Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 27 mei 2022

Drie gewonden op E40 nadat leerlingchauffeur op snelweg achteruit rijdt

HLN
Drie gewonden op E40 nadat leerlingchauffeur op snelweg achteruit rijdt
Een leerlingchauffeur die donderdagavond omstreeks 22 uur op de E40 richting Oostende de afrit Erpe-Mere miste, besliste - bij gebrek aan pechstrook - om op de rechterrijstrook achteruit te rijden.
Lees verder

Gerenommeerd restaurant weer open, nadat chefkok Tom (35) te horen kreeg dat hij terminaal is: "We weten niet hoelang we nog hebben, maar we gaan er het beste van maken"
Toen Tom Van Lysebettens (35) te horen kreeg dat hij maar twee à drie jaar meer te leven heeft, wou hij geen verre reis meer maken of bungeejumpen. Hij en zijn vrouw Alison Roels (34) wilden vooral hun restaurant opnieuw openen, al was het maar voor even. Een maand nadat ze het nieuws hadden gekregen, staan de reservaties weer open. Cochon de Luxe is back.
Lees verder

Nu 'needle spiking' de kop opsteekt: gaan we een zorgeloze festivalzomer tegemoet? Wij vroegen organisatoren welke maatregelen ze treffen
Een pintje of twee-drie met vrienden, keigoeie muziek en een stralend zonnetje, meer moet een festival niet zijn. En na twee coronajaren keken we er dan ook allemaal naar uit. Maar opnieuw dreigt het een festivalzomer in mineur te worden door het nieuwe fenomeen 'needle spiking' dat plots de kop opsteekt. Moeten we ons nu beginnen zorgen maken? Lees hier wat de festivalorganisatoren daar zelf over te vertellen hebben.
Lees verder

30 miljoen euro per jaar voor 10 medicijnen: kosten geneesmiddelen voor zeldzame aandoeningen stijgen 20% sinds 2019
30.181.059 euro: zoveel hebben de tien duurste medicijnen onze ziekteverzekering vorig jaar gekost. De Onafhankelijke Ziekenfondsen stelde het lijstje samen, dat vooral bestaat uit geneesmiddelen voor zeldzame ziektes en nieuwe kankerbehandelingen. Of, beter gezegd: "Levensnoodzakelijke middelen voor aandoeningen die relatief weinig mensen treffen."
Lees verder

Lukas Dhont stelt tweede film 'Close' voor: "Na het filmfestival enkele dagen ingepland om op adem te komen"
Hij was in 2018 met z'n debuut 'Girl' dé revelatie in Cannes, en vier jaar later stunt Lukas Dhont (31) er opnieuw. De Gentse regisseur stelde gisteren z'n tweede langspeler 'Close' voor, en is daarmee een te duchten kandidaat voor de Gouden Palm. "Ik sta als benjamin tussen de grote kleppers. Als ik daaraan denk, word ik zenuwachtig."
Lees verder

Deze winkels zijn vandaag open, Bpost, De Lijn en NMBS passen dienstverlening aan tijdens verlengd hemelvaartweekend
Vervoersmaatschappijen De Lijn en NMBS passen hun dienstverlening aan tijdens het hemelvaartweekend. Bpost sluit alle postkantoren op vrijdag. Banken blijven over het algemeen gesloten tijdens het volledige verlengd weekend. Bij gemeente- en stadsdiensten gelden er ook aangepaste dienstregelingen. Supermarkten en andere winkels maken over het algemeen niet de brug.
Lees verder

Adil achter de camera, kleine broer Amir op voortoneel: wereldpremière 'Rebel' in Cannes is familiemomentje voor El Arbi's
"Een natuurtalent dat iedereen laat huilen. Zelfs mìj, en dat gebeurt nooit." Adil El Arbi (33) bestoeft eens geen Hollywoodacteur, maar zijn eigen bloedverwant: broer Amir. "Als 6-jarige speelde hij thuis sketches uit 'Pirates of the Caribbean' na, vandaag de hoofdrol in onze film." Amper 11 en nul acteerervaring, maar nu al dé ster van 'Rebel', de nieuwste prent van hem en Bilall Fallah die voorbije nacht in wereldpremière ging. "Hopelijk opent mijn acteerdebuut deuren", zegt Amir. "Want 'broer van zijn' levert je geen megavoordelen op, hoor. Ze zijn éxtra streng voor mij."
Lees verder

"Grootste klappen vallen bij lagere middenklasse": volgens economen komt renteverlaging ECB te laat
De inflatie en brandstofprijzen zijn torenhoog en een recessie is niet ondenkbaar. Is dit dan hoe een economische crisis voelt en eruitziet? "Het is tijd voor een regimeverandering", vindt econoom Ivan Van de Cloot. "Dit is een keerpunt."
Lees verder

Nathalie Meskens brengt debuutsingle over de liefde van haar leven uit: "Ik zag mijn lief en mijn lijf leek een flipperkast"
Op haar veertigste slaat Nathalie Meskens een nieuwe weg in. Acteren en presenteren deed ze al, maar nu voegt ze ook singer-songwriter aan haar palmares toe. Onder de naam MSKNS brengt ze vandaag haar debuutsingle 'You knocked down my Walls' uit, en het is meteen een emotionele klepper. Over het moment waarop ze Nadim, de vader van haar twee kinderen, voor het eerst ontmoette, vertelt ze ons. "Ik heb nog nooit drugs genomen, maar volgens mij komt niets dichter bij drugs, dan zo'n liefde op het eerste gezicht."
Lees verder

