Doorgaan naar hoofdcontent

Europese leiders sluiten akkoord over verbod op Russische olie

HLN
Europese leiders sluiten akkoord over verbod op Russische olie
De Europese leiders hebben maandag een akkoord bereikt over de invoering van een verbod op de import van Russische olie. Het gaat in eerste instantie om een embargo op olie die over zee wordt ingevoerd, waarmee meteen twee derde van alle Russische olie gebannen wordt. Door een bijkomend Pools-Duits importverbod wordt alles samen meer dan 90 procent van de Russische olie van de markt gehaald. Olie die via de Droezjba-pijpleiding aangevoerd wordt, blijft voorlopig buiten de boycot. Woensdag buigen de ambassadeurs van de lidstaten zich over de details.
Lees verder

Europese leiders sluiten akkoord over Russisch olie-embargo
De Europese leiders hebben maandag een akkoord bereikt over de invoering van een verbod op de import van Russische olie. Het gaat in eerste instantie om een embargo op olie die over zee wordt ingevoerd, waarmee meteen twee derde van alle Russische olie gebannen wordt. Door een bijkomend Pools-Duits importverbod wordt alles samen meer dan 90 procent van de Russische olie van de markt gehaald. Olie die via de Droezjba-pijpleiding aangevoerd wordt, blijft voorlopig buiten de boycot. Woensdag buigen de ambassadeurs van de lidstaten zich over de details.
Lees verder

Werkzaamheden voor 'Maya-trein' in Mexico op bevel van justitie stilgelegd
Het Mexicaanse gerecht heeft maandag beslist dat de werkzaamheden aan de 'Tren Maya', een megalomane werf tussen Playa del Carmen en Tulum, opgeschort wordt. De beslissing is een overwinning voor milieuactivisten in dit erg toeristische gebied.
Lees verder

Canada wil bezit en verkoop van pistolen beperken
Canada komt met nieuwe wetgeving rond het bezit en de verkoop van pistolen. Dat heeft de Canadese premier Justin Trudeau maandag aangekondigd. De wetgeving moet voorkomen dat Canadezen een pistool kunnen kopen, verkopen, vervoeren of importeren.
Lees verder

Geen coronapas meer voor wie naar Italië wil reizen
Wie naar Italië wil reizen, heeft daar vanaf woensdag niet langer een bewijs van vaccinatie tegen Covid-19, een recent herstel of een negatieve test voor nodig. Dat hebben de Italiaanse autoriteiten maandag bekendgemaakt.
Lees verder

Amerikaan die 10 miljoen won met loterij belandt levenslang in de cel
Dat het leven soms hoge pieken en diepe dalen kent, is voor niemand een geheim. Maar zelden zullen ze zo hoog en zo diep zijn geweest als voor de 54-jarige Amerikaan Michael Todd Hill. In 2017 won hij 10 miljoen dollar in de loterij, vrijdag werd hij tot een levenslange gevangenisstraf veroordeeld wegens moord.
Lees verder

WHO nog niet bezorgd over mogelijke apenpokkenpandemie
De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) maakt zich geen zorgen dat het appenpokkenvirus zou kunnen resulteren in een wereldwijde pandemie. Dat verzekerde de organisatie maandag tijdens een briefing.
Lees verder

Onze opinie. Staak voor het algemeen belang, minder voor het eigen belang
Tegen de algemene malaise bij de overheid. Je kan de socialistische vakbond veel verwijten, maar niet dat ze geen creatieve manieren vindt om het stakingswapen boven te halen. Voor meer koopkracht, meer pensioen, meer personeel, meer overheid en meer respect voor sociale dialoog staat u morgen stil op het perron of op de weg. De gekende malaise.
Lees verder

Wat betekent de hoogste inflatie in 40 jaar voor onze portemonnee? "De armere gezinnen gaan dit het meest voelen"
En of het leven duurder wordt. De inflatie in ons land is tijdens de maand mei gestegen tot 8,97 procent, het hoogste cijfer in 40 jaar tijd. Vooral energie en voeding kosten steeds meer: een brood werd op een half jaar tijd zelfs 10 procent duurder. Wat betekent dit voor de Belgische economie?
Lees verder

Energiemaatregelen kosten staat dit jaar 1,5 miljard euro netto
In haar laatste verslag over de aanpassing van de begroting voor 2022 heeft het Rekenhof een overzicht gemaakt van de energiemaatregelen van de regering-Vivaldi. Daaruit blijkt dat de drie pakketten maatregelen die tot dusver zijn genomen, netto meer dan 1,5 miljard euro kosten. Dat schrijft L'Echo vandaag.
Lees verder

