Doorgaan naar hoofdcontent

Fietser (15) blijft even in coma na aanrijding in Emelgem: “Hopen dat alles opnieuw goed komt.”

HLN
Fietser (15) blijft even in coma na aanrijding in Emelgem: "Hopen dat alles opnieuw goed komt."
De 15-jarige jongen die zaterdagmiddag in Emelgem (Izegem) op zijn fiets werd aangereden, ligt in het ziekenhuis in een coma. Zijn ouders houden zich recht aan enkele lichtpuntjes en hopen dat hun energieke zoon het redt en opnieuw volledig de oude wordt. "Gelukkig is hij jong en leverden de hulpverleners geweldig werk", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Eerste kans voor de sprinters. Wie wint de derde etappe in de Giro?
In de Giro trekt het peloton vandaag over een afstand van 201 kilometer van Kaposvár naar Balatonfüred in Hongarije. Gisteren won Simon Yates de individuele tijdrit en deelde daarmee al een tikje uit aan Carapaz en co. Mathieu Van Der Poel werd tweede en start opnieuw in de roze leiderstrui. Wie schrijft de derde rit in de Giro op zijn naam?
Lees verder

Calvo: "Vivaldi moet nieuw regeerakkoord schrijven, we leven in nieuwe realiteit"
Groen-Kamerlid Kristof Calvo roept de federale regering op een nieuw regeerakkoord te schrijven. De federale regering van liberalen, socialisten, groenen en CD&V heeft nood aan een nieuwe doorstart en moet het regeerakkoord heronderhandelen en scherper stellen, zei Calvo in De Zevende Dag. Hij wil zo de politiek weer geloofwaardiger maken.
Lees verder

Puppy verscheurt 1.500 euro aan bankbiljetten van Waalse man, Nationale Bank komt met oplossing
Sommige honden verscheuren alles wat ze op hun pad tegenkomen. Sally, een golden retriever van 8 maanden oud, is niet anders. Helaas voor baasje Grégory bedroeg de buit van zijn puppy een enveloppe met 1.500 euro die de Luikenaar op het aanrecht had laten liggen, meldt RTL Info. Gelukkig bestaat er bij de Nationale Bank van België een procedure voor dergelijke accidenten.
Lees verder

LIVE. Drie Italianen in vroege vlucht: Wie wint derde rit in de Giro?
In de Giro trekt het peloton vandaag over een afstand van 201 kilometer van Kaposvár naar Balatonfüred in Hongarije. Gisteren won Simon Yates de individuele tijdrit en deelde daarmee al een tikje uit aan Carapaz en co. Mathieu Van Der Poel werd tweede en start opnieuw in de roze leiderstrui. Wie schrijft de derde rit in de Giro op zijn naam?
Lees verder

LIVE. Vanzeir loopt met bal over de achterlijn na dom balverlies Odoi
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

Poetin: "Overwinning zal net als in 1945 van ons zijn"
De overwinning zal net als die tijdens de Tweede Wereldoorlog van Rusland zijn. Dat heeft de Russische president Vladimir Poetin gezegd tijdens een toespraak naar aanleiding van de jaarlijkse viering van de zege op nazi-Duitsland. Hij verwees hiermee naar de oorlog in Oekraïne.
Lees verder

Russen bombarderen school in Loehansk: "Wellicht 60 doden"
Bij een Russische luchtaanval op een school in de Oekraïense oblast Loehansk zijn wellicht 60 doden gevallen. Na het bombardement brak er brand uit en stortte het gebouw in, zegt gouverneur Sergej Hajdaj. "Er waren in totaal 90 mensen, 27 mensen werden gered", aldus nog Hajdaj. Zeven onder hen raakten gewond.
Lees verder

LIVE. Union is het gevaarlijkst, Mignolet redt schot van Teuma!
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

LIVE. Union en Club rusten bij 0-0 na hoogst interessante eerste helft
• Champions' play-offs • Speeldag 3 • Dudenpark • Kloof bedraagt 3 punten
Lees verder

Vliegtuigje stort neer in achtertuin van huis in Houston, vier inzittenden komen er met de schrik van af
In Houston in Texas heeft een klein vliegtuigje een noodlanding proberen maken nadat de piloot problemen met de motor opmerkte. Al bleek die poging tevergeefs, want het vliegtuigje crashte kort daarna neer in een achtertuin van een huis. Op het moment van de crash bevonden zich vier personen in het vliegtuig. Zij konden veilig weggeraken.
Lees verder