Rolf Sanchez zingt op eerste album samen met omstreden Bilal Wahib: "Hij heeft zich geëxcuseerd, hij verdient een tweede kans"
Mocht Belle Perez een neef in Nederland hebben, het zou Rolf Sanchez kunnen zijn. De half Dominicaan half Nederlander kwam scoorde bij ons in in 2020 met zijn 'Mas Mas Mas' in de hitlijsten en bestijgt sindsdien in Nederland alle grote podia.
Lees verder

Dit verandert er vanaf 1 juni: Orange en Telenet verhogen prijzen, lonen ambtenaren stijgen opnieuw met 2 procent, wettelijke garantie verandert drastisch
Vanaf woensdag 1 juni stijgen bij telecombedrijven Orange en Telenet verschillende tarieven. Ook zien artsen hun erelonen en ambtenaren hun weddes stijgen met 2 procent. Door een omzetting van twee Europese richtlijnen in Belgische wetgeving wordt de wettelijke garantie aangepast, waardoor de consument nog beter beschermd is. Ook is het seksueel strafrecht in ons land sterk hervormd vanaf 1 juni.
Lees verder

Yes-drummer Alan White (72) overleden
In de Amerikaanse stad Seattle is Alan White, de drummer van de rockband Yes overleden. Zijn familie heeft dat bekendgemaakt op Facebook. Hij was 72 jaar en stierf na een kort ziekbed.
Lees verder

Hoe liggen de kaarten ondertussen in Burnley? Engelsen zetten forse stap richting Kompany, maar weigeren al victorie te kraaien
Ze hebben een forse stap richting Vincent Kompany gezet. Toch weigeren ze bij het uit de Premier League gedegradeerde Burnley al victorie te kraaien. De directie heeft een meerjarig contract klaarliggen voor Kompany en staf – tenminste als hij zijn jawoord geeft. Kompany is de eerste keus van de Amerikaanse eigenaar Alan Pace. Hij staat bovenaan een shortlist van drie kandidaten. Hij mag zijn eigen staf samenstellen. Het is wachten op een finale doorbraak.
Lees verder

Droge en zonnige brugdag, maar iets frisser
De brugdag van het Hemelvaartsweekend begint met wolken en wat regen. Later wordt het op de meeste plekken droog en zonnig. Het is wel iets frisser, met maxima van 16 graden aan zee tot 17 graden in de Ardennen en 19 graden elders. Ook 's nachts blijft het koel, met minima tussen 6 graden in het centrum van het land en 12 graden aan de kust. De wind is matig uit noordwest. Dat meldt het KMI.
Lees verder

Benzema, de spits die zichzelf heruitvond: topfavoriet voor Gouden Bal moet Real aan Champions League-titel helpen
"Er is op dit moment geen betere speler in de wereld", zei Carlo Ancelotti onlangs over Karim Benzema (34), topfavoriet voor de Gouden Bal. Er was een tijd dat de spits van Real, door supercars en seksschandalen, symbool stond voor de decadentie van het voetbal. Nu noemt zelfs Emmanuel Macron hem een voorbeeld.
Lees verder

Meghan Markle legt bloemen neer voor overleden kinderen van schietpartij
Meghan Markle (40) heeft donderdag een bezoek gebracht aan Uvalde, de stad in Texas waar dinsdag negentien kinderen en twee docenten werden doodgeschoten. De vrouw van prins Harry legde bloemen bij een herdenkingsplek.
Lees verder

Meer mensen aan het werk met een beperking: "Voor bedrijven kans om war for talent te winnen"
Mensen met een beperking vinden steeds vaker de weg naar de reguliere arbeidsmarkt. Dat moet blijken uit een analyse van hr-dienstenbedrijf Acerta.
Lees verder

Spanning loopt op bij einde rechtszaak Depp-Heard: "Ik ben hier elke dag vanaf drie uur 's nachts"
Nu de getuigenissen van zowel Johnny Depp als Amber Heard, en hun getuigen, erop zitten komt de inmiddels zes weken durende rechtszaak tot een einde.
Lees verder

Ophef op Roland Garros nadat gefrustreerde speelster racket weggooit en kindje "in het gezicht raakt"
Een bizar voorval op Roland Garros gisteren. In haar tweederondematch tegen de Russin Ekaterina Alexandrova (WTA 31) raakte de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 63) een kindje nadat ze gefrustreerd haar racket had weggegooid. Begu kreeg daarvoor geen straf, enkel een waarschuwing. Tot woede van haar opponente, want de Roemeense won uiteindelijk nog.
Lees verder

Euro naar hoogste peil in een maand
De koers van de euro heeft vandaag de winst van een dag eerder voortgezet en steeg naar het hoogste niveau in ruim een maand. Op zijn hoogtepunt was de euro afgelopen nacht 1,0765 Amerikaanse dollar waard. De eenheidsmunt werd laatst verhandeld aan 1,0754 dollar.
Lees verder