Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 18 mei 2022

“Gebruik zeker geen vaseline.” 8 betere middeltjes tegen 'chub rub' of pijnlijke schuurwondjes tussen je dijen

HLN
"Gebruik zeker geen vaseline." 8 betere middeltjes tegen 'chub rub' of pijnlijke schuurwondjes tussen je dijen
Elke zomer opnieuw is het een veelvoorkomend probleem bij wie jurkjes of rokjes draagt: 'chub rub', of schaafwonden aan de binnenkant van je dijen. Dermatoloog Thomas Maselis verklaart het pijnlijke fenomeen, en we lijsten de nieuwste en populairste middeltjes en trucjes op de markt op om je te verlossen van die brandende billen. "Als ik de ingrediënten zie, zal dit product zeker werken."
Lees verder

Evi (19) heeft nog een jaar te leven: om haar laatste wens te doen uitkomen, heeft de Nederlandse hulp nodig
Skydiven, ziplinen door de jungle van Costa Rica en rondreizen door Azië. De meeste 19-jarigen hebben alle tijd van de wereld om die dromen waar te maken, maar dat geldt niet voor Evi uit Rotterdam. De jonge vrouw heeft nog maar een jaar te leven en wil alles uit het leven halen. Maar daar heeft ze hulp bij nodig.
Lees verder

Knokke-Heist deelt gratis bloembollen uit, maar dat leidt tot opvallende taferelen: "Niet bedoeling om lukraak bloembollen uit te spitten"
Het initiatief van Knokke-Heist om bloembollen die normaal op de composthoop belanden gratis uit te delen aan de inwoners, is op een bizar tafereel uitgedraaid. Sinds enkele dagen stelt de gemeente vast dat bewoners lukraak bloembollen 'stelen' uit bloembakken en perkjes. "Geenszins de bedoeling. Het initiatief was geen vrijgeleide om gelijk waar bloembollen uit te spitten."
Lees verder

LIVE GIRO. Twee Italianen in vroege vlucht, Van Der Poel over opgave Girmay: "Niet de manier om de Giro te verlaten"
Na de zege van Girmay in de tiende etappe is het opnieuw tijd om te sprinten. De renners moeten vandaag 203 vlakke kilometers overbruggen tussen Santarcangelo di Romagna en Reggio Emilia. De wind kan mogelijk een rol gaan spelen, maar alles wijst erop dat we straks een massasprint krijgen. Wie spurt naar de zege in de elfde etappe van de Giro? Volg het live op deze pagina.
Lees verder

N-VA krijgt het op de heupen van kritiek op stikstofakkoord: "Herziening ligt totaal niet op tafel"
Meerderheidspartijen CD&V en vooral Open Vld voeren de druk op in het dossier van het stikstofakkoord van de Vlaamse regering. Volgens Open Vld-parlementslid Gwendolyn Rutten bestaat er "grote rechtsonzekerheid" over de lijst van 41 rode bedrijven, de zogenaamde 'piekbelasters' die volgens het akkoord tegen uiterlijk 2025 moeten sluiten. Coalitiepartner N-VA krijgt het op de heupen van die kritiek.
Lees verder

Denisova- en moderne mens kruisten dan toch elkaars pad: 130.000 jaar oude kindertand in Laos geeft geheimen prijs
In een berggrot in Laos is een tand van 131.000 tot wel 164.000 jaar oud gevonden. Dat schrijven onderzoekers in het vaktijdschrift Nature Communications. De tand is afkomstig van een Denisovamens en dat is opmerkelijk want andere resten van de uitgestorven mensensoort werden in Siberië teruggevonden, duizenden kilometers verderop. Vermoedelijk kruisten Denisovamensen in Zuidoost-Azië het pad van de moderne mens, wat heel wat vragen zou beantwoorden.
Lees verder

"Wallonië stevig op weg naar herstel", zegt Di Rupo
"Ondanks de verschillende rampen en tegenslagen is Wallonië stevig op weg naar herstel." Dat heeft Waals minister-president Elio Di Rupo woensdag gezegd in zijn toespraak in het parlement over de stand van zaken in Wallonië.
Lees verder

Het internet trekt duidelijk partij voor Johnny Depp. En dat is niet per se goed nieuws
Sloeg hij haar? Of zij hem? Hollywoodacteur Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw Amber Heard (36) beschuldigen elkaar van huiselijk geweld. Beelden van hun rechtszaak gaan viraal, en daarbij krijgt vooral Heard het flink te verduren. Zij wordt weggezet als een leugenaar, terwijl Depp het slachtoffer is. En dat zou wel eens nefast kunnen zijn voor de #MeToo-beweging. "Amber Heard heeft de beweging misbruikt voor haar eigen vendetta, met verontrustende reacties tot gevolg."
Lees verder

Als het van het internet afhangt heeft Johnny Depp al gewonnen. En dat is niet per se goed nieuws
Sloeg hij haar? Of zij hem? Hollywoodacteur Johnny Depp (58) en zijn ex-vrouw Amber Heard (36) beschuldigen elkaar van huiselijk geweld. Beelden van hun rechtszaak gaan viraal, en daarbij krijgt vooral Heard het flink te verduren. Zij wordt weggezet als een leugenaar, terwijl Depp het slachtoffer is. En daar zou de #MeToo-beweging voor iets tussenzitten, en niet op de manier dat je zou denken. "Ze heeft MeToo misbruikt voor haar eigen vendetta."
Lees verder

