Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

Gemeente Mol: Militaire oefening op Mols grondgebied in de nacht van 1 op 2 juni

Militaire oefening op Mols grondgebied in de nacht van 1 op 2 juni

In de nacht van woensdag 1 op donderdag 2 juni vindt in onze gemeente een militaire oefening plaats van het Bataljon Carabiniers Prins Boudewijn - Grenadiers. Militairen, maximum een 150-tal, verplaatsen zich die nacht te voet over ons grondgebied. Wie die nacht militairen tegenkomt, in het bijzonder in de omgeving van het Reuzels Bos (nabij autostrade E34 en de grens met Nederland), Postel, 7 Heerlijkheden en Russendorp (Lommel), hoeft dus niet te schrikken. De activiteiten in Mol maken deel uit van een meerdaagse oefening die zich uitstrekt over de provincies Antwerpen en Limburg.

Lees verder

Ook op zondag 5 juni (Pinksteren) iedereen welkom op dieren- en boerenmarkt

Ook met Pinksteren, 5 juni, vindt de dieren- en boerenmarkt plaats op zondag. Je vindt de standhouders tussen 8 en 12 uur op het Rondplein en het Santo Tomàsplein. De professionele handelaars bieden zowel hobbypluimvee als konijnen, vissen, knaagdieren en dierenbenodigdheden aan. Bij de gelegenheidsverkopers kan je terecht voor konijnen, vissen, knaagdieren,…  Maar je vindt er ook fruit en groenten, bouillons en kruiden.

Lees verder

Gastvrije inwoners gezocht die jeugdverenigingen één nachtje willen ontvangen

Het gemeentebestuur zoekt gastvrije inwoners die in juli en augustus één nachtje onderdak willen bieden aan een jeugdvereniging. Wil jij je garage, tuin, schuur, overdekte hal, stuk weide,… ter beschikking stellen aan een jeugdvereniging die op tweedaagse is en door onze gemeente trekt? Laat dit dan weten via www.gemeentemol.be/ikbengastvrij. Geef deze jongeren een warm welkom in MooiMol en geniet van hun jeugdig enthousiasme. Je zal er geen spijt van hebben!

Lees verder

"Meer dan piano en gitaar". Leer aanbod muziekacademie kennen via proeflessen!

Piano en elektrische gitaar zijn de meest populaire muziekinstrumenten op onze Academie voor Muziek en Woord. Maar wist je dat je ook klarinet, saxofoon, fagot, piccolotrompet, harp, orgel of zelfs beiaard kan leren spelen? Wil je kennismaken met nieuwe muziekinstrumenten? Neem dan deel op de proeflessen van 18 tot 25 juni of van 10 tot 17 september. Je schrijft vanaf 10 juni in via www.amwmol.be.  Je bent ook welkom op onze infosessies op 18 en 22 juni of 10 en 14 september. Kom langs en ontdek!

Lees verder