Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 mei 2022

Football Talk. Deila topkandidaat om coach van Standard te worden - Red Flame Kassandra Missipo vindt nieuwe club

HLN
Football Talk. Deila topkandidaat om coach van Standard te worden - Red Flame Kassandra Missipo vindt nieuwe club
Nu Standard de Ier Fergal Harkin heeft vastgelegd als nieuwe sportief directeur, wil de club snel werk maken van een nieuwe hoofdtrainer. Duidelijk is dat de Noor Ronny Deila eerste keus is van de Amerikaanse eigenaars. Enig probleem: de 46-jarige Noor ligt onder contract bij New York City FC, waardoor er nog een afkoopsom betaald moet worden. Mogelijk blijft Will Still aan als zijn assistent. Still heeft ook nog steeds de optie om hoofdtrainer van de beloften te worden. (BFA, KDZ)
Lees verder

Karen Damen openhartig over moederschap in 'Alloo Bij': "Ik heb me sinds de geboorte nooit meer gevoeld zoals voorheen"
Geen dozen papieren zakdoekjes voor Karen Damen in 'Alloo bij...', ook al blikt ze openhartig en emotioneel terug op haar jeugd en de jaren die haar maakten tot wie ze vandaag is: een vrouw die stevig en gelukkig in het leven staat. Voor de inmiddels 47-jarige zangeres en actrice is de trip naar haar verleden bij wijlen emotioneel, aangrijpend en verrassend. En ze kijkt heel openhartig terug op dat verleden. "Waarom mijn relatie met Regi op de klippen liep? Omdat Gert Verhulst in het spel kwam."
Lees verder

Karen Damen openhartig over het moederschap in 'Alloo bij': "Ik ben niet gemaakt om moeder te zijn"
Omdat Gert Verhulst "in het spel kwam". Met die verrassende woorden geeft Karen Damen (46) vanavond bij Luk Alloo voor het eerst vrijuit te kennen waarom haar relatie met Regi Penxten destijds op de klippen liep.
Lees verder

"Onze eerste ontmoeting was geen succes": Jan Leyers en Paul Michiels trappen nieuwe tournee Soulsister af
Soulsister bestaat al 36 jaar, maar staat weer volop in de schijnwerpers. Op de MIA's werden Jan Leyers (64) en Paul Michiels (73) uitgebreid gefêteerd en volgende week gebeurt dat nog eens tijdens de Radio 2 Eregalerij. Vandaag trappen de twee krasse knarren in de Brusselse AB hun nieuwe concerttournee af, met als extraatje de re-release van hun album 'Heat'. Wij spraken beide heren over hun eerste ontmoeting, de grote succesjaren en ouder worden. "We waren jonge rammen, die tegen alles aan wilden springen. Vandaag staan we anders op het podium."
Lees verder

"Minder onbesuisd, even bezield als vroeger": Jan Leyers en Paul Michiels trappen nieuwe tournee Soulsister af
Soulsister bestaat al 36 jaar maar staat weer volop in de schijnwerpers. Op de MIA's werden Jan Leyers (64) en Paul Michiels (73) uitgebreid gefêteerd en volgende week gebeurt dat nog eens tijdens de Radio 2 Eregalerij. Vandaag trappen de twee krasse knarren in de Brusselse AB hun nieuwe concerttournee af met als extra de re-release van hun album 'Heat'. "De avond voor een concert nog ergens wat te lang blijven hangen? Nee, dat doen we niet meer."
Lees verder

'Blind gekocht' wordt 'Mission impossible': woning vinden voor alleenstaande moeder is zware opdracht voor expert Béa Vandael
Voor alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) dreigt 'Blind Gekocht' uit te draaien op een sisser. Hun zoektocht naar een pand - dat maximaal 170.000 euro mag kosten - doet zelfs vastgoedexperte Béa Vandendael op haar limieten botsen. "Uit pure wanhoop heeft ze een oproep gedaan op Radio 2", vertelt Bianca.
Lees verder

Alleenstaande mama met 170.000 euro zorgt voor 'mission impossible' in 'Blind gekocht': "Zo'n gekke dingen vraag ik toch écht niet?"
Voor alleenstaande mama Bianca (44) en haar zoon Jitse (18) dreigt 'Blind Gekocht' uit te draaien op een sisser. Hun zoektocht naar een pand - dat maximaal 170.000 euro mag kosten - doet zelfs vastgoedexperte Béa Vandendael op haar limieten botsen. "Ik ben al vijf jaar vruchteloos op zoek", vertelt een wanhopige Bianca ons. "Ik vind werkelijk niets." Ze vertelt over het onbegrip waar ze op stuit, de ingreep van Jani en haar moeilijke financiële situatie. "Blijven huren is geen optie: dat zou, met het oog op mijn pensioen, een té grote hap uit mijn budget zijn."
Lees verder

Roberto Martínez waarschuwt spelers die met transfer in hun hoofd zitten: "Juiste keuze deze zomer is cruciaal"
Atypisch voor een bondscoach, maar Roberto Martínez gaat een zenuwachtige transferzomer tegemoet. Zo vreest de bondscoach dat een te lange integratieperiode van zijn Duivels bij hun eventuele nieuwe club nefast kan zijn voor het WK. "Het is cruciaal dat de spelers een juiste keuze maken", benadrukte Martínez.
Lees verder

