Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

Gemeente Mol: Graafwerken Diepestraat tijdelijk stopgezet door asbestlaag onder wegfundering

Graafwerken Diepestraat tijdelijk stopgezet door asbestlaag onder wegfundering

Op maandag 16 mei startte de tweede fase van de werken in de Diepestraat. Bij de start van de graafwerken trof de aannemer onder de wegfundering een asbestlaag aan. Na de vaststelling legde de aannemer de opbraak van de fundering meteen stil en werd de kleine oppervlakte blootgelegde asbest opnieuw afgedekt. Het gemeentebestuur benadrukt dat er nooit risico's waren voor de volksgezondheid. Wel moeten we een gespecialiseerde firma inschakelen om de asbestlaag via aangepaste afbraaktechnieken te verwijderen. Dit heeft uiteraard gevolgen voor de planning en timing van de werken. Alle beslissingen werden genomen in nauwe samenspraak met de veiligheidscoördinator van de werf.

Lees verder

Nog vrije plaatsen voor computercursussen Digiknop in mei en juni

In mei en juni organiseren de vrijwilligers van Digiknop computercursussen. Er zijn nog vrije plaatsen voor 'Start to smartphone/tablet', 'Starten met internet', 'Starten met de computer', de workshop 'Tax-on-web' en 'Facebook'. Je schrijft in via 014 33 16 00 of info@digiknop.be. Meer informatie over de data en de cursussen vind je hieronder.

Lees verder

HUISdokters gezocht! Volg opleiding en geef advies om energie te besparen

Het gemeentebestuur is op zoek naar vrijwillige 'HUISdokters'. Zij geven gratis advies aan inwoners die slimmer willen omgaan met energie. Wil jij onze inwoners helpen om voor een lagere energiefactuur te gaan, een hoger comfort én zo ook de klimaatopwarming terugdringen? Stel je dan kandidaat als HUISdokter via het e-formulier. Energiehuis Kempen neemt daarna contact met je op en begeleidt jou doorheen het traject. Voorkennis is zeker niet vereist.

Lees verder

Wouter Hus van Kempische Oriëntatielopers sportfiguur van het jaar

Op zaterdag 21 mei werden de jaarlijkse sporttrofeeën uitgereikt op sportsite Den Uyt. 56 individuele kampioenen en twee kampioensploegen werden in de bloemetjes gezet voor hun knappe sportprestaties. Het hoogtepunt van het sportgala was de bekendmaking van de sportlaureaten waarbij Wouters Hus van de Kempische Oriëntatielopers tot sportfiguur van het jaar 2021 werd verkozen. Het gemeentebestuur is trots op zoveel sportief talent en wenst elk van hen van harte proficiat voor hun mooie resultaten.

Lees verder