Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 24 mei 2022

Elien en Lorenz uit ‘Boer zkt vrouw’: “Ik heb haar ouders op de man af gevraagd: wat is jullie probleem?”

HLN
Elien en Lorenz uit 'Boer zkt vrouw': "Ik heb haar ouders op de man af gevraagd: wat is jullie probleem?"
Dina Tersago (43) heeft haar naam als patroonheilige van de boeren én de liefde helemaal waargemaakt, want 'Boer zkt vrouw' levert dit jaar liefst vier koppels op. Zo ook bij Elien (26), die intussen negen maanden samen is met Lorenz (28): "Hij wist me op de juiste momenten te raken." In een dubbelinterview blikken de twee tortelduifjes terug op hun liefdespad, het moment dat de cameraman in de bres moest springen en de moeilijke start met de (schoon)ouders. "Ik heb de knoop pas op het laatste moment doorgehakt, toen Dina hier al stond."
Lees verder

"Hij heeft bijna mijn tanden uitgebeukt": Noel Gallagher komt met bizar verhaal over incident met vader van City-sterkhouder Dias
Als fervente City-fan zal Noel Gallagher, ex-Oasis, de razend spannende titelmatch van gisteren niet snel vergeten. Al is er nog een extra reden waarom 22 mei 2022 voor altijd in z'n geheugen staat gegrift. Gallagher werd in de loges op de vloer gebeukt door de vader van verdediger Rúben Dias.
Lees verder

LIVE. Vrolijke Hazard (met dansje) en Courtois werken open training af - Ancelotti: "Eden toont veel enthousiasme. Hij kan spelen"
Zaterdag is het zover. De finale van de Champions League tussen Liverpool en Real Madrid. Real houdt vandaag een mediadag. Coach Carlo Ancelotti kwam al aan het woord. Hij sprak ook over Eden Hazard. "Eden is enthousiast en traint heel goed. Hij kan spelen." Straks kunnen ook de spelers individueel worden gesproken. Volg het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

Gelekte documenten tonen repressie van Oeigoeren in Xianjiang
Een nieuwe publicatie afkomstig uit een datalek onthult de omvang van vervolging en massa-internering van Oeigoeren, een moslimminderheid, in de Chinese autonome regio Xinjiang. Verschillende internationale media, waaronder BBC, USA Today, Le Monde en Der Spiegel, pakken dinsdag uit met de zogenaamde "Xianjiang Police Files".
Lees verder

5 nieuwe drugs aan de schoolpoort, van lachgas tot 'sloth juice'. "Voor 5 euro koop je online al een doosje"
Onze jongeren roken bitter weinig. Goed nieuws, ware het niet dat sommigen in plaats daarvan nieuwe substanties verkennen. Waar experimenteert de jeugd tegenwoordig mee, hoe verslavend zijn die middelen en waar halen ze ze? Met toxicoloog Jan Tytgat belichten we vijf fenomenen die opduiken aan de schoolpoort, van het goedkope 'sloth juice' tot explosief lachgas. "Via het internet raak je snel aan een paar microgram designerdrugs. Terwijl er echt mensen sterven aan die substantie."
Lees verder

LIVE. Knotsgekke kopgroep met Cavendish, De Gendt en Van der Poel, bestoken de klassementsmannen elkaar in loodzware bergrit?
Vandaag start de beslissende derde week in de Giro. We zullen onmiddellijk weten of de klassementsmannen de rustdag goed verteerd hebben. Tussen Salò en Aprica liggen maar liefst drie beklimmingen van derde categorie, waaronder de mythische Mortirolo. De top van de slotklim ligt op zes kilometer van de streep waarna de renners in dalende lijn naar de eindstreep snellen. Omstreeks kwart na vijf kennen we de winnaar van vandaag.
Lees verder

Nummer twee bij SpaceX verdedigt Elon Musk tegen beschuldiging van seksueel wangedrag
In een e-mail naar alle werknemers van ruimtevaartbedrijf SpaceX heeft Gwynne Shotwell, de rechterhand van CEO en oprichter Elon Musk, verklaard dat ze "persoonlijk" gelooft dat de beschuldigingen van seksueel wangedrag tegen hem "vals zijn". Vorige week schreef de Amerikaanse nieuwssite 'Insider' dat SpaceX in 2018 een kwart miljoen dollar (236.000 euro) betaalde aan een stewardess die Musk beschuldigde van grensoverschrijdend gedrag.
Lees verder

IN BEELD. Ibrahimovic triomfeert met 'Scudetto', juichende Alexis Saelemaekers: Zo vierde AC Milan eerste titel in elf jaar in Milaan
Niet alleen in Brugge en Manchester was er een titelfeest gepland. Ook in Milaan ging het dak eraf. Na elf jaar pakte AC Milan zijn negentiende Scudetto in de clubgeschiedenis. Saelemaekers en zijn ploegmaats reden gisteren in twee open bussen door Milaan dat helemaal rood en zwart kleurde en hielden halt op de Plaza Duomo. Boegbeeld Zlatan Ibrahimovic en Olivier Giroud bouwden een feestje. Ook ex-voorzitter van AC Milan, Silvio Berlusconi, vierde mee met de Rossoneri. Bekijk hieronder de beste beelden.
Lees verder

Johny Voners in laatste rol als maffiabaas: bekijk hier de eerste beelden van fictiereeks 'Een goed jaar'
Streamzheeft eerste beelden vrijgegeven van 'Een goed jaar', een gloednieuwe fictiereeks met Boris Van Severen en Jurgen Delnaet in de hoofdrollen. De reeks zal vanaf 8 juni te zien zijn op de streamingdienst.
Lees verder

