Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 11 mei 2022

Gemeente Mol: Grondonderzoek in berm naast Port Aventura op 12 en 13 mei: opgelet op fietspad

Grondonderzoek in berm naast Port Aventura op 12 en 13 mei: opgelet op fietspad

Op donderdag 12 en vrijdag 13 mei vindt een grondonderzoek plaats in de berm naast de parking van Port Aventura aan de Zilvermeerlaan. Het gaat om grondsonderingen voor de toekomstige uitbreiding van de parking aan de jachthaven. Voor het onderzoek wordt een kraan ingezet die af en toe het fietspad blokkeert. Tijdens die momenten kunnen fietsers tijdelijk niet door.

Lees verder

Inbreuken vastgesteld bij controle op 9 handelszaken in Balen, Dessel en Mol

Op vraag van de politiezone Balen-Dessel-Mol ging er op vrijdagavond 6 mei een multidisciplinaire controleactie door in 9 verschillende handelszaken in de drie verschillende gemeenten. Het ging hoofdzakelijk om nachtwinkels die gecontroleerd werden op de naleving van de algemene regelgeving en het lokaal politiereglement. In alle gecontroleerde panden werden allerhande overtredingen vastgesteld.  Zo werden er onder andere 3 personen aangetroffen die illegaal in ons land verblijven en werden er heel wat illegale producten in beslag genomen.

Lees verder

Tweede fase rioleringswerken Sluis: heraanleg Diepestraat start op 16 mei

Op maandag 16 mei start de tweede fase van de rioleringswerken in Sluis met de heraanleg van de Diepestraat. De werfzone start aan het kruispunt met Sluis en schuift nadien verder op tot voorbij het kruispunt met Hooibergen. De aannemer voert in deze zone zowel de rioleringswerken als de heraanleg van de weginfrastructuur uit, met uitzondering van de bovenste asfaltlaag. Deze bovenste asfaltlaag zal in een latere fase aangebracht worden. Voor de doodlopende zijstraten Muysertstraat en tweede deel Sint-Bernardusstraat voorzien we een tijdelijke toegang via de achterzijde.

Lees verder

Optreden Muzeman groot succes!

Op dinsdag 3 mei zorgde Muzeman met hun Nederlandstalige liedjes voor een vrolijke namiddag in de cafetaria van het lokaal dienstencentrum in Ten Hove. Er was geen plaatsje meer vrij en de sfeer was uitstekend. Het trio van eigen bodem is al langer gekend als leden van de ludieke cabaretgroep het Grote Oor. De deelnemers genoten met volle teugen!

Lees verder