Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 16 mei 2022

Gemeente Mol: Ecologisch tuinieren? Kom naar de Ecodemotuin voor tips, ervaringen én oogst!

Ecologisch tuinieren? Kom naar de Ecodemotuin voor tips, ervaringen én oogst!

Iedereen met vragen rond ecologisch tuinieren, composteren of het laten verwilderen van de tuin kan terecht in de Ecodemotuin. Van mei tot september staat de tuin in het Mariëndal elke vrijdagavond open vanaf 19 uur. Vanaf september kan je er elke zaterdagvoormiddag terecht tussen 10 en 12 uur. Je krijgt tips en wisselt ervaringen uit met anderen. Als je helpt met zaaien en oogsten, krijg je bovendien een deel van de oogst! Jeuken die groene vingers al? Kom langs!

Lees verder

Cultuurcentrum Mol zet sterk in op steunpilaren muziek, comedy en theater

Met een ijzersterke programmatie voor de traditionele podiumpijlers muziek, comedy en theater wordt de Kempense cultuurliefhebber komend seizoen meer dan ooit op zijn of haar wenken bediend. Cultuurcentrum Mol lanceert op maandag 23 mei het volledige aanbod voor het cultuurseizoen 2022 – 2023. We verwelkomen op de podia van Schouwburg Rex en Zaal 't Getouw een fraaie lijst van artiesten, waaronder zowel klinkende namen als aanstormend talent. Tickets zijn online en telefonisch te koop vanaf donderdag 9 juni. Snel kiezen én beslissen, luidt de boodschap. Er wordt net zoals vorig seizoen niet meer gewerkt met een loting. Uitverkocht is uitverkocht.

Lees verder

Terug van weggeweest: Molse Metten in het Centrum op zondag 22 mei

Na twee jaar afwezigheid door de coronaperikelen wordt het Centrum op zondag 22 mei opnieuw omgetoverd tot een paradijs voor liefhebbers van markten. Van 10 tot 17 uur ben je welkom op één van de zeven op elkaar aansluitende locaties. Bovendien zijn de meeste winkels geopend.

Lees verder

Nieuw! Fietslus 'Het witte goud van Mol' over witzandontginning nu verkrijgbaar

Ontdek al fietsend de geschiedenis van de Molse witzandontginning dankzij de nieuwe fietsroute 'Het witte goud van Mol' (41,5 km). De brochure met de route en info over de bezienswaardigheden die je onderweg tegenkomt is gratis verkrijgbaar bij de dienst toerisme, Markt 1a (vertrekpunt). Je kan de brochure ook downloaden via www.visitmol.be. Spring op je fiets, want deze fietstocht wordt bijzonder boeiend!

Lees verder