Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 21 mei 2022

Ex-piloot (45) sterft week voor trouw: verloofde (44) opgepakt op verdenking van moord

HLN
Ex-piloot (45) sterft week voor trouw: verloofde (44) opgepakt op verdenking van moord
Het overlijden van de 45-jarige man en de aanhouding van diens verloofde (44) op verdenking van moord slaat in als een bom bij de buurtbewoners in de nieuwe wijk Linkhout. "Hij was zo'n fijne, vriendelijke buurman. We kunnen het niet geloven." Het koppel zou volgende week trouwen.
Lees verder

Zeven meisjes en slechts één jongen: deze acht jonge talenten gaan door naar de finale van 'The Voice Kids'
Nu de halve finale gezongen is in 'The Voice Kids', zijn de acht finalisten bekend. Karista, Marie-Émilie, Sien, Gloria, Anne, Lina, J.A.P. en Jinthe: één van hen gaat volgende week naar huis met een studiebeurs van 10.000 euro en met de mogelijkheid om een eigen single op te nemen.
Lees verder

Jonge Red Lions, met Tom 'Bono' en Vincent 'Vnasach', slepen gelijkspel uit de brand tegen Spanje én winnen vervolgens shoot-outs
De Red Lions speelden in Antwerpen in hun eerste van twee duels tegen Spanje om de Pro League 3-3-gelijk. Een noodgedwongen verjongd Belgisch team knokte zich na de pauze op karakter weer in de wedstrijd. De afsluitende shoot-outs werden vervolgens ook nog eens met 3-2 gewonnen.
Lees verder

Instituut voor Tropische Geneeskunde: "Oude pokkenvaccin beschermt tegen apenpokken"
Het oude vaccin tegen de pokken, ook wel variola genoemd, beschermt tegen het apenpokkenvirus. Dat zegt dr. Patrick Soentjens van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) vrijdag. De Deense farmaceutische producent Bavarian Nordic heeft sinds een paar jaar een effectief vaccin tegen de apenpokken, maar enkel de federale overheid kan een stock bestellen.
Lees verder

Real sluit competitie af met scoreloos gelijkspel tegen Betis, Hazard blijft hele match aan de bank gekluisterd
Landskampioen Real Madrid is er niet in geslaagd de competitie af te sluiten met een overwinning. In eigen huis bleef de Koninklijke tegen Betis op een 0-0-gelijkspel steken. Thibaut Courtois hield z'n netten schoon, Eden Hazard bleef de hele match aan de bank gekluisterd.
Lees verder

Automobilist belandt in Kanaal Leuven-Dijle: 66-jarige man gereanimeerd
Een voertuig is vrijdagvanavond in het Kanaal Leuven-Dijle beland ter hoogte van Cargill. De brandweer kon op de nipper het leven van de 66-jarige bestuurder redden. De omstandigheden van het ongeval zijn op dit moment nog onduidelijk.
Lees verder

LIVE (20u45). AA Gent, al zeker van winst Europe play-offs, ontvangt Charleroi
• Slotspeeldag Europe play-offs • Aftrap: 20u45 • Ghelamco Arena • AA Gent is al zeker van groepswinst
Lees verder

Syrië onderschept Israëlische raketten
De Syrische luchtafweer heeft vrijdag in de buurt van de hoofdstad Damascus verschillende Israëlische raketten onderschept. Dat meldt het Syrische staatsagentschap Sana.
Lees verder

Drie doden bij Israëlische raketaanvallen in Syrië
Bij Israëlische raketaanvallen in de buurt van de Syrische hoofdstad Damascus zijn drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook vier gewonden, zo meldt het Syrische staatsagentschap Sana vanmorgen op basis van bronnen bij het leger.
Lees verder

'Blijf in Mexico'-regel voor asielzoekers in VS blijft van kracht
Een pandemiemaatregel waarmee de immigratie vanuit Mexico naar de VS beperkt wordt, blijft voorlopig kracht. Dat heeft een federale rechter in Louisiana vrijdag beslist. Nochtans had de Amerikaanse president Joe Biden eerder aangegeven dat hij de maatregel wilde opheffen.
Lees verder

