijnssite Ten Hove en passeerde aan serviceflats Gaudium en De Schans. Onze inwoners genoten van een warm onthaal, een coupe aardbeien en blauwe bessen, drankjes en spelletjes petanque en solitaire. Onderweg kwamen ze wat hindernissen tegen, maar gelukkig bleef iedereen overeind! Donderdagnamiddag maakten deelnemers aan de spelnamiddag kennis met een bordspel en elektronisch spel rond mentale en fysieke gezondheid. Een toffe afsluiter van een geslaagde Week van de Valpreventie!

Lees verder

Marc en Kim winnen Mols Kadoke van 250 euro, hoofdprijs 'Maand van de Markt'

Mark Verachtert uit Mol en Kim Schuurmans uit Balen kwamen in april naar één van onze wekelijkse markten en wonnen elk de hoofdprijs: een Mols Kadoke van 250 euro. In april, Maand van de Markt, maakte je elke week kans op leuke prijzen. Zowel op de dinsdagmarkt als de zondagse dieren- en boerenmarkt kon je deelnemen. In totaal wonnen nog 40 marktbezoekers een 'marktbon' van 50 euro die te besteden bij hun favoriete marktkramer. Proficiat aan alle winnaars!

Lees verder

Vanaf donderdag 5 mei werken langs voormalig douanecomplex in Postel

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vinden er vanaf donderdag 5 mei werken plaats nabij het douanecomplex in Postel. Een aannemer vervangt aan beide zijdes van de autostrade langs de Grensweg de bestaande omheiningen rond de parking met het oog op extra beveiliging. De werken duren tot begin juni. 

Lees verder

Nodig een programmator uit voor nieuwe programma Cultuurcentrum 't Getouw

Wil je graag een extra woordje uitleg bij het nieuwe programma van Cultuurcentrum 't Getouw? Ben je op zoek naar een tip van de programmatoren? Het cultuurcentrum lanceert de originele actie UPPERCU(L)T. Een van de programmatoren komt dan bij je thuis het nieuwe programma voorstellen. Nog tot en met 8 mei kan je je kandidaat stellen via www.getouw.be/uppercult om hieraan deel te nemen. Op maandag 23 mei stelt Cultuurcentrum 't Getouw het programma voor het volgende cultuurseizoen voor. Je vindt vanaf dan een overzicht van alle voorstellingen en andere activiteiten die we organiseren op www.getouw.be en in de nieuwe seizoensbrochure.

Lees verder