Doorgaan naar hoofdcontent

Dua Lipa omarmt het popsterrendom in het Sportpaleis

Dua Lipa omarmt het popsterrendom in het Sportpaleis

Paraplu's, rolschaatsen, glitterharten en een gigantische opblaasbare kreeft: Dua Lipa had allerlei meegebracht naar het Sportpaleis, behalve Angèle. Niet getreurd: ook solo dompelde ze de arena onder in een bubbelgumroze wolk.

Lees verder

Op bloedworst en M&M's: hoe Thomas De Gendt tien jaar geleden het eindpodium van de Giro haalde

Exact tien jaar geleden begon Thomas De Gendt (35) aan de Giro die zijn leven veranderde. De Oost-Vlaming gleed negentien ritten nagenoeg onopvallend mee om dan snoeihard toe te slaan op 'zijn' Stelvio en de dag nadien zowaar een podiumplek in het eindklassement vast te leggen in de afsluitende tijdrit.

Lees verder

Waarom er bang wordt uitgekeken naar maandag, Russische feestdag

Maandag viert Rusland naar jaarlijkse gewoonte de Dag van de Overwinning. Poetin gebruikt de Tweede Wereldoorlog om Russen te verenigen, maar ook om zijn expansiedrift te legitimeren. 'Iedereen die tegen Rusland is, is in zijn ogen een nazi', zegt historicus Hans van Koningsbrugge.

Lees verder

Bagdad kleurt oranje door zandstorm (maar de gevolgen zijn minder mooi)

Enkele opeenvolgende zandstormen teisteren Irak. Het zand hult de hoofdstad Bagdad in een oranje gloed en dat levert bijzondere beelden op. Maar de gevolgen zijn minder mooi: 3.000 mensen liggen met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis en één persoon kwam om het elven.

Lees verder

UZ Leuven heeft extra zorg voor vroeggeboren baby's

Het UZ Leuven heeft sinds vandaag een NIDCAP-opleidingscentrum. In dat opleidingscentrum, het eerste in Vlaanderen, leren zorgkundigen vroeggeboren baby's beter te verzorgen. De focus ligt daarbij op het vermijden van stress en het vroeg betrekken van de ouders, met het oog op ontwikkeling op lange termijn.

Lees verder

Taliban verplichten Afghaanse vrouwen in openbaar boerka te dragen

Afghaanse vrouwen die in het openbaar verschijnen, zijn voortaan verplicht een boerka te dragen. Dat heeft talibanleider Hibatullah Akhundzada verklaard. Volgens hem is het kledingstuk dat het volledige lichaam bedekt 'traditioneel en respectvol'.

Lees verder

Macron start officieel tweede mandaat als president

Emmanuel Macron is zaterdag officieel beëdigd als president van Frankrijk. De 44-jarige Macron won op 24 april de tweede ronde van de verkiezingen tegen de uiterst rechtse Marine Le Pen. Hij volgt zichzelf op voor een tweede en laatste mandaat van vijf jaar.

Lees verder

Boris Johnson haalt tekenkunsten boven en maakt tekening van de Queen

De dag nadat zijn partij een zware nederlaag leed bij de lokale verkiezingen, dook Boris Johnson op een in lagere school. Daar haalde hij zijn beste tekenkunsten boven en maakte hij samen met enkele leerlingen een - niet zo flatterend - portret van koningin Elizabeth. Bekijk het kunstwerk in bovenstaande video.

Lees verder

Moederdagcadeau nodig? Vraag het aan de schorpioenvlieg

Het glimmendste, grootste of duurste is niet altijd het beste cadeau. Een goed geschenk is bij voorkeur lekker en van hoogwaardige kwaliteit. Iets waarvoor moeite is gedaan, wordt ook zeer gewaardeerd. Helemaal perfect is het stapeleffect dat bereikt kan worden door meerdere cadeaus met deze eigenschappen aan te bieden. Sommige insecten weten dat.

Lees verder

Burgemeester van Marioepol deelt beelden van Russisch 'filtratiekamp'

In een video die gedeeld werd door de burgemeester van Marioepol is te zien waar het Russische leger enkele 'geëvacueerde' Oekraïners heeft ondergebracht. Volgens de burgemeester gaat het om een zogenaamd 'filtratiekamp' in het door Russen bezette Bezimenne. De mannen zouden er gevangen gehouden worden en bedreigd worden met executies en martelingen. De Russen zouden de Oekraïense burgers aan dwangarbeid laten doen of hen mobiliseren in het Russisch leger. Rusland gebruikte dergelijke filtratiekampen al eerder in de Tweede Wereldoorlog en in de Tsjetsjeense Oorlog. 

Lees verder

Brussel kan Irisfeest eindelijk weer vieren

Na twee jaar zonder fysieke editie, corona nietwaar, is het Irisfeest terug om de 33ste verjaardag van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest te vieren.

