Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 mei 2022

EU wil gezamenlijk vaccin en middel tegen apenpokken inkopen

HLN
EU wil gezamenlijk vaccin en middel tegen apenpokken inkopen
De Europese Unie heeft besloten tot de gezamenlijke aankoop van zowel een vaccin als een antiviraal middel tegen apenpokken. Dat zei de Zweedse vaccincoördinator Richard Bergstrom vrijdag tegen de Zweedse krant 'Dagens Nyheter'.
Lees verder

G7 bereikt akkoord over uitfasering kolen en uitbreiding duurzame energie
De groep van zeven vooraanstaande industriële landen heeft concrete afspraken gemaakt over het uitfaseren van de opwekking van kolen en het uitbreiden van de productie van duurzame energie. Dat hebben Canada, Duitsland, Frankrijk, Italië, Japan, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bekendgemaakt na een bijeenkomst in Berlijn.
Lees verder

Buschauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte vrij onder voorwaarden na borgsom van 5.000 euro
De 35-jarige Franse buschauffeur die in april een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E19 mag de gevangenis verlaten na betaling van een borgsom. Dat heeft de kamer van inbeschuldigingstelling van het Hof van beroep vandaag beslist. Daarmee werd de eerdere beslissing van de raadkamer, waartegen het parket beroep had aangetekend, bevestigd.
Lees verder

Buschauffeur die dodelijk ongeval veroorzaakte vrij na borgsom van 5.000 euro
De 35-jarige Franse buschauffeur, die in april een dodelijk ongeval veroorzaakte op de E19 in Sint-Job-in-'t-Goor, is vrij onder voorwaarden. Dat heeft de kamer van inbeschudigingstelling vandaag beslist na het hoger beroep van het parket.
Lees verder

"In een relatie wordt 1 op de 4 verliefd op iemand anders." Seksuoloog beant­woordt 17 lezersvra­gen over ontrouw
"Ook mensen die gelukkig zijn in een relatie kunnen een slippertje begaan." Of jullie nog maar net samen waren, of al jarenlang leef en lied deelden: ontrouw doet altijd pijn. Vaak leidt het tot vragen, die je uit schaamte niet durft te stellen. Hoe kan ik bedrog bewijzen, mag ik in de smartphone van mijn partner neuzen? Hoe lang duurt het om het te verwerken? Biecht ik het overspel van een vriend op tegen zijn vrouw? Relatietherapeut en klinisch seksuoloog Wim Slabbinck beantwoordt 17 vragen van lezers.
Lees verder

"We wilden het absolute maximum halen uit de toegelaten 80 m²": Steven en Kathy bouwden een luxechalet in het bos
Om Steven en Kathy een bezoek te brengen trok onze woonexpert Björn Cocquyt de Lilse bossen in. Het koppel heeft er een weekendverblijf gebouwd met maar liefst negen raamgevels. En met respect voor de natuur. "Iedereen die hier komt is overdonderd. Door het huisje, en door het groen."
Lees verder

ROLAND GARROS. Onze man in Parijs ziet Goffin stilaan weer de oude worden - Goffin voor rematch tegen Hurkacz: "Spelen zoals in Rome"
De rode loper moet nog niet meteen uitgerold worden in Luik. De bussen vanuit Rocourt voor het finaleweekend van Roland Garros nog niet gereserveerd. Maar dat David Goffin stilaan weer de oude wordt mag onderhand wel duidelijk zijn. Hubert Hurkacz (ATP 13) kloppen in ronde drie lijkt niet eens zo onlogisch.
Lees verder

ROLAND GARROS. Onze man in Parijs ziet Goffin stilaan weer de oude worden - Luikenaar zelf blikt vooruit op rematch tegen Hurkacz: "Zal moeten spelen als in Rome"
De rode loper moet nog niet meteen uitgerold worden in Luik. De bussen vanuit Rocourt voor het finaleweekend van Roland Garros nog niet gereserveerd. Maar dat David Goffin stilaan weer de oude wordt mag onderhand wel duidelijk zijn. Hubert Hurkacz (ATP 13) kloppen in ronde drie lijkt niet eens zo onlogisch.
Lees verder

Steeds meer meisjes thuis van school omdat ze hun maandverband niet meer kunnen betalen
Er dreigt een nieuwe groep 'armen' te ontstaan onder jonge meisjes. Armoedeorganisaties en scholen zien steeds meer jongvolwassenen die hun menstruatieproducten niet meer kunnen kopen en daardoor geregeld wegblijven van school. "Het is gemakkelijker om te zeggen dat je 'ziek' bent dan om te zeggen dat je geen tampons hebt kunnen kopen."
Lees verder

LIVE F1. Lewis Hamilton mag toch racen met neuspiercing - McLaren zet naam Senna op Formule 1-bolides
Met de GP van Monaco trekt de Formule 1 naar een van de meest legendarische circuits op de kalender. De race in het Prinsdom brengt quasi altijd spektakel. Neemt Ferrari zondag revanche voor het pechweekend in Barcelona? Of wordt het een vier op rij voor Max Verstappen? Mis in onderstaande liveblog niets van de persconferenties, nieuwtjes, kwalificaties en race zelf.
Lees verder

