Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 31 mei 2022

Gemeente Herent: Gooi sigarettenpeuken nooit op straat of in de natuur

Gemeente Herent
Gooi sigarettenpeuken nooit op straat of in de natuur
Na 15 jaar afbraaktijd zijn ze nog steeds schadelijk.
Lees verder

Bezoek nieuwe vergistingsinstallatie EcoWerf op 29 juni
Ecowerf zet niet alleen in op afvalophaling. Met de bouw van een vergistingsinstallatie zorgt men ook voor hernieuwbare energieopwekking. Op woensdag 29 juni kun je in primeur de voorbereidingen en de werkzaamheden voor de opstart van dichtbij bekijken. Welkom! Schrijf wel in voor 24 juni.
Lees verder

Genieten in het eigen groen, zonder teken
De eerste zonnestralen doen ons dromen van zalig genieten in eigen tuin, onze 'eigen' groene oase. Maar die groene oase heb je nooit voor jou alleen. Misschien heb je nog nooit een teek gezien in je tuin, maar uit onderzoek blijkt dat we 45% van de tekenbeten oplopen in eigen tuin.
Lees verder

Probleem met je energiecontract?
De laatste maanden krijgt de FOD Economie meer en meer klachten over oneerlijke handelspraktijken bij energiecontracten. Veel burgers stellen zich daarover vragen of kennen hun rechten niet. De FOD Economie geeft antwoorden op de belangrijkste vragen.
Lees verder

Een sociaal plan voor ieder inwoner van onze gemeente
Elk individu heeft in een bepaalde levensfase of periode extra zorg of ondersteuning nodig. Om iedereen mee aan boord te hebben, zetten we binnen dit lokale sociale beleidsplan in op zowel brede structurele acties als op concreet gerichte initiatieven. Versterk mee het plan!
Lees verder