Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

Football Talk. Bologna-coach Mihajlovic mag ziekenhuis verlaten - KV Mechelen geeft jonge Mexicaan contract

HLN
Football Talk. Bologna-coach Mihajlovic mag ziekenhuis verlaten - KV Mechelen geeft jonge Mexicaan contract
De Serviër Sinisa Mihajlovic, bij de Italiaanse eersteklasser Bologna coach van onze landgenoot Arthur Theate, heeft na iets meer dan een maand het ziekenhuis in Bologna 'in goede gezondheid" mogen verlaten, zo maakte de club maandag bekend.
Lees verder

Prestigieuze 'Belgische' school vernield door bombardement in Oekraïne
In Lisitsjansk is bij Russische bombardementen een school verwoest die nog een erfenis is van de Belgische aanwezigheid in deze regio in de negentiende eeuw. Dat hebben verschillende Oekraïense media gemeld.
Lees verder

"Geen enkele staat kan zich voorbereiden op nucleaire aanval": professor Internationale Veiligheid over nucleaire dreiging tegen het Westen
Rusland heeft opnieuw ernstige nucleaire dreigingen geuit tegen het westen. De Russische staatszender Rossiya 1 toonde er eind vorige week hoe snel Vladimir Poetin een nucleaire aanval kan uitvoeren op drie Europese hoofdsteden. Hoe reëel is die dreiging? Professor Internationale Veiligheid Tom Sauer (Universiteit Antwerpen) legt uit bij HLN Live.
Lees verder

'The Masked Singer' wordt internationale wedstrijd
'The Masked Singer' gaat internationaal. In de nieuwe wedstrijd 'One World, One Masked Singer' zullen kandidaten uit plaatselijke versies van de show het tegen elkaar opnemen in één, wereldwijde wedstrijd. Dat schrijft 'Variety'.
Lees verder

Een ticketje voor 35.000 dollar, géén look en de veren van JLo: een blik achter de schermen van het Met Gala
Het is hét mode-evenement van het jaar. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Maar wat speelt er zich af achter de gesloten deuren van het museum? Nu Amerika zich opmaakt voor een nieuwe editie, onthullen we geheimen van achter de schermen. Van de gastenlijst die Anna Wintour (72) samenstelt tot het verbod op foto's en het gedrag van de beroemde gasten. "George Clooney kon z'n echtgenote Amal niet meer vinden."
Lees verder

Een ticketje voor 35.000 dollar, géén look en de veren van Jennifer Lopez: een blik achter de schermen van het Met Gala
Het is hét mode-evenement van het jaar. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Maar wat speelt er zich af achter de gesloten deuren van het museum? Nu Amerika zich opmaakt voor een nieuwe editie, onthullen we geheimen van achter de schermen. Van de gastenlijst die Anna Wintour (72) samenstelt tot het verbod op foto's en het gedrag van de beroemde gasten. "George Clooney kon z'n echtgenote Amal niet meer vinden."
Lees verder

"Pure afschrikking": Rusland gebruikt kernwapens slechts in twee scenario's en die zijn nu niet aan de orde
Amper 106 seconden naar Berlijn, 200 seconden richting Parijs en 202 seconden naar Londen. Dat is hoe vlug Russische raketten een nucleaire aanval kunnen uitvoeren op de Europese hoofdsteden, klonk het dreigend op de Russische staatstelevisie. "In theorie is het mogelijk", zegt oud-kolonel Roger Housen, die uitlegt waarom de Russen net nu de druk van nucleaire afschrikking opvoeren.
Lees verder

Russische staatstelevisie toont snelheid kernaanval: "Pure afschrikking"
Amper 106 seconden naar Berlijn, 200 seconden richting Parijs en 202 seconden naar Londen. Dat is hoe vlug Russische raketten een nucleaire aanval kunnen uitvoeren op de Europese hoofdsteden, klonk het dreigend op de Russische staatstelevisie. "Pure, holle retoriek", zegt oud-kolonel Roger Housen.
Lees verder

Volgens statistiekenbureau is geld geen probleem in Brugge: marktwaarde De Ketelaere geschat op 40 miljoen euro
Als we statistiekenbureau CIES Football mogen geloven, zit Club Brugge op een hoop geld. Charles De Ketelaere (21) is volgens hun berekeningen 39,9 miljoen euro waard op dit moment en is daarmee de op acht na duurste voetballer die niet in een top vijf-competitie actief is.
Lees verder

Personeel van gesloten Ferrero-fabriek in Aarlen wordt langer uitbetaald
Het personeel van de Ferrero-fabriek in Aarlen krijgt ook na 8 mei nog een loon uitbetaald. Dat heeft de directie verzekerd, zo valt te horen bij de vakbonden.
Lees verder