Lees verder

Minstens 25 doden na ontploffing in luxehotel centrum Havana

Bij een zware ontploffing in een luxehotel in het centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana zijn al zeker 25 mensen om het leven gekomen, waaronder ook een Spaans toerist. Dat blijkt uit een nieuwe, officiële balans van de autoriteiten. Er raakten ook meer dan vijftig mensen gewond.

Lees verder

Machtsvertoon met tanks en meer dan 10.000 troepen: Rusland repeteert voor parade 9 mei

De overwinning in Oekraïne zal hij nog niet kunnen uitroepen, komende maandag. Toch wil de Russische president Poetin van de Dag van de Overwinning, op 9 mei iets speciaal maken. Met een nog grotere militaire parade dan anders.

Lees verder

Napoli nog niet helemaal uitgeteld voor Italiaanse landstitel

Napoli is na zaterdag nog niet definitief uitgeteld voor de Italiaanse landstitel. Op de 36ste speeldag van de Serie A vermeed het diep in de tweede helft puntenverlies op het veld van Torino (0-1).

Lees verder

Yates pakt tijdritzege in Giro, maar Van der Poel behoudt roze trui

Hoe kwam de zege tot stand?

Lees verder

Gianni Vermeersch wint koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerken, Gilbert nieuwe leider

De vijfde etappe van de Vierdaagse van Duinkerke (die zes dagen duurt) met start in Roubaix en aankomst in Cassel werd gewonnen door onze landgenoot Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix). De 39-jarige Philippe Gilbert pakt een dag na zijn ritzege de roze leiderstrui met amper één seconde voorsprong op Evaldas Šiškevicius.

Lees verder

Twee doelpunten Lukaku niet voldoende voor zege Chelsea

Romelu Lukaku mocht na een lange periode zonder doelpunten in de Premier League –?Het was al van 29 december 2021 geleden dat hij voor Chelsea in de competitie raakt trof –?nog eens juichen in de wedstrijd tegen Wolverhampton. Twee keer zelfs, maar een overwinning leverde dat niet op: de wedstrijd eindigde op 2-2.

Lees verder

Dode in Anderlecht na vechtpartij met mes

In de buurt van het slachthuis van Anderlecht is zaterdag een 41-jarige man om het leven gekomen na een uit de hand gelopen ruzie. De man kreeg meerdere messteken toegediend en overleed aan zijn verwondingen. Dat berichten Franstalige media en wordt door de politiezone Brussel-Zuid bevestigd aan persagentschap Belga.

Lees verder

Dure kerosine houdt Nigeriaanse vliegtuigen aan de grond

Nigeria is het eerste land dat vliegtuigen aan de grond houdt, omdat de dure brandstofprijzen vliegen niet meer rendabel maakt. Vanaf maandag worden alle binnenlandse vluchten voor onbepaalde tijd opgeschort, aldus de lokale luchtvaartvakbonden.

Lees verder

Porto kroont zich voor dertigste keer kampioen door zege bij Benfica

FC Porto is zaterdagavond voor de 30ste keer landskampioen van Portugal geworden. Op de 33ste en voorlaatste speeldag van de Liga Portugal werd het in blessuretijd 0-1 voor de jongens van coach Sergio Conceiçao.

Lees verder

Roeselare dertiende keer landskampioen volleybal

Roeselare heeft zich zaterdag voor de dertiende keer in zijn clubgeschiedenis tot kampioen in de EuroMillions Volley League, de hoogste klasse in het mannenvolleybal, gekroond. De West-Vlaamse titelverdediger won ook het derde finaleduel van Menen met 3-0. De setstanden waren 25-22, 25-20 en 25-13.

Lees verder

Winst tegen KV Mechelen houdt AA Gent op koers voor winst Europe play-offs

Een matige partij zonder veel doelrijpe kansen leek lange tijd geen winnaar op te leveren, maar dankzij een doelpunt van Joseph Okumu laat in de tweede helft hield AA Gent zaterdagavond de drie punten thuis tegen KV Mechelen. Met die 1-0 verstevigt Gent zijn leiderspositie in de Europe play-offs. Voor Mechelen lijkt de kans op een Europees ticket zo goed als verkeken: het staat nu al op 8 punten.

Lees verder

Charles Leclerc verovert pole in GP Formule 1 van Miami

Charles Leclerc zette in zijn Ferrari de snelste tijd neer in de kwalificaties voor de Grote Prijs Formule 1 van Miami. Het is al de twaalfde keer in zijn carrière dat de Monegask vanop de polepositie mag starten.

Lees verder

Georges-Louis Bouchez (MR) uit kritiek op nieuwe baan prinses Esméralda

De RTBF heeft er een nieuwe columniste bij: Esméralda van België is haar naam. De 65-jarige halfzus van koningen Boudewijn en Albert II zal voortaan elke maand een bijdrage schrijven over gender en feminisme. Maar niet iedereen is even blij met die rekrutering. 'Ik heb geen zin om daarvoor te betalen', klinkt het bij MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez.

Lees verder