300 euro per maand: Ronaldo trekt voor z'n favoriete cryosauna nu ook (samen met Cristiano Jr.) naar lokale club
En plots zit je in hetzelfde zwembad als Cristiano Ronaldo. Hoewel hij thuis alle sportinfrastructuur en herstelmateriaal voor handen heeft, heeft de Portugese wereldster zich aangesloten bij een lokale sportschool, die ook dienst doet als ontspannings- en herstelcentrum. Ronaldo's favoriete ruimte? De cryosauna, waar je blootgesteld wordt aan temperaturen tot -130 graden Celsius.
Lees verder

'Huis gemaakt'-koppels zetten hun tuin open voor de jury
Met de tips van Bartel Van Riet (39) op zak werken de 'Huis gemaakt'-koppels vanavond hun tuin verder af. En dat doen ze niet alleen, want de klussers mogen één persoon uitnodigen om hen te helpen.
Lees verder

'Huis gemaakt'-koppels zetten hun tuin open voor de jury, en krijgen meteen ook hoog bezoek
Met de tips van Bartel Van Riet (39) op zak werken de 'Huis gemaakt'-koppels vanavond hun tuin verder af. En dat doen ze niet alleen, want de klussers mogen één persoon uitnodigen om hen te helpen.
Lees verder

STREAMINGTIP. 'Life & Beth': Omdat Amy Schumer ook meer kan dan enkel grappen vertellen
Comedy Queen Amy Schumer is u vast al bekend, maar in 'Life & Beth' zien we een ander kantje dat nog maar weinig met haar gebruikelijke platte humor te maken heeft. Hoewel de nieuwe Disney+-reeks, die ze trouwens zelf heeft bedacht, nog een gigantische stempel met haar naam op draagt, wordt ze afgewerkt met een donker randje.
Lees verder

Viervoudig winnares Justine Henin fileert Roland Garros: "Goffin mag wat meer in de bal bijten"
25 jaar geleden zette Justine Henin – over dertien dagen wordt ze 40 – met de juniorentitel op Roland Garros een eerste stapje in haar illustere carrière. Vandaag speelt de viervoudige winnares nog steeds kort op de bal. Ze fileert voor ons het Parijse grandslamtornooi dat zondag begint. "Ik mag me niet te negatief uitlaten over het vrouwentennis, maar ik heb toch mijn twijfels."
Lees verder

Federaal parket neemt onderzoek naar cyberaanval tegen Vivalia over
Het federaal parket gaat het dossier over de grootschalige cyberaanval op Vivalia overnemen. Dat heeft het Luxemburgse parket woensdagavond meegedeeld. Er is een opsporingsonderzoek opgestart.
Lees verder

Federaal parket neemt onderzoek naar cyberaanval tegen Luxemburgse zorgintercommunale Vivalia over
Het federaal parket gaat het dossier over de grootschalige cyberaanval op Vivalia overnemen. Dat heeft het Luxemburgse parket woensdagavond meegedeeld. Er is een opsporingsonderzoek opgestart.
Lees verder

LIVE GIRO. Caleb Ewan stapt zonder ritzege uit Ronde van Italië
Bijzondere rit vandaag in de Ronde van Italië. Elf jaar nadat Wouter Weylandt er bij een zware valpartij het leven liet, trekt de Giro voor het eerst weer over de Passo del Bocco. Wie wint de twaalfde etappe? Volg het hier LIVE!
Lees verder

Alles wat u moet weten over het WK Counter-Strike in het Sportpaleis: "Wedijveren qua aantal kijkers met grootste sportevenementen"
Het Antwerps Sportpaleis is straks het decor van de PGL Major, het wereldkampioenschap van de game Counter-Strike: Global Offensive. 8 topteams vanuit de hele wereld strijden er om een prijzenpot van 1 miljoen dollar. Ontdek hieronder alles wat u moet weten over het toernooi. "Het is op en top entertainment", zegt Steven Leunens, CEO van medeorganisator META.
Lees verder

LEGO heeft Van Goghs 'Sterrennacht' gereconstrueerd in 2.316 kleine blokjes
Lego gaat duidelijk de creatieve tour op en stelde een set samen met 2.316 blokjes waarmee je het wereldbekende schilderij 'De Sterrennacht' van Van Gogh kunt reconstrueren.
Lees verder

Organisator rampzalig Fyre Festival vervroegd vrijgelaten
Billy McFarland, die in 2017 het beruchte Fyre Festival organiseerde, is eind maart vervroegd vrijgelaten uit de gevangenis. Dat ontdekte TMZ.
Lees verder

In dit Duitse hotel rijd je met de auto tot aan de deur van je kamer, ook op de verdiepingen
In een hotel in Frankfurt kunnen gasten met de auto naar hun kamer rijden. Een woongebouw in Berlijn diende als voorbeeld voor dit hotel. Een tweede autohotel is ook al in aanbouw in Düsseldorf.
Lees verder