Doorgaan naar hoofdcontent

Familie met transgen­der jongen (13) aangeval­len in Molenbeek na Pride: "Groep van 25-tal jongeren omsingelde ons"

HLN
Familie met transgen­der jongen (13) aangeval­len in Molenbeek na Pride: "Groep van 25-tal jongeren omsingelde ons"
Zaterdagavond na de Pride in Brussel is een familie aangevallen in Sint-Jans-Molenbeek. Het gaat om een transgenderjongen van 13 jaar oud, zijn zus en zijn moeder. Ze werden eerst uitgescholden, en daarna ook fysiek aangevallen. VTM NIEUWS kon spreken met de slachtoffers.
Lees verder

Kleding bij H&M voortaan tot 2,50 euro duurder: "Rest van modesector gaat ook volgen"
Een groot deel van de collectie bij kledingketen H&M is duurder geworden. Het gaat dan om prijsstijgingen van 1,00 tot 2,50 euro. Ook bij de andere merken van de H&M groep (Weekday, COS, Arket en & Other Stories) gaan de prijzen omhoog. De reden: de stijgende energieprijzen en productiekosten. Volgens experts gaat de rest van de modesector volgen.
Lees verder

PORTRET. Mémé Clara, stammoeder van de Planckaerts: "Als Eddy op bezoek kwam, moest er verse koffie gezet worden"
Na het overlijden van 'Moeder Gusta' in 2001 verliest de familie Planckaert opnieuw een stammoeder. Mémé Clara, de moeder van Christa, werd 96 en stierf omringd door haar kinderen en kleinkinderen. In de Ardennen, waar het gezin van haar dochter haar de laatste jaren noodgedwongen opving. "We hebben leren vechten, mijn moeder en ik, maar we hadden elkaar."
Lees verder

Windparken op zee zullen overwinsten moeten terugbetalen
Windparken op zee die door de historisch hoge stroomprijzen overdreven winsten maken, zullen die winsten moeten terugbetalen. Dat heeft de federale energieregulator Creg gezegd in de Kamercommissie Energie.
Lees verder

Trans jongen Luca (13) aangevallen na Pride Brussel: "Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmerries aan over
Luca Busard, een trans jongen van dertien jaar, zijn mama en zijn zus zijn het slachtoffer geworden van homofoob geweld na de Pride in Brussel. Op weg naar huis werden ze omsingeld en aangevallen door 20 tot 25 jongeren in Sint-Jans-Molenbeek. De politie bevestigt dat ze die avond ter plaatse zijn gegaan en drie verdachten konden aanhouden. Ze stelden de nodige processen-verbaal op en het parket vorderde een onderzoeksrechter.
Lees verder

Transjongen Luca (13) aangevallen na Pride Brussel: "Hij houdt er een brandwonde, blauwe plekken en nachtmerries aan over"
Luca Busard, een transjongen van dertien jaar, zijn mama en zijn zus zijn het slachtoffer geworden van homofoob geweld na de Pride in Brussel. Op weg naar huis werden ze omsingeld en aangevallen door 20 tot 25 jongeren in Sint-Jans-Molenbeek. De politie bevestigt dat ze die avond ter plaatse zijn gegaan en drie verdachten konden aanhouden. Ze stelden de nodige processen-verbaal op en het parket vorderde een onderzoeksrechter.
Lees verder

ROLAND GARROS. Mertens zonder te spelen naar derde ronde - Tsonga verliest en zwaait meteen op emotionele wijze af
Meevaller voor Elise Mertens (WTA 32). Haar tegenstandster Marie Bouzkova (WTA 69) haakte af, waardoor de Limburgse zonder te spelen een ronde verder mag. Daarmee verlengt Mertens haar mooie serie van zestien opeenvolgende grandslamtornooien waarin ze de derde ronde haalde naar zeventien stuks. In die derde ronde treft ze Ajla Tomljanovic (WTA 42) of Varvara Gracheva (WTA 71).
Lees verder

Na ophef over vuilbakken vol Panos-brood: zo werken voedselbanken
Er is ophef ontstaan over een foto van de broodjeszaak Panos op de Meir in Antwerpen. Daarop is te zien hoe vuilbakken uitpuilen van de broden en koeken. Dat terwijl voedselbanken graag de overschotten zouden overnemen. VTM NIEUWS ging langs bij een opslagplaats waar voedsel, dat supermarkten wegdoen omdat de houdbaarheidsdatum nadert, wordt verzameld.
Lees verder

Orkaanseizoen in Atlantische regio wordt "intenser dan normaal"
Het orkaanseizoen zal dit jaar langs de Atlantische kust intenser dan normaal zijn met drie tot zes orkanen van categorie 3 of meer. Dat blijkt uit voorspellingen van de Amerikaanse meteorologische diensten.
Lees verder