Staking Ryanair leidde tot verlies van 500.000 euro voor luchthaven Charleroi
Door de staking van het cabinepersoneel van Ryanair zijn er 21.000 reizigers niet op het voorziene tijdstip kunnen vertrekken. Het inkomstenverlies voor de luchthaven van Charleroi (BSCA) liep op tot 500.000 euro. Dat heeft Adrien Dolimont, de Waalse minister van Regionale luchthavens, gezegd in de commissie van het Waals parlement.
Lees verder

Beste padelspelers ter wereld spelen deze week in Brussel: "De evolutie die padel op relatief korte termijn onderging is gigantisch"
Van woensdag tot en met zondag palmt de wereldtop de Gare Maritime van het Brusselse Tour & Taxis in voor een etappe van de World Padel Tour. Alejandra Salazar en Francisco 'Paquito' Navarro zijn twee Spaanse iconen die tijdens deze Circus Brussels Padel Open van de partij zullen zijn. "Plots moeten we een pak meer reizen. Het is mooi om te zien dat padel een internationale sport wordt", klinkt het.
Lees verder

Russische teams ook volgend seizoen uitgesloten in Europa
Slecht nieuws voor de Russische clubs en mogelijk goed nieuws voor de Belgische teams. Alle ploegen uit Rusland worden ook volgend seizoen uitgesloten van Europees voetbal. Omdat Rusland voor ons land staat in de coëfficientenranking, kan dit goed nieuws betekenen voor de Europese tickets in de Jupiler Pro League.
Lees verder

Roar Arnstad over zijn zoon Kristian, die op 16de naar buitenland vertrok en nu doorbreekt bij Anderlecht: "Stress is hem vreemd"
Hij kon er tot zijn grote spijt zelf niet bij zijn. Verrast door de basisplaats van zoonlief Kristian, geraakte vader Roar Arnstad niet meer tijdig in het Lotto Park. "Ik zag aan zijn kopje dat Kristian er klaar voor was." Een vader over de ontwikkeling en de toekomst van zijn zoon bij Anderlecht.
Lees verder

Fred komt in 'Blind gesprongen' oog in oog te staan met bondscoach Roberto Martinez
Fred is klaar om zijn nieuwe job te ontdekken. Daarvoor wordt hij geblinddoekt naar het trainingscentrum van de Rode Duivels gebracht. Als hij zijn blinddoek uit doet, ontdekt hij dat hij oog in oog staat met onze bondscoach: Roberto Martinez.
Lees verder

Onderzoeken brengen geruststellend nieuws voor RSCA: Zirkzee inzetbaar tegen Antwerp
Geruststellend nieuws vanuit de paars-witte ziekenboeg. Anderlecht zal komend weekend kunnen rekenen op Joshua Zirkzee, die tegen Club geblesseerd uitviel. Ook Verschaeren, Refaelov en Amuzu zijn er in principe gewoon bij.
Lees verder

Politie schorst medewerker die mogelijk info over Lil Kleine lekte aan juicekanaal
De politie van Amsterdam heeft een collega op 'non-actief gesteld' nadat deze persoon mogelijk informatie over Lil Kleine heeft gelekt naar een juicekanaal. Dat bevestigt een woordvoerster na berichtgeving van Shownieuws hierover. De afdelingen Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK) doen onderzoek naar de zaak.
Lees verder

Bijna kwart minder nieuwe wagens ingeschreven
Het aantal inschrijvingen van personenwagens is in april met bijna een kwart (23,6 procent) gedaald in vergelijking met april vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van autofederatie Febiac en de federale overheidsdienst Mobiliteit. Het gaat om het laagste cijfer voor de maand april in zeker twintig jaar, op de verkoop in het coronajaar 2020 na.
Lees verder

Twintiger uit Gooik opent vuur op gezin in Athisnes: "Er is iets geknakt na jarenlange vernederingen"
Een 22-jarige uit Gooik zit momenteel in de cel nadat hij het vuur opende op een jong gezin in de provincie Luik. De verdachte was sinds zaterdagnacht vermist en had een afscheidsbrief achtergelaten. "Er moet iets geknakt zijn in zijn hoofd", zucht de vader. "Onze zoon is zeker geen monster – het is de braafste jongen die ik ken. Maar door zijn autisme wordt hij al zijn hele leven vernederd en gepest. Hij was het beu om 'autistische mongool' genoemd te worden."
Lees verder

LIVE. VS bevestigen niet dat Russische opperbevelhebber gewond geraakt is - "Meer dan 3.000 burgerdoden in Oekraïne sinds begin oorlog"
De Verenigde Staten zijn van mening dat de Russische opperbevelhebber Valeri Gerasimov vorige week in de Donbas geweest is. Mediaberichten dat hij daar gewond geraakt is, kunnen ze echter niet bevestigen. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder