Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

EXCLUSIEF. Eden Hazard wil bij Real Madrid blijven: “Iedereen tonen wat ik kan”

HLN
EXCLUSIEF. Eden Hazard wil bij Real Madrid blijven: "Iedereen tonen wat ik kan"
Eden Hazard hoopt zaterdag een rol te spelen in de Champions League-finale. Nadien wil hij zich de komende jaren bewijzen bij Real Madrid, nog altijd zijn droomclub. "Mijn eerste drie seizoenen zijn hier niet goed verlopen, dus wil ik iedereen tonen wat ik kan", zegt de Rode Duivel in een gesprek met onze journalist Kristof Terreur.
Lees verder

Zwitserland en NAVO willen nauwere relatie uitbouwen
Zwitserland en de NAVO willen hun samenwerking verder uitbreiden nu er een oorlog woedt op Europees grondgebied. Secretaris-generaal Jens Stoltenberg verzekerde de Zwitserse minister van Defensie Viola Amherd dat een sterk partnerschap in stand zal worden gehouden als Finland en Zweden lid zouden worden.
Lees verder

LIVE GIRO. Sterke kopgroep met Valverde, Nibali bestookt de andere de klassementsmannen in de afdaling van de Mortirolo
Vandaag start de beslissende derde week in de Giro. We zullen onmiddellijk weten of de klassementsmannen de rustdag goed verteerd hebben. Tussen Salò en Aprica liggen maar liefst drie beklimmingen van derde categorie, waaronder de mythische Mortirolo. De top van de slotklim ligt op zes kilometer van de streep waarna de renners in dalende lijn naar de eindstreep snellen. Omstreeks kwart over vijf kennen we de winnaar van vandaag.
Lees verder

Parket start met gerechtelijk onderzoek na prikincident tijdens KV Mechelen-Racing Genk: Verdachte riskeert tot 5 jaar cel
Het Antwerpse parket heeft een gerechtelijk onderzoek opgestart naar aanleiding van het prikincident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk. "Het onderzoek dat werd opgestart, is er een naar het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen", bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.
Lees verder

Parket start gerechtelijk onderzoek na prikincident tijdens KV Mechelen-Racing Genk: verdachte riskeert tot 5 jaar cel
Het Antwerpse parket heeft een gerechtelijk onderzoek opgestart naar aanleiding van het prikincident tijdens de wedstrijd van KV Mechelen tegen Racing Genk. "Het gaat om een onderzoek naar het opzettelijk toedienen van schadelijke stoffen", bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts.
Lees verder

Moderna test mogelijke vaccins tegen apenpokken
Coronavaccinmaker Moderna is bezig om potentiële vaccins tegen de apenpokken te testen. De proeven zijn nog in een vroege fase, meer details gaf Moderna nog niet over de vaccins.
Lees verder

België geeft op 20 juni stoffelijk overschot Patrice Lumumba terug aan familie
Het Belgische gerecht zal op maandag 20 juni in Brussel het stoffelijk overschot van Patrice Lumumba, de eerste premier van het onafhankelijke Congo in 1960, teruggeven aan zijn familie. Na de teruggave volgt een officiële plechtigheid, waar ook de Congolese autoriteiten vertegenwoordigd zullen zijn. Dat meldt het kabinet van premier Alexander De Croo. Het gaat om een tand van de in 1961 vermoorde Lumumba.
Lees verder

KU Leuven zet samenwerking stop met professor aan faculteit Letteren die in opspraak kwam
De KU Leuven heeft beslist om de samenwerking met de professor aan de faculteit Letteren, die in februari in opspraak kwam, stop te zetten. Onderzoek van Het Laatste Nieuws toonde aan dat de man zich jarenlang schuldig zou gemaakt hebben aan grensoverschrijdend gedrag: van seksistische opmerkingen tegen collega's, over mails met pornografische afbeeldingen tot het foutief benaderen van studentes.
Lees verder

Dronken Jack Grealish steelt show tijdens titelviering City: "Waarom we toch wonnen van Villa? Omdat Silva en Mahrez werden vervangen"
De opvallendste Citizen tijdens de kampioenenviering gisteravond: Jack Grealish. Nadat ze zondag de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis veroverden, trokken de spelers van Man City - die al een afterparty achter de rug hadden - in een parade met open bus door de stad. Vooral miljoenenaankoop en fervent feestbeest Jack Grealish had er schik in. Met de nodige zelfspot gaf hij er enkele collega's van langs.
Lees verder

LIVE. Rechter weigert om tegenklacht van Amber Heard te verwerpen, nadat Johnny's team daarom vroeg
De 21ste dag van het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard is van start gegaan. Er wordt verwacht dat Johnny vandaag ook zelf weer op de getuigenstoel gaat zitten. Volg hier alles live mee.
Lees verder

LIVE. Getuigt Johnny Depp straks opnieuw in zaak tegen Amber Heard?
De 21ste dag van het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard is van start gegaan. Er wordt verwacht dat Johnny vandaag ook zelf weer op de getuigenstoel gaat zitten. Volg hier alles live mee.
Lees verder

ROLAND GARROS. Minnen strandt in eerste ronde, Medvedev stoomt bij mannen door naar tweede ronde
Greet Minnen (WTA 83) is dinsdag uitgeschakeld in de eerste ronde. Minnen verloor in twee sets met 7-5 en 6-3 van de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31). Alexandrova trok voor de derde keer aan het langste eind in evenveel onderlinge confrontaties.
Lees verder

Persoon moet nog wat langer wachten op titelgevecht: WBC-kampioene Baumgardner bokst eerst voor WBO/IBF-gordel
Het lijkt erop dat Delfine Persoon nog wat langer moet wachten voor ze een gooi kan doen naar de WBC-wereldtitel bij de supervedergewichten. De 37-jarige West-Vlaamse mag dan al de eerste officiële uitdaagster zijn, titelhouder Alycia Baumgardner wil eerst proberen om twee andere titels aan haar cv toe te voegen.
Lees verder

Koningin Elizabeth heeft mobiliteitsproblemen, dus gebruikt ze de 'Queen Mobile'
Koningin Elizabeth (96) heeft een bezoek gebracht aan de Chelsea Flower Show in Londen. Dat deed de Britse vorstin in een elektrisch golfkarretje, de Queen Mobile. Ze heeft al een tijdje mobiliteitsproblemen waardoor ze heel wat officiële afspraken moest afzeggen. Dankzij de golfkar kan de vorstin nu toch genieten van de bloemenvoorstelling.
Lees verder

Fortuin van rijke Russen vloeit straks mogelijk naar Oekraïne
Oekraïne kan binnenkort massa's geld verwachten die direct uit de diepe zakken van rijke vriendjes van president Poetin komen. De Europese Commissie wil hun buitenlandse vermogens niet enkel bevriezen, maar ook afnemen en naar Kiev doorsluizen.
Lees verder

Satellietbeelden lijken te tonen hoe Russische schepen gestolen Oekraïens graan vervoeren
Volgens nieuwe satellietbeelden van Maxar Technologies lijkt de Russische diefstal van Oekraïens graan crescendo te gaan, terwijl de oorlog in alle hevigheid voortduurt. De Oekraïense president Volodymyr Zelensky beschuldigde Rusland eerder al van het "stelen" van Oekraïense voedselvoorrraden met de bedoeling om ze door te verkopen.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Jens Reynders in vroege vlucht van zes renners, INEOS Grenadiers en Quick-Step Alpha Vinyl bepalen tempo in peloton
Na zijn spectaculaire overwinning in Luik-Bastenaken-Luik staat Remco Evenepoel vandaag aan de start van de Ronde van Noorwegen. In een heuvelachtige openingsetappe moeten de renners een afstand van 173,6 kilometer overbruggen tussen Bergen en Voss. Net voor de finish in Voss kunnen de punchers hun kunsten laten zien op een steil muurtje. Grijpt Evenepoel meteen de macht in Noorwegen? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Vlaamse regering moet dwangsom van 850.000 euro betalen voor falend Luchtbeleidsplan
De Vlaamse regering moet milieuorganisatie Greenpeace een dwangsom van 850.000 euro betalen. Het Luchtbeleidsplan dat was opgesteld na een veroordeling door de Brusselse rechtbank van eerste aanleg voldoet niet aan de eisen van dat vonnis. Dat meldt Greenpeace dinsdag.
Lees verder

"Te laat voor burgers van Sjevjerodonetsk om te evacueren", vreest gouverneur van Loehansk
Volgens Sergiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense oblast Loehansk, is het voor de inwoners van Sjevjerodonetsk "te laat om te evacueren". In Sjevjerodonetsk, in het oosten van Oekraïne, wordt zwaar gevochten en de Russen doen er alles aan om de stad van de rest van het land af te snijden.
Lees verder

"Te laat om te evacueren voor burgers van Sjevjerodonetsk", vreest gouverneur van Loehansk
Volgens Sergiy Haidai, de gouverneur van de Oekraïense oblast Loehansk, is het voor de inwoners van Sjevjerodonetsk "te laat om te evacueren". In Sjevjerodonetsk, in het oosten van Oekraïne, wordt zwaar gevochten en de Russen doen er alles aan om de stad van de rest van het land af te snijden.
Lees verder