Vier werknemers leggen uit waarom ze vandaag staken: "Er gebeuren menselijke drama's bij collega's en dat moet stoppen"
Door een nationale actiedag staken vandaag verschillende medewerkers van overheidsdiensten zoals De Lijn, NMBS, VRT en het onderwijs. Een leerkracht, buschauffeur, spoorwegman en VRT-medewerker vertellen waarom ze het werk neerleggen. "Mensen met tonnen ervaring worden aan de kant gezet voor 'bazen' die niet weten hoe wij televisie maken en terwijl ze 'besparen', gaan er absurde sommen naar monstercontracten met de Destadsbaders van vandaag", klinkt het.
Lees verder

Onderhandelen op restaurant: een kwestie van (niet) gezien willen worden? "Laten uitlekken kan een tactiek zijn, om de andere partij te beïnvloeden"
Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute en Union-trainer Felice Mazzu werden gespot in een Hasselts restaurant, OHL-trainer Marc Brys ging eten met Beerschot-speler Holzhauser en Bart De Wever (N-VA) en Conner Rousseau (Vooruit) lunchten precies op de dag dat Joachim Coens (CD&V) ontslag nam... Voer je dat soort gesprekken beter in een gesloten achterkamer of op een plaats waar mensen ongemerkt foto's kunnen maken? "Je moet je altijd afvragen of het een meerwaarde is om gezien te worden."
Lees verder

ASSISEN. "Ik sloeg. Eén keer. Niet om te doden, maar om haar te doen zwijgen"
"Zie je die goot daar? Binnenkort zit jij daar. Clochard. Nietsnut. Dat zei Nicole die middag tegen mij. Ze had me volledig in haar macht: ze had me gepluimd, ik moest haar huis afbetalen, plus alimentatie er bovenop. Ik weende. Zij lachte me uit. Toen is het gebeurd. Ik zag die hamer. Ik heb één keer geslagen."
Lees verder

Inter tast piste-Lukaku af: spits wil zelf graag terug naar Italië én is bereid om fors in te leveren
In Italië beginnen ze stilaan te geloven in een terugkeer van Romelu Lukaku (29) naar Inter. In de entourage van de Rode Duivel gaan ze op rem staan. Inter heeft een nieuwe meeting gepland met zijn advocaat, Sebastien Ledure, om te bekijken of een transfer effectief tot de mogelijkheden behoort. Gesprekken zitten nog niet in een concrete fase. Het is aftasten.
Lees verder

Verhit klimaat te fel, is de weerspreuk niet meer van tel: 20 procent van oude volkswijsheden klopt niet meer
Staat de weerspreuk 'In de eerste junidagen nooit om regen vragen' in 2022 nog steeds als een huis of heeft de klimaatopwarming die volkswijsheid allang ingehaald? We vroegen het aan weerman Geert Naessens, auteur van 'Weerzeggerij', die eeuwenoude boerenwijsheden wetenschappelijk uitlegt.
Lees verder

COLUMN. Geen 'mijnheer' en 'mevrouw' meer? Ach, de burger is al langer een klantnummer
Hey! Beste! Dag klant! Moeten we het erg vinden, als briefwisseling van de overheid straks zo verloopt? Geen 'mijnheer' en 'mevrouw' meer? De discussie draait niet alleen om gender, maar ook om hoffelijkheid, jezelf gezien voelen als burger en een spontane allergie tegen betutteling.
Lees verder

Van familiezaak tot dé kotbaas van Europa: de opmars van kotverhuurder Xior
Belgisch kotverhuurder Xior breidt zijn vastgoedportefeuille in één klap met een derde uit. De beursgenoteerde specialist in studentenhuisvesting telt bijna een miljard neer voor ruim 5.300 koten in Duitsland, Polen en Scandinavië. Of hoe de Antwerpse familiezaak uitgroeide tot dé absolute kotbaas van Europa.
Lees verder

Steeds meer jongeren combineren school met zelfstandigenstatuut: "Ik heb zelf al jobstudenten in dienst"
Het kriebelt bij onze jongeren om te ondernemen. Het aantal studenten dat er naast de studieboeken nog een boekhouding voor een zelfstandige activiteit op nahoudt, gaat in stijgende lijn. Er zijn er nu al zo'n 9.500 met het statuut student-zelfstandige.
Lees verder

An Swartenbroekx verhuist naar Spanje met haar man: "Hier wil ik oud worden"
An Swartenbroekx (52) maakt haar Spaanse droom waar. Samen met haar man Guido heeft ze een huis gekocht in Andalusië waar ze ook het grootste deel van het jaar zullen wonen. Over de verhuis, de verbouwingen en het leven onder de zon houdt An ons de komende tijd regelmatig op de hoogte in een gloednieuwe column. "Eén ding mag ik zeker niet vergeten: genoeg zonnecrème voor Guido!"
Lees verder

Courtois heeft nood aan een break, maar hoe venijnig is pubalgie nu precies? "Alleen rust is niet genoeg"
Thibaut Courtois mag op begrip rekenen dat hij het interlandvierluik liever skipt. Een pubalgie is een hardnekkige blessure die volgens sportartsen meer dan rust nodig heeft. "Thibaut wil zich verzekeren van het WK. Dan is nu het moment om dat aan te pakken."
Lees verder