Doorgaan naar hoofdcontent

EU-bronnen: “Onderhandelingen oliesancties Rusland in laatste fase”

HLN
EU-bronnen: "Onderhandelingen oliesancties Rusland in laatste fase"
De Europese Commissie en de lidstaten hebben na "intense discussies belangrijke vooruitgang" geboekt over het beoogde zesde sanctiepakket inclusief een totaal importverbod van Russische olie vanwege de oorlog in Oekraïne, melden het dagelijks EU-bestuur en de tijdelijke EU-voorzitter Frankrijk in een gezamenlijke verklaring. Volgens EU-bronnen is er geen sprake van dat Hongarije de sancties blokkeert en verkeren de onderhandelingen in een laatste fase.
Lees verder

Vintage Cavendish schiet op dag drie al raak in Giro met sterke sprint, Van der Poel in het roze naar de rustdag
Mark Cavendish (36) heeft de derde etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Brit van Quick.Step-Alpha Vinyl was de snelste in een massasprint. Mathieu van der Poel kwam niet in de problemen en maakt morgen als leider de oversteek naar Italië.
Lees verder

LIVE. GOAL! Sterling kan niet meer missen aan de tweede paal, City loopt virtueel drie punten uit
• Premier League • Aftrap: 17u30 • Etihad Stadium • Manchester City vecht verbeten strijd uit met Liverpool om landstitel
Lees verder

Football Talk. Lamkel Zé helpt FC Metz aan kans op behoud in Ligue 1 - Einde seizoen voor Sandy Walsh - Sergio Conceiçao kampioen met Porto
Didier Lamkel Zé heeft met een doelpunt 'en finesse' FC Metz aan een belangrijke zege geholpen tegen Ol. Lyon. Eindstand: 3-2. Dankzij die overwinning wipt de moederclub van FC Seraing over Bordeaux naar de voorlaatste plaats in de Ligue 1 en bedraagt de achtstand op barragist Sain-Etienne nog slechts drie punten. Ter afsluiting van de competitie speelt Metz nog tegen Angers (thuis) en PSG (uit). Saint-Etienne heeft een match minder gespeeld en eindigt tegen Nice (uit), Stade Reims (thuis) en bekerwinnaar FC Nantes (uit).
Lees verder

"Hij gaat me vermoorden en hij beseft het niet eens": de strafste uitspraken uit de getuigenis van Amber Heard
Er werd reikhalzend naar uitgekeken: de getuigenis van Amber Heard ( 36) op het proces dat haar ex-man Johnny Depp (58) tegen haar aanspande wegens smaad. Twee dagen lang voerde de actrice een geëmotioneerd betoog waarin ze beschreef hoe ze fysiek en seksueel mishandeld werd door haar ex-man. Hoe hij haar met het hoofd tegen de muur sloeg, hoe hij haar beledigde, hoe hij haar misbruikte met een fles. Maar ook hoe ze van hem bleef houden, ondanks al het geweld. Een overzicht van haar strafste uitspraken. "Hij bleef maar zeggen dat hij geen probleem had."
Lees verder

Canadese premier Trudeau op bezoek in verwoeste stad Irpin
De Canadese premier Justin Trudeau heeft zondag een onaangekondigd bezoek gebracht aan de stad Irpin, aan de rand van Kiev. Dat heeft de burgemeester bekendgemaakt. Irpin werd vóór de bezetting in maart door de Russen verwoest door hevige gevechten tussen de Oekraïense en Russische legers.
Lees verder

Wie is de mol? Wij vragen het de aanwezigen op de rode loper vlak voor de finale in Paleis 12
Wie is de mol? En wie zijn de winnaar en de verliezer? Dat komen we vanavond te weten na een bloedstollende finale in Paleis 12 in Brussel. Wij polsen op de rode loper al eens naar de verwachtingen van de aanwezigen. Volg het allemaal in bovenstaande livestream!
Lees verder

LIVE. Wie is de mol? Wij vragen het de aanwezigen op de rode loper vlak voor de finale in Paleis 12
Wie is de mol? En wie zijn de winnaar en de verliezer? Dat komen we vanavond te weten na een bloedstollende finale in Paleis 12 in Brussel. Wij polsen op de rode loper al eens naar de verwachtingen van de aanwezigen. Volg het allemaal in bovenstaande livestream!
Lees verder

