Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 30 mei 2022

Eigenaar op vakantie: Tesla hangt al twee maanden aan openbare laadpaal in Amsterdam

HLN
Eigenaar op vakantie: Tesla hangt al twee maanden aan openbare laadpaal in Amsterdam
De Tesla van een inwoner van Amsterdam hangt al twee maanden aan dezelfde openbare laadpaal, tot grote ergernis van de omwonenden. De gemeente grijpt echter niet in. "We hebben in Amsterdam een groot netwerk van laadpalen", klinkt het in een reactie. Ook in ons land is de parkeertijd van elektrische of hybride voertuigen niet beperkt tot de tijd van het opladen. Federaal minister van Mobiliteit Georges Gilkinet (Ecolo) wil daar wel verandering in brengen.
Lees verder

IN BEELD. Prinses Charlene woont voor het eerst in drie jaar weer Grand Prix van Monaco bij
Ze was maandenlang van het toneel verdwenen, maar nu is prinses Charlene (44) van Monaco voor de tweede keer in korte tijd in het openbaar verschenen. Zij en haar echtgenoot prins Albert (64) maakten afgelopen weekend samen hun opwachting tijdens de Grand Prix van Monaco, één van de belangrijkste evenementen op de kalender van het vorstendom.
Lees verder

Onze columnist Hugo Camps beantwoordt de vraag of Courtois nu de beste ooit is: "Hij pakte meer dan 150 penalty's"
"Op dit moment wellicht wel, maar niet in de geschiedenis van het voetbal." Het antwoord van Hugo Camps of Thibaut Courtois nu de beste doelman ooit is. Op z'n 79ste heeft onze columnist een behoorlijk referentiekader. Camps beschrijft de kleppers die volgens hem Courtois - voorlopig toch - voorgaan. "Tot lang na zijn dood had de Russische doelman een cinematografische uitstraling."
Lees verder

Justine Vanhaevermaet, Red Flame in Reading die aast op EK-revanche: "Als wij mindere dag hebben, hoor je direct: 'Vrouwen kunnen niet voetballen'"
'Accept No Limits.' Dat is de slogan waar Justine Vanhaevermaet (30), Red Flame/globetrotter, naar leeft. Staat te lezen op een bordje in haar living, staat genaaid op haar nieuwste paar voetbalschoenen, afgetekend met een Belgisch vlagje. Het typeert de doorzetter in Vanhaevermaet. Een slimme, uitgesproken speelster op en naast het veld die tegenwoordig steeds vaker het doel weet te vinden. Nadat ze de deur van Anderlecht achter zich dicht trok, voetbalde ze achtereenvolgens (heel kort) in Duitsland en bij twee Noorse clubs. Sinds afgelopen zomer voetbalt ze in de schaduw van de Engelse hoofdstad bij Reading.
Lees verder

"Na sociale bijdragen en belastingen als zelfstandige moest ik 20.000 euro afbetalen": Elfi (37) gaat nu zuinig om met haar 1.800 euro per maand
Als 24-jarige raakte ze in de schulden en ook al is die put inmiddels gedempt, dat verleden bepaalt nog altijd de manier waarop Elfi vandaag met geld omgaat. "Ik kan leven van mijn 1.800 euro, maar ik heb dan ook geleerd zuinig te zijn", zegt ze.
Lees verder

"In de supermarkt geef ik maandelijks nooit meer dan 200 euro uit": Elfi (37) verdient gemiddeld 1.800 euro per maand
Als 24-jarige raakte ze in de schulden en ook al is die put inmiddels gedempt, dat verleden bepaalt nog altijd de manier waarop Elfi vandaag met geld omgaat. "Ik kan leven van mijn 1.800 euro, maar ik heb dan ook geleerd zuinig te zijn", zegt ze.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde Dragisa (43) mist start pleidooien in moordproces Silvio Aquino door opname in het ziekenhuis
Vandaag zijn de pleidooien in het assisenproces van Silvio Aquino van start gegaan. Eerst komen de advocaten van de familie Aquino aan het woord. Beschuldigde Dragisa Hamidovic (43), de Hamidovic-broer die als eerste bekentenissen aflegde in de zaak, werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis en zal deze voormiddag niet aanwezig zijn op het proces.
Lees verder

COLUMN. De Oekraïense Vera viert de verjaardag van haar zoon, en dat voelt dubbel. "Was alles maar weer het oude"
Vera Gruzova (34) is een alleenstaande mama en mindfulnesstrainer uit het Oekraïense Odessa. Begin maart vluchtte ze met haar zoontje David (5) naar België. Momenteel verblijven ze enkele weken in Estland voor Vera's werk en ze vierden er zijn verjaardag. Hij amuseerde zich rot, maar voor haar voelde het erg dubbel aan. "Er is zo'n uitdrukking: als het leven je citroenen geeft, maak er limonade van. Maar die positiviteit hou je niet elke dag vol."
Lees verder

Chauffeur slaat af en raakt voorbijganger; slachtoffer overlijdt in ziekenhuis
Zondagavond rond 23 uur is een 20-jarige Nederlander omgekomen bij een verkeersongeval in de Constitutiestraat in Antwerpen. De man werd aangereden door een wagen die vanuit de Regentstraat afdraaide naar de Constitutiestraat.
Lees verder

