Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

Geblokkeerde Milcobel-kaas mag weer naar de winkels, geen listeria gevonden in kaas die fabriek al had verlaten

HLN
Geblokkeerde Milcobel-kaas mag weer naar de winkels, geen listeria gevonden in kaas die fabriek al had verlaten
Goed nieuws bij Milcobel. Vanaf komende maandag mogen de kazen die al enkele weken geblokkeerd waren in het bedrijf, na de vaststelling van een listeriabesmetting, weer geleverd worden. Er werd geen listeria gevonden in de kazen die de consument hebben bereikt.
Lees verder

Ex-strafpleiter Pol Vandemeulebroucke riskeert 15 maanden cel voor fiscale fraude
Gewezen strafpleiter Pol Vandemeulebroucke (58) heeft volgens de procureur fiscale fraude gepleegd omdat hij tienduizenden euro aan cashstortingen niet heeft aangegeven. Hij vordert vijftien maanden celstraf. Volgens Vandemeulebroucke was hij zoals zijn vader: "Financiën was een zaak van ons moeder. Ik ken er niets van."
Lees verder

President Zelensky lanceert wereldwijde crowdfundingcampagne
De Oekraïense president Volodymyr Zelensky heeft een speciaal platform geopend voor het inzamelen van geld voor Oekraïne. De donaties worden volgens hem gebruikt om Kiev aan de overwinning te helpen tegen Rusland en voor hulp aan burgers.
Lees verder

Football Talk. Martin Hinteregger (Frankfurt) mist finale door dijblessure - Buta (Antwerp) trekt voor vier seizoenen naar Eintracht Frankfurt
Slecht nieuws voor voetbalclub Eintracht Frankfurt. Martin Hinteregger, sterkhouder in de verdediging van de Duitsers, mist door een dijblessure de rest van het seizoen, meldde Frankfurt vrijdag via Twitter. De 29-jarige Oostenrijkse verdediger ziet door de blessure ook de finale van de Europa League op 18 mei tegen het Schotse Rangers FC in het water vallen.
Lees verder

Nationale actiedag in alle openbare diensten op 31 mei: "Signaal tegen algemene malaise in overheidssector"
Er komt een nationale actiedag in de openbare diensten op 31 mei. Dat is vernomen van de verschillende vakbonden. De actie is gericht tegen de "algemene malaise in de sector", klinkt het. Bij de socialistische overheidsvakbond ACOD gaat de actie gepaard met een nationale stakingsaanzegging, onder meer bij het spoor.
Lees verder

Rebekah Vardy vs Coleen Rooney, of 'het proces van de eeuw' in Engeland: dit is 'The War of WAGs'. En het cruciale bewijsstuk ligt op de bodem van de Noordzee
In de ene hoek: Coleen Rooney (36), vrouw van ex-voetballer Wayne. In de andere hoek: Rebekah Vardy (40), vrouw van spits Jamie. Dit is 'The War of the WAGs', de rechtszaak waar fans over zingen in voetbalstadions en die maandag begint. Kan Rooney — bijgenaamd Wagatha Christie — haar beschuldigingen over lekken naar de pers bewijzen? Krijgt Vardy haar versplinterde imago nog gelijmd? En hoe cruciaal wordt een smartphone die op de bodem van de Noordzee ligt?
Lees verder

Aanvaller Dave Chappelle aangeklaagd voor vier overtredingen
Isaiah Lee, de 23-jarige man die Dave Chappelle eerder deze week aanviel op het podium, is aangeklaagd voor vier gevallen van wangdrag. Dat heeft 'city attorney' Mike Feuer via Twitter laten weten.
Lees verder

Ozark Henry legt uit waarom hij derde plaat 'Birthmarks' noemde: "Mijn mama is eraan overleden"
Ozark Henry vertelt in 'Liefde voor muziek' over zijn derde album 'Birthmarks'. De naam is niet toevallig gekozen, klinkt het.
Lees verder

Van sportieve vrouw tot zorgzame moederkloek: met deze 12 handtassen verras je elk type mama
Ben je nog op zoek naar het perfecte moederdaggeschenk? Geen zorgen, NINA heeft aan jou gedacht. Speciaal om alle mamacita's in de bloemetjes te zetten selecteerden wij twaalf mooie handtassen, maakt niet uit of je mama nu houdt van comfort of liever de laatste nieuwe trends volgt.
Lees verder