86-jarige Saoedische koning Salman opgenomen in het ziekenhuis voor onderzoek
Koning Salman van Saoedi-Arabië is voor onderzoeken opgenomen in het ziekenhuis. De 86-jarige monarch verblijft in een gespecialiseerd ziekenhuis in de kuststad Djedda, deelt het koninklijk hof zondag volgens het staatspersbureau SPA mee. Het is niet duidelijk aan welke onderzoeken koning Salman precies onderworpen wordt.
Lees verder

Rolande (57) ontdekte pas laat dat ze eierstokkanker heeft. Prof: "Deze ziekte wordt ook de 'silent killer' genoemd"
"Al die echo's, al die afspraken. En desondanks werd toch te laat ontdekt dat ik eierstokkanker had." Het verhaal van Rolande is niet uitzonderlijk. Omdat de klachten zo vaag zijn, blijft eierstokkanker vaak lang onder de radar. Omdat 8 mei World Ovarian Cancer Day is, vertelt Rolande hoe ze erachter kwam dat ze de ziekte heeft en over de strijd die ze levert. Prof. Xuan Bich Trinh legt uit waar je als vrouw op kunt letten. "Pas op voor een opgeblazen gevoel of een iets grotere buikomvang."
Lees verder

Egbert Lachaert: "Verlaagd btw-tarief op gas en elektriciteit zal verlengd worden tot na volgende winter"
De torenhoge energieprijzen zullen ook in het najaar nog een probleem vormen, verwacht Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert. Het verlaagde btw-tarief op gas en elektriciteit moet dan ook verlengd worden tot na volgende winter, klinkt het in VTM NIEUWS.
Lees verder

Drie mislukte huwelijken, een vreselijke jeugd en een nachtkastje vol medicijnen: het bewogen leven van Marilyn Monroe
Ook 59 jaar na haar overlijden domineert Marilyn Monroe nog steeds de krantenkoppen. Kim Kardashian hees zichzelf voor het Met Gala in een jurk van de iconische actrice en op Netflix is een documentaire te zien die de doodsoorzaak van de Hollywood-ster voor een zoveelste keer onder de loep neemt. Maar wie was de ravissante blondine die presidentiële mannenharten sneller deed slaan? Een portret van een vrouw die al van jongs af aan geteisterd werd door demonen. "Ze is supergevoelig en da's opwindend, tot haar zelfdestructieve kant de overhand neemt."
Lees verder

Onze F1-watcher probeert te achterhalen waarom Hamilton er niet aan te pas komt: "Lewis worstelt met zijn 'nieuw' leven"
Lewis Hamilton komt er dit seizoen niet aan te pas. En dat is voer voor speculatie. Ex-wereldkampioenen die zeggen dat hij er straks de brui aan geeft. Andere gezaghebbende stemmen die dat onzin noemen. Wat er dan echt aan de hand is? Een insider: "Onderschat niet hoe zijn leven veranderd is…" Een analyse.
Lees verder

Waar eet... basketlegende Ann Wauters? "Voor hemels en ambachtelijk kwaliteitsvlees moet je hier zijn"
"Fine dining is voor mij geen dagelijkse kost, maar ik kan er wel van genieten", vertrouwt basketballegende Ann Wauters (41) ons toe. Al is de Belgische keuken haar favoriet. "Zelfs in het buitenland ga ik op zoek naar die gerechten." Waar eet ze dan het liefst? De ex-basketbalspeelster deelt haar favoriete adressen in Bellegem, Beveren, Kortrijk, Antwerpen en Waregem.
Lees verder

LIVE. Drie Italianen in vroege vlucht, Alpecin-Fenix bepaalt tempo in het peloton: wie wint derde rit in de Giro?
In de Giro trekt het peloton vandaag over een afstand van 201 kilometer van Kaposvár naar Balatonfüred in Hongarije. Gisteren won Simon Yates de individuele tijdrit en deelde daarmee al een tikje uit aan Carapaz en co. Mathieu van der Poel werd tweede en start opnieuw in de roze leiderstrui. Wie schrijft de derde rit in de Giro op zijn naam?
Lees verder

Gent op koers voor play-off-winst, maar Vanhaezebrouck is niet tevreden: "Wake-upcall voor onze aanvallers"
Halfweg de Europe play-offs zit AA Gent op koers voor de eindzege, maar toch is Hein Vanhaezebrouck niet tevreden. Met name zijn offensieve spelers mogen meer brengen, vindt de coach van AA Gent.
Lees verder

Ambtenaren-klokkenluiders in de toekomst beter beschermd
Federale ambtenaren die wantoestanden aankaarten als klokkenluider krijgen een betere bescherming. De ministerraad heeft daarvoor vrijdag het licht op groen gezet, meldt minister van Ambtenarenzaken Petra de Sutter (Groen).
Lees verder