Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

Gemeente Herent: Zitdag belastingen in De Kouter op 8 juni

Gemeente Herent
Zitdag belastingen in De Kouter op 8 juni
Om je bij te staan bij het invullen van de aangifte van de personenbelasting voor het aanslagjaar 2022, inkomstenjaar 2021, wordt een zitdag georganiseerd op 8 juni van 9 tot 12 uur en van 13 tot 15 uur in De Kouter. Maak daarvoor een afspraak. Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.
Lees verder

Genieten van een lang weekend?
Misschien trek jij er ook op uit? Niet naar De Kouter dan. De gemeentediensten, de bibliotheek en het Sociaal Huis zijn gesloten op donderdag 26 mei (O.-L.-H.-Hemelvaart) en vrijdag 27 mei (brugdag), De bibliotheek is gesloten op zaterdag 28 mei (brugdag).
Lees verder

Tijdelijke premie asbestverwijdering voor loodsen en stallen
Onder het moto 'Asbest eraf, zon erop' worden daken van niet-residentiele gebouwen zoals loodsen en stallen asbestvrij gemaakt en worden zonnepanelen geplaatst op het nieuwe dak. De premie bedraagt 12 euro/m² en loopt tot 31 december van dit jaar. Wees er dus snel bij!
Lees verder

#dorpaanzet #ruimteplanHerent, jouw mooiste foto's en goede idee├źn
Welke plekjes in onze gemeente vind je bijzonder? Stuur je mooiste foto's naar foto@herent.be. Na afloop worden de foto's gedeeld en verwerkt in een wandelroute met fotozoektocht. En vul ook onze bevraging in op https://www.herent.be/ruimteplanbevraging
Lees verder

Premie voor zonnepanelen en thuisbatterij
Zonnepanelen installeren is slim investeren. Om je zonnepanelen maximaal te laten renderen, kun je het beste proberen om eerst je eigen verbruik aan te passen. Daarnaast kun je als eigenaar van een digitale meter overwegen of de investering in een thuisbatterij nuttig is.
Lees verder