Vlaanderen biedt bewoners woonzorgcentra en 80-plussers tweede boosterprik aan
Bewoners van woonzorgcentra en ouderen vanaf 80 jaar kunnen een tweede boostervaccin tegen het coronavirus krijgen. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid vandaag beslist.
Lees verder

"Rentetarieven in eurozone tegen jaareinde boven nul"
Tegen het einde van het jaar zouden er in de eurozone geen negatieve rentetarieven meer zijn, verwacht de gouverneur van de Franse centrale bank Francois Villeroy de Galhau. Momenteel is de depositorente, die banken moeten betalen als ze geld parkeren bij de Europese Centrale Bank (ECB), nog negatief. Ook de herfinancieringsrente staat al sinds 2019 op nul.
Lees verder

Dronken Bruggeling (38) dreigt ermee buschauffeur te onthoofden
Een 38-jarige Bruggeling heeft ermee gedreigd een buschauffeur te onthoofden na een uit de hand gelopen discussie. De man probeerde de chauffeur eerst aan te vallen en bedreigde haar vervolgens met de dood. De dertiger riskeert daarvoor nu drie maanden cel.
Lees verder

LIVE GIRO. Peloton nadert op vluchters, Van der Poel mikt in openingsrit op roze trui: "Deze aankomst moet me liggen"
Vandaag staat in Hongarije de openingsrit van de Giro d'Italia op het menu. De eerste etappe is vrijwel volledig vlak, maar het venijn zit hem in de staart. De aankomst ligt na een klimmetje van 5,6 kilometer. Spek voor de bek van Mathieu van der Poel. Of kan Biniam Girmay zegevieren? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Weekendje Vilvoorde? 5 locals tippen er hun favoriete plek of adresje
Een halfuurtje verwijderd van het bedrukte Brussel ligt het bruisende Vilvoorde. De stad barst van de coole streetart, leuke shops, prachtige natuur en verrassende expo's waar de Vilvoordenaars of 'Pjeirefretters' hun hart en ziel in steken. Zin om de stad zelf te gaan ontdekken? Deze vijf locals delen er hun favoriete plaatsen.
Lees verder

Uitspraak Rousseau over Molenbeek blijft op de maag liggen bij Brussels Vooruit-lid: "Is dit nog mijn partij?"
Een week na de uitspraak van Vooruit-voorzitter Conner Rousseau over Molenbeek reageert Brussels partijlid Mohamed Abdulhakim. "Ik blijf socialist in hart en nieren, maar ik vraag me af of ik nog bij Vooruit hoor", zegt de 27-jarige arts-specialist in opleiding in het weekblad Knack.
Lees verder

Prins Harry en prins Andrew zullen niet op balkon verschijnen tijdens jubileumviering Queen Elizabeth
Volgende maand is het feest in het Verenigd Koninkrijk. Koningin Elizabeth (96) viert dan haar zeventigjarig jubileum op de troon. Kleinzoon prins Harry (37) en haar zoon, prins Andrew (62), zullen echter niet alle festiviteiten meevieren. Dat schrijft 'BBC'.
Lees verder

LIVESTREAM. Wat doet Tom Boonen in Porsche Carrera Cup Benelux?
Tom Boonen doet een gooi naar de overwinning in de eerste ronde van de Porsche Carrera Cup Benelux in Spa. Daarvoor moet hij wel voorbij een opmerkelijke concurrent. Ook Koen Wauters staat aan de start in de Pro-Am-klasse. Wie trekt aan het langste eind? Volg het in bovenstaande livestream!
Lees verder

4 op de 10 vacatures niet ingevuld in 2021: "Dringend tijd dat VDAB mensen meer motiveert om te werken en ook strenger optreedt"
Vier op de tien vacatures die de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) vorig jaar ontving raakten niet ingevuld. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) op enkele parlementaire vragen van Tom Ongena (Open Vld).
Lees verder

Hein Vanhaezebrouck niet verbaasd over dreigende sanctie: "Men zoekt de klokkenluider"
Volgende week dinsdag weet Hein Vanhaezebrouck of hem een bijkomende sanctie wacht, voor zijn gedrag en uitspraken na zijn uitsluiting in de match tegen Genk én voor wat hij later vertelde in een interview met deze krant. Vanhaezebrouck zegt daar niet van geschrokken te zijn.
Lees verder

Onderzoek naar Britse Labour-leider voor overtreden coronaregels
De politie is een onderzoek gestart naar de leider van de Britse oppositiepartij Labour, Keir Starmer. Hij zou vorig jaar mogelijk de coronaregels hebben geschonden.
Lees verder