Doorgaan naar hoofdcontent

Elon Musk wil misschien onder de koop van Twitter uit, maar zo makkelijk gaat dat niet

HLN
Elon Musk wil misschien onder de koop van Twitter uit, maar zo makkelijk gaat dat niet
Elon Musk lijkt onder de overname van Twitter uit te willen, of op zijn minst een lagere prijs te willen betalen. Hij voelt zich daarbij niet gebonden door regels of fatsoen, maar de rechter kan daar anders over denken.
Lees verder

Shane McLeod keert na sabbatperiode als assistent terug bij Red Lions
Succescoach Shane McLeod vervoegt na een sabbatperiode van negen maanden – hij vertoefde die periode in zijn thuisland Nieuw-Zeeland – zoals verwacht opnieuw de staf van de Red Lions. Samen met de Zuid-Afrikaan Craig Fulton wordt hij assistent-coach van T1 Michel van den Heuvel.
Lees verder

Microsoft maakt clouddiensten toegankelijker voor concurrenten
Microsoft gaat zijn clouddiensten toegankelijker maken voor Europese cloudbedrijven. Het Amerikaanse softwareconcern buigt daarmee voor druk van de Europese Unie om het voor kleinere Europese concurrenten gemakkelijker te maken om de software van het bedrijf aan te bieden.
Lees verder

"De Tour? We moeten de rust bewaren": sportief manager Aike Visbeek loopt niet vooruit op nieuwe plannen met Biniam Girmay
Rijdt Girmay, nadat hij uit de Giro is gestapt, straks de Tour? Niets is minder zeker. Dat zegt Aike Visbeek, de sportieve manager van wielerploeg Intermarché. Het WK in Australië is het grote doel. Visbeek twijfelt of de Tour in die plannen past.
Lees verder

Football Talk. Red Flame Kassandra Missipo vindt nieuwe club - Vier effectieve matchen schorsing voor Murillo, ook Vanhaezebrouck krijgt zwaardere straf
De 24-jarige middenveldster Kassandra Missipo trekt naar het Zwitserse FC Basel 1893 waar ze een contract tekent voor één seizoen. Op 8 mei 2021 scheurde ze de kruisband van haar linkerknie en daarna moest ze maandenlang revalideren. Daardoor werd haar contract in de zomer van vorig jaar bij Anderlecht niet verlengd. Haar revalidatie zit in de laatste fase en maandag kreeg ze zelfs een plek in de preselectie van de Red Flames voor het EK deze zomer.
Lees verder

Ouders overleden Ylena (3) reageren op vonnis van het ongeval. "De bestuurder had een rijverbod. Als hij dat had gerespecteerd, dan had onze dochter nog geleefd"
Het proces is op 2 mei afgesloten, maar voor de ouders van Ylena (3) blijft het gemis. Hun dochter kwam om het leven bij een ongeval op de kermis van Merchtem in augustus vorig jaar. Zij doen nu voor het eerst hun verhaal 2 weken na het proces. "We begrijpen niet waarom de bestuurder ondanks het rijverbod toch reed. Onze dochter had nog kunnen leven."
Lees verder

"Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af": mogen mensen met alzheimer nog met de auto rijden?
Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (69): "Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert." Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

Alzheimer en toch nog met de auto rijden? "Van zodra mijn vrouw fouten opmerkt, geef ik mijn rijbewijs af"
Wie aan alzheimer lijdt, ziet zijn leven stap voor stap ingrijpend veranderen. Maar een auto blijft voor veel patiënten net het middel om nog onder de mensen te komen. Zo ook voor Paul Goossens (69): "Autorijden is voor mij heel belangrijk, het houdt mij net alert." Maar mag je nog wel autorijden met alzheimer? En kan je je rijbewijs nog terugkrijgen als het werd ingetrokken? Wij vroegen het aan verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Lees verder

Onweer op komst met mogelijk hagel en rukwinden: waar en wanneer kan je buien verwachten?
Er is onweer op komst en dat kan mogelijk gepaard gaan met hevige windstoten, hagel en een hoge bliksemfrequentie. Daarvoor waarschuwen NoodweerBenelux en het KMI.
Lees verder

De verliefde Magalie (28) en Michael (41) hebben grote twijfels. "Maar onze eerste kus was filmwaardig"
Michael (41) en Magalie (28) zijn collega's. Hij weet niet of hij nog wel een relatie wil, zij is onzeker over het leeftijdsverschil van meer dan twaalf jaar en Michaels baard, tatoeages en kindjes. Maar na een vriendschappelijk diner volgt er een kus — en die is zo heerlijk dat de twee twijfelen. Blijkt de aantrekking sterker dan de afkeer? "Mijn hart zei volmondig ja. Maar ik zag mezelf nog niet als plusmama."
Lees verder

De verliefde Magalie (28) en Michaels (41) hebben grote twijfels. "Maar onze eerste kus was filmwaardig"
Michael (41) en Magalie (28) zijn collega's. Hij weet niet of hij wel nog een relatie wil, zij is onzeker over het leeftijdsverschil van meer dan twaalf jaar en Michaels baard, tatoeages en kindjes. Maar na een vriendschappelijk diner volgt er een kus — en die is zo heerlijk dat de twee twijfelen. Blijkt de aantrekking sterker dan de afkeer? "Mijn hart zei volmondig ja. Maar ik zag mezelf nog niet als plusmama."
Lees verder