ASSISEN. Guy Pardaens (65) sloeg zijn ex het hoofd in met klauwhamer en raakte zelf zwaar verbrand toen hij huis opblies: "Ze is al lachend gestorven"
Maandag start in Gent het assisenproces tegen Guy Pardaens. De man staat terecht wegens moord, moordpoging en opzettelijke vernieling. Pardaens kon niet verkroppen dat zijn ex Nicole Van Assche hem inruilde voor een nieuwe vriend en hijzelf berooid en eenzaam achterbleef. Hij sloeg Van Assche dood met een hamer. Toen haar nieuwe vriend aanbelde, ontplofte de woning.
Lees verder

Franse lottowinnares betaalt boodschappen van Aldi-klanten om hen "een plezier te doen": "Zoiets hebben we nog nooit meegemaakt"
En of het een geluksdag was voor de mensen die op 6 mei hun inkopen deden in een Aldi-supermarkt in Trans-en-Provence, in het zuidoosten van Frankrijk. Een onbekende lottowinnares verraste er enkele klanten aan de kassa door hun boodschappen voor hen te betalen. "We wisten niet wat te zeggen. We hadden boodschappen voor 123 euro. Zoiets hebben we nog nooit gezien", getuigt een koppel aan de Franse krant 'Var-Matin'.
Lees verder

LIVE RONDE VAN NOORWEGEN. Zes vluchters met één Belg krijgt geen speelruimte, blijft Remco Evenepoel leider?
In de vierde en langste etappe in de Ronde van Noorwegen moeten de renners vandaag 232,1 kilometer overbruggen tussen Hovden en Kristiansand. In de laatste 15 kilometer moeten de renners een dubbele beklimming van Gimlekollen overwinnen. Blijft Evenepoel na zijn demonstratie in de koninginnenrit in de oranje leiderstrui? Volg het hier live op deze pagina.
Lees verder

Liberaal parlementslid Vande Reyde brengt muzikale lofzang aan minister Crevits
Op de tonen van Jeff Buckley "Hallelujah" zingt Maurits Vande Reyde (Open Vld) minister Hilde Crevits (CD&V) vaarwel uit de Commissie Werk en Economie. Als teken van menselijkheid en appreciatie, maar ook een uit de hand gelopen weddenschap.
Lees verder

LIVE GIRO. Carapaz verliest met Porte belangrijke knecht, kopgroep met Theuns rijdt Slovenië binnen
Na de prelude in Hongarije maakt de Ronde van Italië vandaag opnieuw een uitje naar het buitenland. In de 19de rit rijdt het peloton namelijk even door Slovenië, met daarin de lastige beklimming naar Kolovrat. Maken Jai Hindley en Mikel Landa van deze voorlaatste kans gebruik om roze trui Richard Carapaz onder druk te zetten? Op deze pagina volgt u de hele etappe op de voet.
Lees verder

Zo verdwijnen je WhatsAppberichten automatisch
Wil je voorkomen dat jouw WhatsApp-berichten voorgoed terug te vinden zijn door (oud-)gesprekspartners? Of wil je wat opslagruimte vrijhouden op je smartphone? Wist je dat WhatsApp nieuwe berichten na een bepaalde tijd automatisch kan laten verdwijnen?
Lees verder

"Je zit tussen het Thaise personeel én het is er wel 1.000 graden." Dit zijn de favoriete plekken van Linde Merckpoel
Linde Merckpoel (37) ken je als video- en radiomaker bij Eén en Studio Brussel. Momenteel vlogt ze zich een weg door het leven over wat haar raakt. Vraag naar haar favoriete adresjes en ze kan haar passie voor reizen, familie én boeken niet verstoppen. "Ik lijd aan 'tsundoku': ik koop meer dan ik kan lezen."
Lees verder

Football Talk. Jonas De Roeck verlengt zijn contract bij Westerlo met drie seizoenen - Topschutter Cyriel Dessers staat in Team van het Jaar Conference League
Cyriel Dessers behoort tot het Team van het Jaar in de Conference League. Dat maakte de UEFA vrijdag bekend. De Limburgse spits verloor woensdag in Tirana de finale met Feyenoord tegen AS Roma (1-0). Dessers werd met tien goals de eerste topschutter van de derde Europese beker.
Lees verder

LIVE. Tijd voor de slotpleidooien in rechtszaak Johnny Depp vs Amber Heard
Op donderdag werden de laatste getuigen opgeroepen in het megaproces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36). Vandaag mogen de advocaten van beide partijen de jury nog een laatste keer toespreken. Nadien is het aan de zeven juryleden om te delibereren. Komen ze vandaag al tot een beslissing of pikken ze de draad volgende week opnieuw op? Volg het hier live.
Lees verder

'Bridgerton'-actrice Ruby Barker in ziekenhuis opgenomen met mentale problemen
'Bridgerton'-actrice Ruby Barker (25) is in het ziekenhuis opgenomen vanwege mentale problemen. Dat vertelde de actrice, die Marina Thompson speelt in de populaire Netflix-serie, in een video op Instagram.
Lees verder