Neen, dank u. Grote meerderheid van supporters van onze 25 profclubs wijst competitiehervorming af: "Een goed idee... voor de G5"
Op 2 juni weten we of de Belgische competitie voortaan bestaat uit veertien eersteklassers en achttien tweedeklassers. Maar wat vinden de supporters? Een rondvraag bij de supportersverenigingen van de 25 profclubs leert: de grote meerderheid is tegenstander.
Lees verder

BBC moet excuses aanbieden nadat kijkers bizarre boodschap te zien krijgen: "Manchester United are rubbish"
De BBC heeft haar excuses aangeboden aan de kijkers nadat de boodschap "Manchester United are rubbish" ("Manchester United is waardeloos", red.) op de live-ticker verscheen tijdens een tv-uitzending op dinsdag. De tekst verscheen onderaan het scherm tijdens een reportage over Roland Garros.
Lees verder

VN roepen taliban op om "snel terug te komen" op inperking vrouwenrechten
De VN-veiligheidsraad heeft de taliban vandaag in een verklaring opgeroepen "om snel een einde te maken aan het beleid en de praktijken die de mensenrechten en de fundamentele vrijheden van Afghaanse vrouwen en meisjes beperken". De verklaring werd unaniem aangenomen door de vijftien leden.
Lees verder

Pittige flamencomuziek en het betere handdoekenwerk: zo gaat Hortencia Hernandez te werk als Belgisch kampioen 'sauna opgieten'
Hortencia Hernandez uit Maasmechelen is een jaar geleden gestart bij Elaisa Wellness als receptioniste, tot ze de smaak van het sauna opgieten te pakken kreeg. Nu mag ze zichzelf Belgisch kampioen 'sauna opgieten' noemen. "Dat de gasten ervan kunnen genieten. Dat ik ze zie lachen en dat ze mij complimentjes geven erna, dat ze het heel fijn vonden, dat brengt mij wel voldoening", vertelt Hortencia aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Buschauffeur wordt klemgereden door automobilist en krijgt klappen
Dinsdagavond omstreeks 18 uur vond in Genk een geval van verkeersagressie plaats. Een buschauffeur werd klemgereden door een wagen. Vervolgens werden er door beide partijen klappen uitgedeeld.
Lees verder

Nederlandse vrouw (19) 40 minuten lang aangerand in trein, politie zoekt man met tatoeage in gezicht
Een vrouw van 19 jaar is gisteren veertig minuten lang aangerand in de trein van Amsterdam naar Alkmaar. Dat meldt de Nederlandse politie.
Lees verder

Zeker 15 doden bij schietpartij op basisschool Texas
Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. De schutter werd uitgeschakeld.
Lees verder

"Minstens twee doden en meerdere gewonden bij schietpartij op basisschool Texas"
Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn minstens twee doden en meerdere gewonden gevallen. Dat melden Amerikaanse media, onder andere CNN en ABC. De verdachte werd gearresteerd.
Lees verder

Achttienjarige richt bloedbad aan op basisschool Texas: 15 doden, onder wie 14 kinderen
Bij een schietpartij op een basisschool in Uvalde in de Amerikaanse staat Texas zijn vijftien mensen om het leven gekomen. Dat meldt Gregg Abott, de gouverneur van de staat. De schutter werd uitgeschakeld. Er zijn ook meerdere gewonden, meldt de politie tijdens een persconferentie.
Lees verder

Energiezuinige renovatie van appartementen moet makkelijker kunnen
De Kamercommissie Klimaat keurde dinsdag het voorstel van initiatiefnemer Kris Verduyckt (Vooruit) goed dat het makkelijker wil maken om energiezuinige ingrepen te doen in een appartementsgebouw. Enkel Vlaams Belang onthield zich. De bedoeling is nu dat de federale regering met de bouw- en vastgoedsector aan de slag gaat. Verschillende barrières, zowel wettelijke als financiële, moeten worden weggewerkt. Parlementslid Verduyckt benadrukt de urgentie van maatregelen: "Als we het energieverbruik voor appartementsbewoners willen doen dalen, dan ligt een belangrijke uitdaging bij energiezuinige renovatie van die gebouwen. Dat moet sneller kunnen: het is alle hens aan dek."
Lees verder

Charly Musonda neemt na tien jaar afscheid van Chelsea: "Blessures wil ik niet inroepen als excuus"
Charly Musonda jr. heeft in een lange brief op zijn Instagram-account afscheid genomen van Chelsea. De ondertussen 25-jarige voetballer ziet straks een einde komen aan zijn contract en kijkt uit naar een nieuw avontuur.
Lees verder