Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Football Talk. KVO meldt zich voor Nuhu van Eupen - RWDM en Seraing riskeren matchen zonder supporters

HLN
Football Talk. KVO meldt zich voor Nuhu van Eupen - RWDM en Seraing riskeren matchen zonder supporters
KV Oostende meldde zich bij AS Eupen voor Isaac Nuhu. Aan de 'Kehrweg' zijn ze daar niet op ingegaan. Daar zijn twee redenen voor. Eén: het geboden transferbedrag voor de 20-jarige winger beantwoordde niet aan de verwachtingen. Twee: dankzij zijn prestaties als flankaanvaller of tweede spits wekte de jonge Ghanees de voorbije maanden de interesse van hoger gequoteerde clubs in binnen- en buitenland.
Lees verder

INTERVIEW. Jo Brouns, de nieuwe Vlaamse minister die CD&V uit het slop moet trekken: "Ik heb het gevoel dat me dit compleet is overkomen"
De CD&V heeft er een kopstuk bij. De Limburgse veertiger Jo Brouns ruilt de sjerp van het landelijke Kinrooi in voor een plaats in de Vlaamse regering, waar hij met het explosieve stikstofdossier meteen vol aan de bak moet. "Een aanpassing van het akkoord zou niet uitzonderlijk zijn."
Lees verder

Van der Poel toont met duimpje respect voor Girmay: "We weten allemaal dat hij een supergoede renner is"
Mathieu van der Poel moest in de Giro de duimen leggen voor Biniam Girmay. De Nederlander stak na de sprint zijn duim op richting de Eritreeër. Geen cynisch gebaar, wel een teken van respect. "We weten allemaal dat hij een supergoede renner is. En die emoji van eerder? Die reactie was een beetje verkeerd opgevat."
Lees verder

Iconische discotheek Rio heeft nieuwe uitbater: "Natuurlijk behouden we draaiende dansvloer, die is bijna erfgoed"
De bekende discotheek Rio in Sint-Katelijne-Waver heeft een nieuwe uitbater. Guy Cammaert uit Bornem nam de zaak, samen met enkele vennoten, over van Willy Jacobs. "We gaan elke week met frisse ideeën proberen te komen", zegt Cammaert.
Lees verder

Zeiler Anton (41) wordt "gegijzeld" in Saoedi-Arabië. "Ze eisen dingen van mij die ik wettelijk niet eens kan doen"
Bij een zeiltocht van Thailand naar de Bahama's is Gentenaar Anton Depesseroey (41) zwaar in de problemen geraakt. Stormweer op de Rode Zee beschadigde zijn zeilschip en de kustwacht sleepte hem naar een haven in Saoedi Arabië. Daar zit hij nu vast, 'gegijzeld' zegt hij zelf. "De autoriteiten eisen dat ik ten allen tijde op mijn schip blijf, tot het gerepareerd is, maar dat kan nog maanden duren. Ik wil gewoon naar huis."
Lees verder

Gek of geniaal? Dit denken clubleiders in 1A over de denkpiste van een competitie met 12 clubs
Is een competitieformat van 12-12-12 de weg die ons voetbal moet bewandelen? De reacties lopen uiteen. Van "een goede basis om voor te werken" tot "als het zo geniaal is, waarom speelt niemand anders in Europa met 12?" En wat denkt u?
Lees verder

Finalespanning stijgt voor Rangers en Giovanni van Bronckhorst: "Dit is een enorme kans voor ons"
• Finale • Aftrap: 21u • Ramón Sánchez-Pizjuán (Sevilla) • Scheidsrechter: Slavko Vinčić (Slv)
Lees verder

193 slachtoffers per maand: steeds meer verkrachtingen gemeld door steeds jongere slachtoffers
Het afgelopen jaar heeft een recordaantal slachtoffers van seksueel geweld zich gemeld. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Zorgcentra na Seksueel Geweld die Het Laatste Nieuws kon inkijken. Het gaat om maar liefst 193 slachtoffers per maand. Opvallend ook: de slachtoffers worden steeds jonger. Al meer dan een op de drie mensen die zich melden, is minderjarig. "Dit is zorgwekkend."
Lees verder

Versnelde sollicitatieprocedures voor wie een beperking heeft en ambtenaar wil worden
Van keukenhulp tot boekhouders en juristen: minister van Ambtenarenzaken Petra De Sutter (Groen) wil mensen met een beperking massaal naar de overheid lokken door de sollicitatieprocedure te versnellen. "Het kan niet dat bijna 99% van het ambtenarenkorps géén handicap heeft."
Lees verder

VN slaan alarm over corona in ongevaccineerd Noord-Korea
De Verenigde Naties slaan alarm over de aanzwellende corona-uitbraak in het communistische Noord-Korea, waar de niet-gevaccineerde bevolking bijzonder kwetsbaar is. De VN-wereldgezondheidsorganisatie WHO herhaalde het aanbod hulp te bieden en te vaccineren.
Lees verder