Amerikaanse rechter handhaaft pandemiemaatregel die migranten tegenhoudt aan grens
Een pandemiemaatregel waarmee de immigratie vanuit Mexico naar de VS beperkt wordt, blijft voorlopig kracht. Dat heeft een federale rechter in Louisiana vrijdag beslist. Nochtans had de Amerikaanse president Joe Biden eerder aangegeven dat hij de maatregel wilde opheffen.
Lees verder

Paaseiland ontvangt weer toeristen vanaf augustus
Na een onderbreking van meer dan twee jaar wegens de coronapandemie, zal Paaseiland vanaf 1 augustus opnieuw toeristen toelaten. Dat heeft het Chileense ministerie van Economie en Toerisme vandaag bekendgemaakt.
Lees verder

Ingrid Betancourt trekt kandidatuur voor Colombiaanse presidentsverkiezingen in
Ingrid Betancourt trekt zich terug uit de strijd om het presidentschap in Colombia. Dat heeft ze vrijdag aangekondigd. Ze gaat nu voluit de onafhankelijke kandidaat Rodolfo Hernandez steunen.
Lees verder

Minister Lydia Peeters buigt zich over het VeloVeilig Vlaanderen Rapport: "Geef me nog twee jaar. Fietsen zál veiliger worden"
41.251 meldingen over slechte fietspaden in Vlaanderen. Dat is de waanzinnige eindbalans van VeloVeilig Vlaanderen. De top tien van meest gesignaleerde zwarte punten? Op eentje na stuk voor stuk gewestwegen. Een stapel werk op de plank voor minister van Mobiliteit Lydia Peeters. "Investeringen zijn nog niet in het straatbeeld te zien, geef dat twee jaar."
Lees verder

Gilkinet wil dat snelheidsboetes proportioneler worden
Minister van Mobiliteit Georges Gilkinet wil dat de straffen voor snelheidsovertredingen meer in verhouding staan tot de ernst van de overtredingen en het risico voor andere weggebruikers, zeker de meest kwetsbare.
Lees verder

LIVE. Zelensky beschuldigt Rusland van raketaanval op cultureel centrum - Rusland bestempelt schaakgrootmeester Kasparov als "buitenlandse agent"
'The New York Times' heeft video's bemachtigd die bewijzen dat Russische paratroepers betrokken waren bij executies in het Oekraïense Boetsja. De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. "Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig", klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Creg stelt taks tot 70 procent voor op overwinsten gascentrales
De federale energieregulator Creg heeft in een presentatie aan het parlement nieuwe suggesties geformuleerd om overwinsten af te romen en de energieprijzen onder controle te houden. Dat schrijft De Standaard vandaag.
Lees verder

Halve wereld streek neer in Antwerpen. En helaas ook het virus
Nadat er donderdagavond een eerste geval van het apenpokkenvirus opdook in ons land, is er intussen sprake van drie besmette personen. Het drietal woonde het fetisjfestival Darklands in Antwerpen bij, waar het virus rondging. "Er is reden om aan te nemen dat het virus is binnengebracht door bezoekers uit het buitenland", reageert de festivalorganisatie.
Lees verder

COLUMN. "What you see is what you get? Oneliners bekken goed, maar zelden doorstaan ze een kritische toets"
Elke zaterdag blikt onze columniste terug op de week. De oneliner van Jo Brouns, nieuwe CD&V-minister, luidde: "What you see is what you get." Maar krijg je echt altijd wat je ziet, in mensen? Of zie je soms meer dan wat je werkelijk krijgt? Krijg je misschien ook dingen die je aanvankelijk niet zag? "Spreuken bekken goed, zeker in het Engels. The best is yet to come. The only way is up. Maar zelden raken deze gezegden door een kritische toets."
Lees verder

Amerikaanse Democrate Nancy Pelosi krijgt geen communie meer omwille van abortussteun
De Amerikaanse parlementsvoorzitter Nancy Pelosi mag in de regio San Francisco niet langer de heilige communie ontvangen vanwege haar steun voor abortusrechten. Dat heeft de aartsbisschop van de stad in een brief laten weten die vrijdag is vrijgegeven.
Lees verder