Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 mei 2022

Gemeente Boom: Fototentoonstelling ‘Franse vijvers’

Fototentoonstelling 'Franse vijvers'
In 2021 werden de Franse vijvers in het gemeentelijk park gerestaureerd. Dat ging niet onopgemerkt voorbij. Voor Open Monumentendag 2021 gingen de fotografen van Fotokring Bosstraat en Fotoclub Argus aan de slag om het karakter van de Franse vijvers vast te leggen op foto.
Lees verder

Burgemeester neemt twee auto's bestuurlijk in beslag
In mei heeft burgemeester Jeroen Baert al twee wagens van de Boomse straten laten plukken na meldingen van onverantwoord rijgedrag. De burgemeester is verantwoordelijk voor de veiligheid en de openbare rust in zijn gemeente en tilt zwaar aan wagens die er willen straatracen.
Lees verder

Proeflessen en inschrijvingen Academie Boom
De Gemeentelijke Academie voor Muziek en Woord – Boom met vestigingsplaatsen in Rumst-Reet en in Puurs-Sint-Amands/Breendonk/Ruisbroek – kijkt nu al vooruit naar volgend schooljaar want op maandag 30 mei om 19u start men met de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar.
Lees verder

Schapen maaiden voor de eerste keer in Lamotlei
De groendienst komt soms handen te kort om het groen in onze gemeente op tijd te maaien en onderhouden. In de Lamotlei zijn daarom voor de eerste keer schapen het werk komen verlichten. Vorige week liepen ze voor de eerste keer rond in de omgeving van de bufferbekkens.
Lees verder

Toerisme Rupelstreek VZW verhuist eind juni naar Hoogstraat 27
De promotie van het Rupelstreek toerisme werd tot nu toe georganiseerd in het provinciaal domein De Schorre te Boom.
Lees verder

Centrum Boom verwelkomt 5 nieuwe handelszaken
De inspanningen van het Lokaal bestuur Boom om het handelscentrum nieuw leven in te blazen werpen hun vruchten af. Er hebben zich de voorbije weken maar liefst 4 nieuwe handelszaken aangemeld om de Boomse lokale economie opnieuw te doen opleven.
Lees verder