Karen Damen vertelt in 'Alloo bij' over relatie met Regi: "En toen kwam Gert Verhulst in het spel"
Niemand minder dan Karen Damen is donderdagavond te gast in 'Alloo bij...' De zangeres neemt Luk Alloo mee naar DPG Media, waar ze een jarige Regi gaan verrassen in de radiostudio. De twee kennen elkaar goed, want ze hadden vier jaar lang een relatie. "We hadden een hele leuke relatie en hebben ons heel goed geamuseerd samen", klinkt het. " We zijn eigenlijk op veel vlakken dezelfde persoon." Op de vraag van Luk waarom de relatie slechts vier jaar duurde, is het antwoord duidelijk: "Omdat Gert Verhulst in het spel kwam!"
Lees verder

Rollen omgedraaid tijdens proces Depp: "Jij hebt je ex-vrouw ook geslagen, niet dan, Amber?"
Amber Heard werd gisteren ondervraagd door de advocaten van Johnny Depp. Camilla Vasquez heeft zich voor de gelegenheid alvast de reputatie van pitbull aangemeten. Ze draaide de rollen tijdens het proces razendsnel om, en beschuldigde Amber ervan de misbruiker te zijn. Niet alleen in haar relatie met Johnny, maar ook in die met haar ex-vrouw.
Lees verder

Rosmarie Trapp, die de 'The Sound of Music' inspireerde, overleden
Rosmarie Trapp, de dochter van Georg von Trapp en Maria Augusta Kutschera, is overleden op 93-jarige leeftijd. De Trapp-familie inspireerde de makers van 'The Sound of Music'. "Haar vriendelijkheid, vrijgevigheid en kleurrijke geest waren legendarisch en ze had een positieve impact op talloze levens", laat de familie van Rosmarie weten op Instagram.
Lees verder

"Je achterwerk ziet er geweldig uit": dit is de nieuwste Marvelreeks 'She-Hulk: Attorney at Law'
Marvel Studios heeft de eerste trailer online gezet voor 'She-Hulk: Attorney at Law'. Actrice Tatiana Maslany speelt de sensuelere versie van de Hulk in de nieuwe serie. Jennifer Walters is het nichtje van Bruce Banner alias de Hulk (Mark Ruffalo). Via een bloedtransfusie krijgt ze een kleine dosis gammastralen binnen en wordt ze zo de vrouwelijke versie van haar neef.
Lees verder

Russen executeren drie broers en gooien lichamen in kuil. Mykola overleeft en graaft zich weg naar vrijheid
De eerste kogel doodde de jongste broer, Yevgen. De tweede raakte Dymytro, de oudste. De derde kogel trof Mykola (33) in het aangezicht. De geëxecuteerde mannen werden begraven, maar Mykola leefde nog. Hij groef zich een weg naar de vrijheid, maar had nog een angstaanjagende tocht naar huis voor de boeg, waarbij hij Russische soldaten moest ontwijken.
Lees verder

Tessa Wullaert & co hebben een nieuwe coach: Dave Mattheus volgt Johan Walem op bij Anderlecht
Anderlecht stelt de nieuwe coach morgenvoormiddag officieel voor op een persconferentie. Dave Mattheus is 37 en komt van bij AA Gent Ladies. Eerder liet de club weten dat Marie Minnaert (Club YLA) en Silke Vanwynsberghe (KAA Gent) de volgende twee seizoenen voor RSCA spelen. Er worden misschien nog inkomende transfers bekendgemaakt. Is dit operatie versterking of een hersteloperatie?
Lees verder

Rechter verdenkt Italiaanse tak van spoorwegbedrijf Deutsche Bahn samen te werken met maffia
Het logistieke bedrijf Schenker Italiana, onderdeel van de Duitse groep Deutsche Bahn (DB), is onder bijzonder toezicht geplaatst. Een rechtbank in Milaan nam die beslissing omdat een onderaannemer mogelijk banden heeft met de maffiaorganisatie 'ndrangheta' uit Calabrië.
Lees verder

Steeds meer jongeren bereid om geldezel te spelen: "1 op de 10 jongeren al benaderd om bankkaart uit te lenen in ruil voor geld"
Het aantal jongeren dat bereid is om de bankkaart uit te lenen aan criminelen in ruil voor geld blijft toenemen. Bovendien is 10 procent van de jongeren zelf al ooit benaderd om een zogenaamde geldezel te worden. Dat leert een nieuwe bevraging in opdracht van Febelfin, de federatie van de financiële sector.
Lees verder

Jo Brouns (CD&V) legt eed af als nieuwe Vlaamse minister
De kersverse minister Jo Brouns (CD&V) heeft in het Vlaams Parlement in handen van parlementsvoorzitter Liesbeth Homans de eed afgelegd als nieuwe Vlaamse minister. Brouns wordt bevoegd voor Werk, Innovatie, Economie en Landbouw in de Vlaamse regering.
Lees verder