Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 17 mei 2022

Duitse vrouw (75) levend teruggevonden nadat ze 7 dagen en nachten zonder eten in Thaise jungle doorbracht

HLN
Duitse vrouw (75) levend teruggevonden nadat ze 7 dagen en nachten zonder eten in Thaise jungle doorbracht
De Duitse Barbara Elisabeth Monika Glag Lange (75) was maar liefst zeven dagen vermist nadat ze op 9 mei haar hotelkamer verliet om een wandeling te maken. De vrouw, die Alzheimer zou hebben, vertrok zonder eten of drinken en kwam niet meer terug. Er werd gevreesd voor haar leven totdat een kleine jongen zijn familie vertelde dat hij een oude vrouw had gevonden in de jungle.
Lees verder

Radja Nainggolan komt niet meer in actie na ingreep aan enkel: "Om volgend seizoen op volle kracht en zonder pijn te beginnen"
Antwerp zal het in de slotmatch van de Champions' play-offs tegen Union zonder Radja Nainggolan (34) moeten doen. De middenvelder ging vandaag onder het mes aan de rechterenkel en komt dit seizoen niet meer in actie.
Lees verder

Tekenaar Willy Linthout kondigt einde aan van Urbanus-stripreeks: "Vaak inspiratie geput uit mijn thuisstad Lokeren"
Na bijna 40 jaar trekt tekenaar Willy Linthout (69) de stekker uit zijn bekende stripreeks rond Urbanus. Eind oktober verschijnt het 201ste album: 'Het allerlaatste avontuur'. Het is voor de Lokeraar echter geen afscheid van de stripwereld. "Met 'De familie Super' en de heruitgave van mijn graphic novel 'De Jaren van de Olifant' staan er al nieuwe projecten op stapel", zegt Linthout.
Lees verder

PORTRET. Over zijn vete met Marco Van Basten en zijn prijs van 'klootzak' in Duitsland: Mark Van Bommel, als speler gehaat, als coach geliefd bij onze topclubs
Onverzettelijk als speler, nog lerende als coach. Mark Van Bommel (45) - the man you loved to hate. Impressies over de Nederlander als speler, als mens en als trainer.
Lees verder

LIVE GIRO. Kopgroep van drie met Lawrence Naesen krijgt speelruimte, Lotto Soudal en Alpecin-Fenix controleren
Daags na de rustdag krijgt het Giro-peloton de tiende etappe voorgeschoteld. De heuvelachtige tweede koershelft is op maat van Mathieu van der Poel en Biniam Girmay, al is het best mogelijk dat het scenario van Napoli zich herhaalt en er een derde hond met het been wegloopt. Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen op de voet.
Lees verder

Socialistische vakbond roept op tot staking in het onderwijs op 31 mei
Enkel de socialistische vakbond ACOD roept op om op 31 mei te staken in het onderwijs. De christelijke bonden COC en COV en de liberale VSOA hebben dinsdag laten weten dat zij niet zullen deelnemen aan de staking.
Lees verder

ASSISEN. Moeder van Alexander Dean irriteert nabestaanden slachtoffers: "Ik ben óók mijn zoon kwijt"
Een jaar heeft ze haar zoon niet wíllen bezoeken in de gevangenis. "Omdat hij ons leven kapot maakte." De vrouw plooide uiteindelijk na een smeekbede van meneer pastoor. "Maar eigenlijk ben ik ook mijn zoon kwijt", irriteerde ze de nabestaanden van zijn vier doden.
Lees verder

Frank Deboosere moet afscheid nemen van vader Claude
VRT-weerman Frank Deboosere heeft afscheid moeten nemen van zijn vader Claude, die zopas op 91-jarige leeftijd is overleden. Onze nationale weerman wil het verdriet in stilte verwerken en zal zonder onderbreking het weer op radio en televisie blijven presenteren.
Lees verder

Waarom geeft het Noord-Korea nu wél toe dat corona er rondgaat? 4 belangrijke vragen beantwoord: "Dit is een vraag om hulp"
Voor het eerst erkent Noord-Korea dat het kampt met een corona-uitbraak. De eerste coronadode is gemeld, honderdduizenden zouden sinds april een mysterieuze griep hebben opgelopen. Waarom geeft het totalitaire regime nu wél toe dat het virus er rondgaat?
Lees verder

Federale regering wil meer inclusiviteit en veiligheid voor LGBTQI+-gemeenschap
België gaat inzetten op maximale inclusiviteit en veiligheid voor mensen uit de LGBTQI+-gemeenschap. Dat blijkt uit het 'federaal actieplan voor een LGBTQI+-friendly België'. Het plan - dat op de Internationale Dag tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) door onder meer premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Gendergelijkheid Sarah Schlitz werd voorgesteld - bevat in totaal 133 maatregelen die tegen 2024 moeten worden uitgevoerd.
Lees verder

Missionarissen die vermoord werden in Guatemala krijgen na 40 jaar mogelijk toch gerechtigheid
40 jaar na datum komt er misschien toch nog een proces over de moord op drie Belgische missionarissen, begin jaren 80 in Guatemala. Walter Voordeckers, Serge Berten en Ward Capiau waren scheutisten, missionarissen in Guatemala.
Lees verder