Slechts 1 op de 7 bedrijven respecteert 'recht van inzage' van bewaarde gegevens
Vier jaar na de invoering van de GDPR-privacywetgeving geeft slechts 14% van de bedrijven tijdig en correct inzage in de persoonsgegevens die ze bijhoudt. Dat blijkt uit een onderzoek uitgevoerd bij een zeventigtal bedrijven door MultiMinds, gespecialiseerd in digitale data-analyse.
Lees verder

Crypto domineert straatbeeld in Davos tijdens World Economic Forum
Cryptobedrijven zijn sterk aanwezig in het Zwitserse Davos, waar regeringsleiders en topbestuurders samenkomen op het World Economic Forum (WEF). Volgens persbureau Reuters domineren ze de Davos Promenade - de exclusieve straat met winkels en bars - ook al verdampte een crash de voorbije maand zo'n 800 miljard dollar uit de cryptomarkt.
Lees verder

Zien onze eerste en tweede klasse er straks zo uit? En is dat voor de voetbalfan wel duidelijk? Het 14-18-plan uitgelegd
Het ziet eruit als een kluwen waarin een kat haar jongen niet terugvindt, het voorstel voor een nieuwe competitie dat vanaf het seizoen 2024-2025 ingang moet vinden. Met nog steeds play-offs, maar dan zonder halvering van de punten. Met twee tot vier promovendi. Met een spanningsboog die tot de laatste speeldag strak lijkt te staan, zo lijkt het wel. Als het nummer 14 uit de reguliere competitie, kan je nog Europees voetbal spelen, maar als zevende kan je nog degraderen. Zoals je als het nummer tien uit tweede klasse, nog kans hebt op promotie via knock-out play-offs.
Lees verder

Jakobsschelpen blijken dol op 'discolichtjes': toevallige ontdekking kan leiden tot milieuvriendelijkere vistechniek
Wetenschappers hebben bij toeval ontdekt dat sint-jakobsschelpen aangetrokken worden door led-lichtjes. Dat betekent dat de gastronomische zeevruchten op een veel milieuvriendelijkere manier zouden kunnen worden bevist. "Dit kan leiden tot een hele nieuwe kustvisserij en dat is een wereldwijde primeur", zegt de enthousiaste Britse onderzoeksleider Rob Enever.
Lees verder

Sint-jakobsschelpen blijken dol op 'discolichtjes': toevallige ontdekking kan leiden tot milieuvriendelijkere vistechniek
Wetenschappers hebben bij toeval ontdekt dat sint-jakobsschelpen aangetrokken worden door led-lichtjes. Dat betekent dat de gastronomische zeevruchten op een veel milieuvriendelijkere manier zouden kunnen worden bevist. "Dit kan leiden tot een hele nieuwe kustvisserij en dat is een wereldwijde primeur", zegt de enthousiaste Britse onderzoeksleider Rob Enever.
Lees verder

Financiële waakhond waarschuwt: opgelet voor deze frauduleuze kredietverstrekkers op het internet
De Autoriteit voor Financiële Diensten en Markten (FSMA) waarschuwt consumenten voor oplichters die via het internet valse kredieten aanbieden. "De voorbije maanden werden veertig frauduleuze kredietverstrekkers opgespoord", klinkt het in een persbericht.
Lees verder

Nostalgische dilemma's met de nieuwe Ketnet-wrappers: "'Samson & Gert' blijft beter dan 'Samson & Marie'"
Afgelopen zondag werd de leegte bij Ketnet weer opgevuld, want er werd een nieuwe generatie Ketnet-wrappers gekozen. Héritier, Thomas en Nidal nemen de fakkel over van Sien Wynants en Thomas Vanachteren. Showbits-reporter Senne ging langs bij de VRT om hen enkele nostalgische Ketnet-dilemma's voor te leggen. "'W817' was véél speelser dan 'Spring'".
Lees verder

Russische oppositieleider Navalny verliest hoger beroep en blijft nog acht jaar vastzitten
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny moet nog acht jaar in de gevangenis blijven. De Russische rechtbank heeft dinsdag zijn hoger beroep verworpen en houdt vast aan de eerder gegeven straf. Navalny was in maart al veroordeeld voor het verduisteren van donaties.
Lees verder

Geen Tour de France voor Biniam Girmay, die ook Brussels Classic en Ronde van Limburg mist
Op de affiche van het 'Na-Giro-criterium' in Valdobbiadene (30 mei) pronkt de naam van Biniam Girmay, maar dat is een klucht. "Gezien zijn oogblessure door de kurk van de fles Prosecco mag Biniam tien dagen niet fietsen. Zijn vooropgestelde programma is aangepast. De Brussels Classic en de Ronde van Limburg worden geschrapt", zegt Performance Manager Aike Visbeek.
Lees verder

Russische officier onthult waarom hij alles op het spel zette om te stoppen met Poetins oorlog
"We waren vuil en moe. Mensen om ons heen stierven. Ik wilde niet het gevoel hebben dat ik er deel van uitmaakte, maar ik maakte er wel deel van uit." Het is de sterke getuigenis van een Russische onderofficier die de moed vond om Poetins leger de rug toe te keren.
Lees verder

Flitsbezorger Gorillas overweegt zich terug te trekken uit Belgische markt
Na om en bij een jaar actief te zijn in ons land bekijkt flitsbezorger Gorillas al om ermee te stoppen. Om kosten te besparen bekijkt de startup volgens het Duitse 'manager magazin' om de Belgische, Italiaanse, Spaanse en Deense markten te verlaten. In een persbericht schrijft het van oorsprong Duitse internetbedrijf dat het "alle mogelijke strategische opties voor het Gorillas-merk bekijkt" in die landen.
Lees verder