Motorrijder omgekomen bij verkeersongeval in Tongeren
Bij een zware aanrijding in Vreren bij Tongeren is zondagnamiddag rond 16.45 uur een motorrijder om het leven gekomen. Op de Luikersteenweg kwam een auto in aanrijding met twee motorfietsen ter hoogte van het kruispunt met de Kerselarenstraat. De hulpdiensten waren snel ter plaatse maar voor één motorrijder kon geen hulp meer baten. De andere motorrijder zou er met lichte verwondingen zijn af gekomen. De lokale politie van de zone Tongeren-Herstappe sloot de omgeving af voor de nodige vaststellingen.
Lees verder

LIVE. Anderlecht klimt snel op voorsprong op de Bosuil: Amuzu laat Butez kansloos met perfect geplaatste knal!
• Champions' play-offs • Bosuil • Speeldag 3 • Aftrap: 18u30
Lees verder

LIVE. Aftrap op de Bosuil! Wat kan Anderlecht, met Verbruggen en Delcroix, op het veld van Antwerp?
• Champions' play-offs • Bosuil • Speeldag 3 • Aftrap: 18u30
Lees verder

G7-leiders zijn het eens over verbod op invoer Russische olie
De leiders van de gehele G7 hebben allen toegezegd om de invoer van Russische olie te verbieden, meldt het Witte Huis. De maatregel is genomen in reactie op de aanhoudende Russische oorlog in Oekraïne.
Lees verder

LIVE. Komt City nog in de problemen tegen Newcastle? De Bruyne en co. lijken te gaan profiteren van misstap Liverpool
• Premier League • Kevin De Bruyne aan de aftrap • Etihad Stadium • 2-0 aan de rust en City virtueel drie punten voor op Liverpool na goals van Sterling en Laporte
Lees verder

Minstens 48 doden bij gewapende aanvallen in Nigeria
Zeker 48 mensen zijn gedood bij aanvallen door gewapende mannen op drie dorpen in de noordwestelijke Nigeriaanse deelstaat Zamfara. Dat hebben een plaatselijke ambtenaar en een inwoner verteld aan het Franse persagentschap AFP.
Lees verder

Hans Vanaken lukt levensbelangrijke 100ste goal voor Club Brugge: "Gewacht op mooi moment"
En of hij zijn momenten uitkiest. Hans Vanaken zette Club met zijn honderdste doelpunt op weg naar een levensbelangrijke driepunter. "Daar ben ik enorm trots op."
Lees verder

Brusselse fietser aangesproken door agent omdat hij zijn fiets had vastgebonden aan een paal: wat zegt onze wegcode?
Met het zomerse weer dat voor de deur staat halen veel mensen hun fiets weer uit de garage om erop uit te trekken voor een tochtje. Maar kan je je stalen ros zomaar overal parkeren zonder het risico te lopen een boete te krijgen?
Lees verder

LIVE. De Bruyne pikt assist mee, Rodri kopt hoekschop aan eerste paal binnen
• Premier League • Kevin De Bruyne aan de aftrap • Etihad Stadium • 2-0 aan de rust en City virtueel drie punten voor op Liverpool na goals van Sterling en Laporte
Lees verder

Monique ontkent geruchten over hereniging met André Hazes: "Heel bijzonder"
Monique Westenberg en André Hazes zijn niet weer bij elkaar. Dat maakt Westenberg vandaag duidelijk op Instagram, middels een foto waarop ze met de zanger en hun zoontje in Disneyland te zien is. "Man, wat wordt er tegenwoordig toch veel onzin voor waarheid aangenomen!" aldus de blondine.
Lees verder

Piloot vliegtuigje komt om bij crash in Bevekom
In Bevekom in Waals-Brabant is zondagnamiddag een ULM-vliegtuigje neergestort. De piloot kwam daarbij om het leven. Dat is vernomen van de hulpdiensten en bevestigd door de burgemeester van Bevekom.
Lees verder

IN BEELD. Jérémie Makiese poseert in het zwart op turquoise loper Songfestival
Een nieuwe editie van het Songfestival, dat betekent ook dat de turquoise loper opnieuw wordt uitgerold voor de kandidaten. Na de behoorlijk uitgeregende editie van vorig jaar in de haven van Rotterdam, liet de zon het in Turijn opnieuw afweten. Al kon dat de pret niet drukken, en haalden verschillende artiesten hun meest opvallende outfit uit de kast. Onze Belgische inzending Jérémie Makiese en zijn dansers hielden het - dankzij hun stylingteam - elegant en cool.
Lees verder