Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Foto’s maken met een drone? Hier moet je op letten

HLN
Foto's maken met een drone? Hier moet je op letten
Drones maken steeds meer deel uit van het dagelijks leven. Deze toestellen verleggen ook de grenzen en mogelijkheden voor mensen die houden van fotografie en film, denk maar aan de beelden in reisprogramma's. Waar moet je op letten als je wil fotograferen en filmen met een drone? En wat zijn de beste drones van het moment? Jeroen Horlings, expert bij technologiesite Tweakers, wijst je de weg.
Lees verder

Beperkt graantransport toch mogelijk volgens Indiase regering
De regering van India laat dan toch de export van tarwe in beperkte mate toe. Dat raakte vandaag bekend. Vrijdag had de regering beslist dat alle export van tarwe verboden zou worden door de beperkte productie door de aanhoudende hittegolf en prijsstijgingen in het land.
Lees verder

Kamer vraagt grondig onderzoek naar illegale adopties
De Kamer vraagt de regering om een onderzoek te voeren naar gevallen van illegale adoptie in ons land, sinds halverwege de vorige eeuw. Dat blijkt uit een resolutie die vandaag werd goedgekeurd in de bevoegde Kamercommissie. Het zou vooral gaan om kinderen uit Guatemala, Chili, Sri Lanka en India.
Lees verder

Football Talk. Arsenal grijpt allicht naast CL-ticket - Gündogan dicht bij exit Man City - Kampl verlengt bij Leipzig
TSG Hoffenheim gaat niet verder met hoofdcoach Sebastian Hoeness. De veertigjarige Hoeness leidde Hoffenheim dit seizoen naar een negende plaats. Hoeness was sinds juli 2020 T1 van de club. Hij maakte destijds de overstap van het tweede elftal van Bayern München, dat hij naar de titel in derde klasse had geleid.
Lees verder

Top openbaar ministerie vlijmscherp voor minister Annelies Verlinden (CD&V): "Veiligheid is niet gratis"
De top van het openbaar ministerie heeft zich dinsdag, in de commissie Justitie en de commissie Binnenlandse Zaken, vlijmscherp getoond voor minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V). "Het is niet normaal dat de top van de magistratuur zo op de bedelstaf moet gaan", zei Brussels procureur-generaal Johan Delmulle. Uit de mond van Ignacio de la Serna, voorzitter van het College van Procureurs-generaal, klonk het dan weer dat het onmogelijk was gebleken de minister te ontmoeten.
Lees verder

Prins William bewierookt Jake Daniels (17), de eerste Britse voetballer in 32 jaar die uit de kast komt: "Dit vergt moed"
Blackpool-speler Jake Daniels (17) heeft zich in een exclusief interview met Sky Sports geout als homo. De Engelsman is zo de eerste Britse voetballer sinds Justin Fashanu in 1990 die uit de kast komt. "De dag nadat ik het verteld had aan mijn ouders, scoorde ik vier goals. Dat toont wat voor een last er van mijn schouders viel." Intussen heeft ook prins William lof geuit voor de coming-out van Daniels.
Lees verder

Saoedi-Arabië geteisterd door zandstorm
Een zandstorm heeft dinsdag Riyad, de hoofdstad van Saoedi-Arabië, en andere delen van het land getroffen. Door de storm is het zicht verminderd en heeft het verkeer hinder ondervonden.
Lees verder

Van Quickenborne wijst op strengere straffen voor misdrijven tegen LGBTQI+-gemeenschap
Rechters zullen in de toekomst strenger kunnen optreden tegen misdrijven tegen LGBTQI+-personen, zoals het bedreigen van een holebikoppel dat hand in hand loopt. Naast seksuele geaardheid en geslachtsverandering worden in een nieuw wetsontwerp ook genderidentiteit en genderexpressie als discriminatiegrond toegevoegd. En ze zullen als verzwarende factor gelden voor alle misdrijven in het strafwetboek, meldt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) dinsdag.
Lees verder

Maron: "Verplichte inburgering in Brussel komt er zéker vanaf juni"
Ze is verschillende keren op de lange baan geschoven door bevoegd minister Alain Maron (Ecolo), maar vanaf juni moet de verplichte inburgering in het Brussels gewest het levenslicht zien. "We moeten ons ervoor blijven inzetten dat iedereen die zich permanent in Brussel wil vestigen, voldoende begeleiding krijgt om actief deel te nemen aan het sociale, economische en culturele leven."
Lees verder

Unizo: "Brouns moet krapte op arbeidsmarkt prioritair aanpakken"
Ondernemersorganisatie Unizo heeft een lijstje met prioriteiten geformuleerd voor de nieuwe Vlaamse minister van Werk, Economie en Landbouw Jo Brouns (CD&V). "We rekenen op Brouns om even ambitieus de krapte op de arbeidsmarkt en de economische crisis aan te pakken", verklaarde gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche.
Lees verder