Corinne verloor haar twee dochters bij twee verschillende verkeersongevallen in amper twee jaar tijd
Twee verkeersongelukken verscheurden de familie van Corinne in amper een paar jaar tijd. In 2017 verloor de Waalse vrouw, haar jongste dochter, moeder van twee bij een ongeval. Twee jaar later sloeg het noodlot opnieuw toe: ook haar oudste dochter Laëtitia (30), moeder van vier, verongelukte op de weg. "Ik was aan het bellen toen er plots een politiecombi arriveerde. Ik wist meteen hoe laat het was en ben ingestort", vertelt Corinne aan RTL Info.
Lees verder

VN-rapport over Oeigoeren gepland na bezoek van mensenrechtencommissaris aan Xinjiang
De Verenigde Naties zullen het langverwachte rapport over de mensenrechten van de Oeigoeren pas publiceren na het bezoek van Mensenrechtencommissaris Michelle Bachelet aan de Chinese provincie Xinjiang eind mei. Dat heeft een VN-woordvoerster dinsdag bevestigd in Genève.
Lees verder

FOTO. Aanschouw het fonkelnieuwe hoofdkwartier van onze Rode Duivels in Tubeke
Morgen maakt Roberto Martínez zijn selectie bekend voor het eerste vierluik in de Nations League en hij doet dat voor het eerst vanuit het splinternieuwe hoofdkwartier dat in Tubeke werd opgetrokken. Superdeluxe kleedkamers, een gigantisch auditorium en tot in de puntjes uitgeruste fitnesszalen: er werd kosten noch moeite gespaard. Wordt hier de komende maanden de basis gelegd voor de ultieme bekroning, kort voor de jaarwissel in Qatar?
Lees verder

Engie stelt voorwaarden voor mogelijke verlenging Belgische kerncentrales
Energiebedrijf Engie heeft zijn voorwaarden bekendgemaakt voor de mogelijke verlenging van Belgische kerncentrales tot 2035. Het Franse bedrijf lijkt de kosten niet alleen te willen dragen. "Engie kan die verlenging enkel aangaan in het kader van een evenwichtige verdeling van de risico's, met een vastomlijnd, stabiel en levensvatbaar reglementair kader over de vereiste investeringen, inclusief een duidelijk kader voor de ontmanteling van de kerncentrales en het nucleaire afval", luidt het.
Lees verder

Ford en Volvo roepen op tot verbod op nieuwe wagens met verbrandingsmotor tegen 2035 in EU
De grote autoconcerns Ford en Volvo scharen zich achter een oproep van een kleine dertig bedrijven aan de Europese Unie om tegen 2035 enkel nog de verkoop van nieuwe zero-emissiewagens en -bestelwagens toe te laten. De ondernemingen die de open brief ondertekenden, willen ook nationale doelstellingen voor laadinfrastructuur voor elektrische wagens.
Lees verder

Vraagt Rusland vrijlating wapenhandelaar in ruil voor Amerikaanse basketbalster Brittney Griner?
Drie maanden zit Brittney Griner intussen al in een cel in Rusland en haar arrestatie is recent nog met een maand verlengd. In de States neemt de vrees dan ook toe over het lot van de iconische WNBA-speelster: moet de 2m06 grote Amerikaanse dienen als pasmunt voor een veroordeeld wapenhandelaar?
Lees verder

Moddergooien gaat verder: Amber Heard beweert dat Johnny Depp van zijn zus leerde coke snuiven met een tampon
Het wedstrijdje moddergooien dat momenteel aan de gang is tussen Johnny Depp en Amber Heard in de rechtbank van Fairfax, Virginia, is zonet naar nieuwe hoogten getild. Heard had het namelijk in detail over de drugsverslaving van haar ex-man, en beweert dat hij van zijn zus leerde hoe hij coke moest snuiven... met een tamponapplicator.
Lees verder

Van een anti-opvliegermuis tot menopauzemagneten: dit is er zoal op de markt tegen overgangsklachten
Lang moesten bedrijven niet weten van de menopauze: de overgang zat in een vergeten (lees: taboe-) hoekje. Maar samen met de bespreekbaarheid groeit ook het aantal producten die menopauzale klachten verlichten. Meer zelfs, de overgang blijkt een goudmijn te zijn. Van een verkoelende armband over menopauzeconsulenten tot een spuitje tegen vaginale droogte: dit is er zoal op de markt om je ongemakken te verminderen. "Eén enkel pilletje zal weinig soelaas bieden."
Lees verder

Taliban ontbinden mensenrechtencommissie: "Niet meer noodzakelijk"
Afghanistan heeft de onafhankelijke mensenrechtencommissie in het land ontbonden, omdat die volgens de Taliban-autoriteiten "niet meer noodzakelijk" is. De werkzaamheden van de opgedoekte commissie behelsden onder andere het documenteren van burgerslachtoffers van de oorlog die twee decennia in Afghanistan woedde.
Lees verder