Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 13 mei 2022

Gemeente Mol: ‘Ken je gemeente’ helpt inburgeraars met uitbouwen sociaal netwerk

'Ken je gemeente' helpt inburgeraars met uitbouwen sociaal netwerk

Deelnemen aan vrije tijd zorgt ervoor dat je een sociaal netwerk uitbouwt. Dat geldt ook voor inburgeraars. Dankzij het traject 'Ken je gemeente' helpen we hen voortaan op weg. We bieden hen een rondleiding aan langs zwembad Vita Den Uyt, dienst jeugd en sport, dienst toerisme, de bib, Het Kompas en het cultuurcentrum gecombineerd met een woordje uitleg. Dit zorgt voor een warm onthaal en werkt de eerste drempels weg.

Lees verder

Kom jij op dinsdag 17 mei 'in het paars' naar school of het werk?

Het gemeentebestuur roept iedereen – en in het bijzonder onze scholieren – op om dinsdag 17 mei zich paars te kleden én dit met #paarstoday te tonen op sociale media. Die dag is het Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie. Ook als gemeentebestuur dragen we ons steentje bij: zo hangen we de regenboogvlag uit aan onze gemeentelijke gebouwen. Scholen kunnen met de actie een aangepast boekenpakket winnen.

Lees verder

Kinderclub in Sluis breidt dankzij renovatie uit van 42 naar 60 opvangplaatsen

Dankzij de renovatiewerken van kinderclub Pardoes in Sluis kunnen we de opvangcapaciteit van onze voor- en naschoolse kinderopvang in dit gehucht uitbreiden van 42 naar 60 plaatsen. De renovatiewerken zijn inmiddels gestart. Concreet vormt de aannemer de pastorij en de twee klaslokalen aan de straatkant (Sluis) om tot maar liefst acht ruime en overzichtelijke speellokalen. De buitenruimte wordt omgetoverd tot groene speelruimte. Tijdens de werken blijft de kinderclub open, maar verminderen we noodgedwongen tijdelijk het aantal opvangplaatsen. Als alles volgens planning verloopt, zijn de werken eind maart 2023 afgerond.

Lees verder

Kinderboek 'Jacquot en de lichtzoeker' duikt in het leven van Jakob Smits

Vanaf 15 mei is het kinderboek 'Jacquot en de lichtzoeker' te koop in de museumshop van het Jakob Smitsmuseum en in de betere boekhandel. Het boek duikt in het leven van Jakob Smits. Kostprijs is 20 euro. Op 15 mei opent ook de nieuwe expo 'Boerenpsalm', te bezichtigen tot 28 augustus. Ontdek en geniet!

Lees verder