Jongeman (18) in coma na zeven messteken bij ruzie over zitplaats op tram: "Hij strompelde over het perron, met de handen op zijn bloedende buik"
Omdat hij eerst zijn plaats op de tram niet wilde afstaan, vecht Redouan El Iraki (18) nu in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis voor zijn leven. Een groepje jongeren viel hem zaterdagavond aan en één dader stak hem zeven keer met een machete. In Redouans rug, buik en bil, maar ook levensbelangrijke organen zoals zijn milt en lever werden geraakt. "Deze daders mogen niet ontsnappen", zegt zijn tante Fatima, die op sociale media een oproep naar getuigen richt.
Lees verder

Jongeman (18) in coma na zeven messteken, omdat hij plaats niet wou afstaan op tram: "Hij strompelde over het perron, met de handen op zijn bloedende buik"
Omdat hij eerst zijn plaats op de tram niet wilde afstaan, vecht Redouan El Iraki (18) nu in het Antwerpse Stuivenbergziekenhuis voor zijn leven. Een groepje jongeren viel hem zaterdagavond aan en één dader stak hem zeven keer met een machete. In Redouans rug, buik en bil, maar ook levensbelangrijke organen zoals zijn milt en lever werden geraakt. "Deze daders mogen niet ontsnappen", zegt zijn tante Fatima, die op sociale media een oproep naar getuigen richt.
Lees verder

Russische ex-kolonel verrast kijkers op staatstelevisie: "Situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden"
"De situatie op het front zal voor ons enkel maar erger worden. Binnenkort komen we voor een blok van een miljoen Oekraïense soldaten te staan. Op geopolitiek vlak staan we dan weer geïsoleerd. Praktisch de hele wereld is tegen ons." Mikhail Khodarenok, een Russische kolonel op rust, heeft er in een verbaal steekduel met presentatrice Olga Skabeyeva geen doekjes om gewonden. Zeer opvallend toch, want de militaire analist deed de uitspraken tijdens een interview op de Russische staatstelevisie. Uit reacties op sociale media bleek dat zijn boodschap bij het volk aankwam als een complete verrassing.
Lees verder

Verloofde Britney Spears dankbaar voor steun na miskraam, zangeres deelt topless video
Acteur Sam Asghari is dankbaar voor alle berichten na het nieuws over de miskraam van zijn verloofde Britney Spears. "Jullie steun was voelbaar", schrijft Asghari in zijn Instagram Stories. De zangeres deelt ondertussen zelf een topless-video op Instagram.
Lees verder

ASSISEN. Vermassen beukt twee uren in op beschuldigde: "Sorry, maar zo iemand kunnen we niet helpen"
"Zelden heb ik iemand van dit kaliber gezien", zei Jef Vermassen over Alexander Dean (29). "Vier mensen dooddoen. Zoveel lopen er niet rond. En hij is daarenboven óók een sadist." Bijna drie uur hakte Vermassen in op de beschuldigde. Om dan te zeggen tegen de jury: "Van iemand die dít heeft gedaan, moeten we durven zeggen: 'Sorry, maar u kunnen we niet helpen. U bent té gevaarlijk.'"
Lees verder

Parlementslid uit partij Boris Johnson volgens Britse krant gearresteerd voor verkrachting
Een Britse parlementariër van de Conservatieve partij van premier Boris Johnson is gearresteerd op verdenking van verkrachting en andere seksuele misdrijven. De niet bij naam genoemde afgevaardigde zou de strafbare feiten tussen 2002 en 2009 in Londen hebben gepleegd, meldt de populaire krant 'The Sun'.
Lees verder

"Ik denk dat Bart beter weet": Union-CEO Bormans countert uitspraken Verhaeghe en stelt dat het al begint te kietelen om aan CL-avontuur te beginnen
"De fierheid overheerst." Met die woorden vat Philippe Bormans, CEO van Union, het gevoel bij zijn ploeg samen op een speeldag voor het eind van de Champions' play-offs. In een uitgebreide babbel met VTM NIEUWS komt de sterke man van de verrassende promovendus ook nog onder meer terug op de uitspraken van Club-voorzitter Bart Verhaeghe en hij laat ook zijn licht schijnen op een eventueel avontuur in de Champions League en de bouw van een nieuw stadion.
Lees verder

"Is dit echt aan het gebeuren?" StuBru-presentatrice Eva De Roo in shock nadat luisteraar Rolling Stones met The Beatles verwart
Het moet zonder twijfel één van de meest hilarische radiofragmenten van het jaar zijn geweest. In de avondshow van De Roo & De Rycke op Studio Brussel kwam presentatrice Eva De Roo dinsdag niet meer bij toen een luisteraar de Stones met The Beatles verwarde.
Lees verder

Demir waarschuwt Brouns: "Het stikstofakkoord gaan we gewoon uitvoeren"
In een interview met onze krant laat kersvers Vlaams minister Jo Brouns, die onder andere landbouw in zijn portefeuille heeft, uitschijnen dat er nog eens naar stikstofakkoord kan gekeken worden, maar in VTM NIEUWS gooit Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) die deur toe.
Lees verder

Sponsor Lotto over het 'storm-verhaal': "In de WorldTour blijven is geen must"
"Het stormt bij Lotto-Soudal", stond vandaag te lezen op onze site. Een these waar Jannie Haek, CEO van hoofdsponsor De Nationale Loterij, het niet mee eens is. "Er wordt een probleem gecreëerd, waar geen probleem is. Wij hebben nooit gezegd dat in de WorldTour blijven een absoluut objectief was, zolang we de Tour kunnen rijden."
Lees verder