Olie weer wat duurder
De olieprijzen zetten de week met stijgingen in. Vanmorgen kostte een vat van de Noordzeesoort Brent 119,88 dollar, 45 cent meer dan vrijdag. De prijs van de Amerikaanse soort WTI steeg met 84 cent tot 115,90 dollar per vat. Beide soorten kosten momenteel weer evenveel als begin maart, kort na de Russische inval in Oekraïne.
Lees verder

Opvallend: zoveel betaalt whiskyliefhebber op Britse veiling voor de grootste whiskyfles ter wereld
De grootste whiskyfles ter wereld is afgelopen woensdag tijdens een veiling in Londen onder de hamer gegaan voor een enorm bedrag dat uit maar liefst 8 cijfers bestaat. Dat meldt het internationale veilingshuis Lyon and Turnbull. De fles met zoete whisky haalde met dit enorme prijskaartje haalde nét niet het wereldrecord.
Lees verder

Sciensano en ITG vragen mee te speuren naar tijgermuggen
De speurtocht naar exotische steekmuggen steekt een tandje bij. Iedereen die denkt een tijgermug te spotten in België, kan een foto van de mug opladen op de website muggensurveillance.be. Wetenschappers zullen dan nagaan of het om een tijgermug gaat. Met het project willen het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) en Sciensano een beter zicht krijgen op de aanwezigheid van exotische steekmuggen in ons land en de impact op de volksgezondheid. Dat melden de beide instellingen maandag in een persbericht.
Lees verder

Sammy Mahdi is enige kandidaat-voorzitter bij CD&V
Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi is de enige kandidaat om Joachim Coens op te volgen aan het roer bij CD&V. Dat maakt de partij bekend.
Lees verder

KOERS KORT. Bauke Mollema verlengt bij Trek-Segafredo en doet er nog eens 4 jaar bij
De 35-jarige Nederlander zal ook de komende vier jaar, tot 2026, voor Trek-Segafredo koersen. Dat maakte het Amerikaanse team vandaag bekend.
Lees verder

Man in Peking verbreekt quarantaine waardoor 5.000 buren in lockdown moeten
Er loopt een strafrechtelijk onderzoek tegen een man uit Peking nadat hij de verplichte isolatie thuis heeft overgeslagen. Dit heeft de autoriteiten ertoe aangezet om meer dan 5.000 buren van de man in quarantaine te plaatsen. Het strenge ingrijpen van de lokale autoriteiten komt er net op het moment dat de Chinese hoofdstad Peking en Shanghai de beperkingen beginnen te versoepelen.
Lees verder

Sire, wat nu? Rode Duivels staan allerminst te springen voor Nations League: "Als ik top wil zijn in Qatar, moet ik kunnen genezen"
Twee Champions League-winnaars. De kampioenenmaker van Manchester City én Speler van het Jaar in de Premier League. Zijn dat genoeg ingrediënten om Nederland straks even aan de kant te zetten in de Nations League? Of ontbreekt het de Duivels aan het geheime kruid genaamd motivatie?
Lees verder

'Thuis'-actrice Tine Priem is zelf twee jaar getrouwd: "Een tv-serie brengt niets bij aan je relatie, een goed gesprek wel"
Na een woelig liefdesparcours is Tamara in 'Thuis' dan toch in het huwelijksbootje gestapt met Bob. Het huwelijk roept bij Tine Priem (33) mooie herinneringen op aan haar eigen trouwdag met Tom (38), intussen twee jaar geleden. Zelf kende ze ook een parcours met ups en downs. "Voor Tom had ik enkele slechte relaties", vertelt de actrice in een gesprek over de valkuilen van het huwelijk, de besparingen bij de VRT en de toekomst. "Kinderen? We denken liever eerst aan onszelf."
Lees verder

Een huis kopen? Maak zeker deze fouten niet
Trek je binnenkort op huizenjacht? Dan hoop je waarschijnlijk op die ene klik met een woning. Die is zeker belangrijk, maar je let best ook op een aantal andere zaken. Bouwsite Livios lijst voor jou de 10 grootste fouten op die Belgen vaak maken als ze op zoek gaan naar een geschikt huis. Zo trap jij niet in deze valkuilen.
Lees verder

"Ik kies voor gevestigde waarden, zij neemt meer risico's." Jonge beleggers investeren om ter beste 10.000 euro in nieuwe podcastreeks
'Charlotte en Cédric': het bekt als een jeugdfeuilleton, maar 't is allesbehalve kinderspel waar Charlotte Van Brabander (32) en Cédric Proost (22) zich mee bezighouden. Ze zijn het gezicht van de jonge generatie Vlaamse beleggers en gaan in de nieuwe podcast 'De Beurs van Charlotte en Cédric' in duel op de beurs. Wie belegt het rendabelst 10.000 euro?
Lees verder

Russische minister van Buitenlandse Zaken: "Wat zou Frankrijk doen als België Franse taal zou verbieden?"
De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov heeft in een interview met TF1 een vergelijking gemaakt met ons land om de "speciale militaire operatie" van Rusland in Oekraïne te verantwoorden. Lavrov vroeg aan de Franse journaliste, die hem sprak: "Hoe zou Frankrijk reageren als België het Frans zou verbieden?" Daarmee wou hij duidelijk maken dat het doel van Vladimir Poetin is om "de Russische taal en cultuur te beschermen".
Lees verder