Zweden en Finland dienen woensdag aanvraag NAVO-lidmaatschap in
Finland en Zweden zullen woensdag gezamenlijk hun lidmaatschap bij de NAVO formeel aanvragen. Dat heeft de Zweedse premier Magdalena Andersson dinsdag aangekondigd, op een gezamenlijke persconferentie met de Finse president Sauli Niinistö in Stockholm. "Ik ben blij dat we dezelfde weg zijn ingeslagen en dat we dit samen kunnen doen", verklaarde ze.
Lees verder

Triodos Bank wil afslanken: tot 150 banen minder tegen 2024
De Nederlandse Triodos Bank wil afslanken: tegen 2024 zal de bank het met 130 tot 150 werknemers of ongeveer 10 procent minder moeten doen. De bank is ook actief in ons land, maar het is nog niet bekend of en hoeveel banen er hier zullen sneuvelen.
Lees verder

Belgen vinden duurzame woning belangrijk, maar kennen EPC-waarde en Mobiscore niet
Acht op de tien Belgen vinden de milieu-impact een belangrijke factor bij de keuze van een woning. Zes op de tien beschouwen het zelfs als "een burgerplicht" om in een duurzame woning te wonen en het milieu te beschermen. Maar lang niet iedereen is bereid om elders te gaan wonen. Heel wat Belgen blijken evenmin de EPC-waarde en Mobiscore van hun woning te kennen.
Lees verder

Internationaal Strafhof zal zijn grootste onderzoeksteam ooit naar Oekraïne sturen
Het Internationaal Strafhof (ICC) zal een team van 42 experts naar Oekraïne sturen voor een onderzoek naar mogelijke oorlogsmisdaden tijdens de Russische invasie. Dat heeft openbaar aanklager Karim Khan dinsdag meegedeeld. Het gaat om het grootste expertenteam dat ooit door het ICC werd uitgestuurd.
Lees verder

LIVE GIRO. Alpecin-Fenix voert tempo op in peloton: wie wint tiende rit in de Giro?
Daags na de rustdag krijgt het Giro-peloton de tiende etappe voorgeschoteld. De heuvelachtige tweede koershelft is op maat van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, al is het best mogelijk dat het scenario van Napoli zich herhaalt en er een derde hond met het been wegloopt. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Ryanairvlucht omgeleid wegens vijf zatte Britten
Een vlucht van luchtvaartmaatschappij Ryanair tussen Manchester en het Portugese Faro werd maandagavond omgeleid naar de Franse stad Nantes wegens vijf zatte Britten. Dat heeft de Franse grenspolitie (PAF) dinsdag bevestigd.
Lees verder

Vakbonden roepen op tot staking bij NMBS op 31 mei
De drie grote vakbonden bij de spoorwegen ACOD, ACV Transcom en VSOA Spoor roepen op tot staking op 31 mei. Dat doen ze in het kader van de nationale actiedag bij openbare diensten en het onderwijs voor "meer koopkracht, beter sociaal overleg, meer investeringen en goede pensioenen". Dat staat te lezen in een pamflet van het gemeenschappelijk vakbondsfront.
Lees verder

Schaamteloos profiteren of ware liefde? Een overzicht van Hollywood-diva's en hun toyboy's
Nu popster Madonna (63) een punt heeft gezet achter haar relatie met de veel jongere danser Ahlamalik Williams (28), blijkt eens te meer dat de liefde tussen een rijpere vrouwelijke beroemdheid en een jonge 'toyboy' vaak geen lang leven beschoren is. De motieven van de heren in kwestie om een veel oudere beroemdheid te beminnen, lijken bovendien meer dan eens dubieus. Een overzicht van enkele opmerkelijke romances.
Lees verder

Meerderheid verwerpt voorstel om klacht en vergoeding asbestfonds mogelijk te maken
N-VA-kamerlid Valerie Van Peel heeft deze namiddag in de commissie Sociale Zaken van de Kamer de meerderheid niet kunnen overtuigen. Met haar wetsvoorstel wil Van Peel het mogelijk maken dat mensen die een beroep doen op het asbestfonds ook klacht kunnen indienen bij de rechtbank.
Lees verder

Stan Dewulf wint 66ste Sint Elooisprijs Ruddervoorde na een korte solo
Stan Dewulf heeft een zonovergoten 66ste editie van de Sint Elooisprijs, een profkoers over 166 kilometer op de nationale kalender in en rond het West-Vlaamse Ruddervoorde, gewonnen. De 24-jarige renner van AG2R-Citroën haalde het na een solo van zowat 6 kilometer. Tom Devriendt eigende zich de tweede plaats toe. Ruben Apers vervolledigde het podium.
Lees verder