Vragen rond toekomst van heel wat sterren én een hoop namen straks gratis af te halen: drukke zomer in het verschiet voor Europese topclubs
Het belooft een drukke zomer te worden voor de Europese voetbalclubs. In navolging van Mbappé zijn er ook vraagtekens rond de toekomst van Lewandowski, De Jong en Gabriel Jesus. En dan zijn er nog mannen als Dembélé, Pogba en Bale. Sommigen ooit 135 miljoen euro waard, nu gratis op te halen. Onze buitenlandwatcher overschouwt het veld.
Lees verder

Verdachte pijl-en-boogincident Noorwegen bekent vijf slachtoffers te hebben neergestoken
De man die vorig jaar in oktober in het Noorse Kongsberg vijf mensen met pijl en boog aanviel en daarna om het leven bracht met een mes, heeft vandaag bij het begin van zijn proces de steekmoord op de vijf bekend, aldus het persagentschap NTB.
Lees verder

Hoe maak je best houten tuinmeubelen schoon? "Met de hogedrukspuit verwijder je het beschermlaagje van het hout"
Het huis kan eens in de zoveel tijd wel een grote beurt gebruiken. Schoonmaakexpert Marja Middeldorp helpt daarom alledaagse problemen op te lossen. Deze week vertelt ze hoe je houten tuinmeubelen het best kunt schoonmaken.
Lees verder

Man (57) filmt al tien jaar onder de rokken van vrouwen in de winkel en riskeert nu tien maanden gevangenisstraf
Een 57-jarige man uit Waregem maakt al zo'n tien jaar stiekem filmpjes van vrouwen. Zo filmde hij vaak onder de rokken van vrouwen in supermarkt Carrefour. In 2019 werd hij betrapt door de uitbater van de supermarkt. "Het spijt me, maar die dames hebben dat natuurlijk nooit geweten", zei hij woensdag tegen de rechter in Kortrijk.
Lees verder

Oogspecialist legt uit wat je moet doen als je een kurk in je oog krijgt net als Girmay
Biniam Girmay kreeg dinsdag een kurk recht in zijn oog en kan niet verder in de Giro. Volgens diensthoofd oogheelkunde van het UZ Gent Bart Leroy komt het vaker voor dan dat we zouden denken. "Vooral in de eindejaarsperiode krijgen we veel gevallen binnen, maar ook squashballen zijn vaak de oorzaak." Hij waarschuwt ons voor de gevolgen ervan en vertelt ons wat we kunnen doen als het ons overkomt. "Ga zo snel mogelijk naar een oogarts om blijvende schade ter vermijden", benadrukt Leroy.
Lees verder

Burgemeester Parijs wil 'périphérique' deels omvormen tot "groene gordel"
De burgemeester van Parijs, Anne Hidalgo (PS), wil de 'périphérique' of ringweg rond de Franse hoofdstad omvormen tot een "groene gordel". Hidalgo streeft ernaar om een oppervlakte van tien hectare om te vormen tot groen en te beplanten met 70.000 bomen. Voor het project wil de burgemeester rijvakken schrappen van de ringweg, die zo'n 35 kilometer lang is. Dat kondigde Hidalgo aan tijdens een persconferentie.
Lees verder

Erdogan wil begrip van bondgenoten voor zijn negatief advies over NAVO-toetreding van Zweden en Finland
De Turkse president Recep Tayyip Erdogan hoopt dat de NAVO-bondgenoten zullen luisteren naar de Turkse bezorgdheden omtrent een toetreding van Finland en Zweden tot de NAVO. Hij hoopt ook dat de bondgenoten Turkije zullen steunen, zei hij woensdag bij een toespraak voor zijn islamitisch-conservatieve AKP-partij in Ankara.
Lees verder

LIVE. Spaanse politie vreest problemen, vijf Frankfurt-fans opgepakt
• Finale • Aftrap: 21u • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

Het atypische parcours van Amadou Onana: eerst uitgelachen in ons land, maar nu dus wel in onze nationale ploeg
Videobeelden worden met de dag belangrijker. Vraag maar aan Amadou Onana (20). Zijn veertien jaar oudere, filmende zus als aanjager van zijn carrière. Te min voor België, nu aan de slag bij de Franse landskampioen Lille en nu dus ook debutant bij de Rode Duivels: de middenvelder, die Paul Pogba als grote voorbeeld heeft, reed tot dusver een atypisch parcours.
Lees verder

Energievraagstuk doet Europa klimaatambities aanscherpen
De Europese Unie moet nog meer inzetten op een efficiënter energieverbruik, de diversificatie van haar bevoorrading en de uitbouw van duurzame energiebronnen. Dat stelt de Europese Commissie woensdag voor in haar REPowerEU-plan. De oorlog in Oekraïne heeft de globale energiemarkt verstoord en doet Europa nu zijn klimaatambities aanscherpen.
Lees verder

BV 24/7. De Romeo's hebben een nieuwe clip opgenomen en pizza's à volonté bij Kaat Bollen
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder