Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 19 mei 2022

Doorgeefschenking al meer dan 1.900 keer gebruikt

HLN
Doorgeefschenking al meer dan 1.900 keer gebruikt
De doorgeefschenking, waarbij mensen een deel van wat ze erven onder bepaalde voorwaarden vrij van belastingen kunnen doorschuiven naar hun kinderen of kleinkinderen, is sinds 2018 al 1.909 keer gebruikt. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams parlementslid Katrien Schryvers (CD&V) opvroeg.
Lees verder

Blikseminslag veroorzaakt dakbrand in Desselgem
In Gewad in het West-Vlaamse Desselgem heeft het dak van een woning vuur gevat na een blikseminslag. De brandweer kon het vuur snel blussen, maar er zit wel een gat in het dak. "Mijn buren kwamen op de ramen kloppen om te zeggen dat er brand was", vertelt bewoner Frederik Seyns.
Lees verder

Blikseminslag zet woning zonder elektriciteit
Tijdens het onweer in de nacht van woensdag op donderdag is de bliksem ingeslagen in een woning langs de Watermolenstraat in Heule. De woning zit zonder elektriciteit en de bliksem veroorzaakte mogelijk ook schade aan de gasleiding.
Lees verder

Groen en Ecolo zeggen nee tegen verdere verhoging legerbudget
Dat de regering-De Croo het legerbudget tegen 2035 verder wil optrekken naar 2 procent van het bruto binnenlands product botst op een njet van de partijen Groen en Ecolo. Dat staat vandaag in de kranten De Tijd en La Libre Belgique.
Lees verder

INTERVIEW. Matchmaker, zelf single, schrijft boek over relationele intelligentie: "Waar mannen naar zoeken? Vrouwelijkheid is het topantwoord"
Cupido geeft geheimen prijs. Haar 25-jarige ervaring als headhunter voor bedrijven en 'matchmaker' bij koppels schreef Annemieke Dubois (46) neer in 'Relationele Intelligentie voor singles'. Daar hoort ze trouwens zelf ook bij. "Veel singles hebben schrik een knoop door te hakken omdat elke swipe een nieuwe kans lijkt."
Lees verder

ANALYSE. Alexander Dean, het foute vriendje dat de nachtmerrie is van elke ouder met een dochter
Alexander Dean (29) zal geen nieuwe slachtoffers maken. Toch houdt onze reporter Nadine Van Der Linden geen gerust gevoel over aan zijn proces, dat ten einde loopt. "De bodybuilder leerde zijn vriendin Maïlys kennen via internet en stalkte haar daarna digitaal. Onze jongeren zijn te weinig beschermd tegen die nieuwe vorm van terreur, die soms levens kost."
Lees verder

ONZE OPINIE. Het kan niet dat Jambon 's morgens zegt dat het stikstofakkoord niet kan verbroken worden en dat twee uur later Gwendolyn Rutten er gaten in schiet
Jo Brouns is de kersverse minister van Landbouw die voor CD&V de boerenkrijg moet organiseren in de Vlaamse regering. Het onontgonnen Limburgse talent van 47 wil het moeizaam gesloten akkoord tussen CD&V, Open Vld en N-VA kunnen aanpassen als dat nodig is. Maar (nog) niet Jo Brouns, wél Gwendolyn Rutten (Open Vld) ontpopt zich tot de gesel van die stikstofdeal en dus van de Vlaamse regering.
Lees verder

Steeds meer huizenkopers in de problemen na druk om 'opschortende voorwaarde' te laten vallen: "Wees bedachtzaam"
Ongeveer een op de drie huisverkopen gebeurt tegenwoordig met het principe van de 'gesloten omslag'. Dat zorgt er niet alleen voor dat de prijs nog meer de hoogte wordt ingejaagd, maar ook dat kopers steeds vaker onder druk opschortende voorwaarden laten vallen. Daardoor raken meer en meer kopers in de problemen en moeten notarissen achteraf vaker bemiddelen tussen koper en verkoper. Dat blijkt uit onderzoek van de onderzoeksredactie van 'Het Laatste Nieuws' en 'VTM Nieuws'. Notarissen en makelaars waarschuwen: "Wees bedachtzaam en laat je niet te snel verleiden. Anders kan het serieus misgaan."
Lees verder

Alexander Dean over de hele lijn schuldig: 4 moorden én foltering. "Het spijt me. Ik schaam me kapot"
Over de hele lijn schuldig. De jury vindt dat er niet de minste twijfel bestaat dat Alexander Dean (29) zijn vier slachtoffers met voorbedachte rade doodde. Volgens de twaalf gezworenen folterde hij ook de Gentse hobbyfotograaf. Vlak voor de beslissing had Alexander Dean voor het eerst zijn spijt betuigd. Vandaag kent hij zijn straf. Hij riskeert levenslang.
Lees verder

Zal dit akkoord onze stroomfactuur verlagen? Premier De Croo en energieminister Van Der Straeten beantwoorden belangrijkste vragen over Deens energieakkoord
België, Denemarken, Duitsland en Nederland willen de capaciteit van windmolens in de Noordzee tegen 2050 vertienvoudigen. Ze hebben daar woensdag in het Deense Esbjerg een akkoord over ondertekend. Zal dit energieakkoord echt onze stroomfactuur verlagen? Premier Alexander De Croo (Open Vld) en Energieminister Tinne Van Der Straeten (Groen) beantwoorden elk vijf vragen.
Lees verder

Leveringsproblemen en slechte communicatie: daarom is meubelwinkel Meubis klachtenkampioen
Een meubelwinkel uit Maldegem waarover bij de Consumentenombudsdienst (COD) het voorbije jaar evenveel klachten kwamen als het aantal opgetelde klachten van Fnac en TUI samen: dat is bijzonder. Ook op sociale media gingen klagen vele klanten steen en been. Meubis de klachtenkampioen? Hoe zit dat?
Lees verder

Deal zo goed als rond: Iljo Keisse wordt ploegleider bij Quick.Step
De handtekening is nog niet gezet, maar zonder ongelukken wordt Iljo Keisse (39) volgend seizoen ploegleider bij de Quick.Step-ploeg. "We moeten enkel nog finetunen", zegt manager Patrick Lefevere.
Lees verder

Lange wachtlijst voor geslachtsverandering
Mensen die een geslachtsverandering overwegen, moeten vandaag gemiddeld vijftien maanden wachten op een eerste gesprek bij de psycholoog. Te lang, vindt vicepremier Petra De Sutter (Groen), die vandaag in De Morgen pleit voor meer gespecialiseerde centra in België.
Lees verder

Nederlandse premier onder vuur omdat hij sms'jes wiste "uit plaatsgebrek": Rutte moet scheiden van z'n goeie ouwe Nokia
Premier Mark Rutte en zijn stokoude Nokia: in Nederland konden ze er tot nu toe smakelijk om lachen. Nu echter blijkt dat hij aan de lopende band sms'jes wiste omdat het geheugen van z'n gsm anders volliep, slaat de stemming om. Dergelijke communicatie wissen mág je immers niet zomaar, als regeringsleider.
Lees verder

Festivals dringend op zoek naar personeel: "Het gaat om vele honderden mensen"
De eventsector smeekt om extra handen. Het grootste gespecialiseerde uitzendplatform alleen al heeft de komende weken minstens 600 nieuwe technici en stagehands nodig. "Er moeten door personeelstekort al opdrachten worden geweigerd, en dan moet de festivalzomer nog beginnen."
Lees verder

Ben Rottiers gaat deze zomer met pensioen: "Maar tegen een 'Kampioenen'-special in het rusthuis zeg ik geen nee"
Ben Rottiers (63) zal voor velen altijd Pol De Tremmerie uit 'F.C. De Kampioenen' blijven, maar binnenkort komt er einde aan z'n rijke acteercarrière. "Op 1 juli mag ik met vervroegd pensioen en daar ga ik ook van genieten," vertelt hij in een nieuwe Showbits. Al mogen regisseurs hem wel nog bellen voor kleine opdrachten. "Ik zou graag nog eens een drugverslaafde, dronken geilaard spelen", lacht hij. Ook tegen een speciale extra aflevering van 'De Kampioenen' zegt hij geen nee. "'De Kampioenen' in het rusthuis? Ik zie het nog gebeuren." Bekijk het interview in een nieuwe Showbits.
Lees verder

COLUMN. Wie de vechtscheidingen van Boris Becker kent, kan de omgang tussen Johnny Depp en Amber Heard niet anders omschrijven dan als respectvol
Jan Segers schrijft geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Boris Becker, gedetineerde.
Lees verder

Britse studie roept op: "Koop geen mopshonden meer"
Mopshonden missen veel basisfuncties van een normale hond. Ze lijden een heel leven lang. Dat blijkt uit een nieuwe Britse studie bij meer dan 16.000 mopshonden.
Lees verder

Maakt de mogelijke komst van Merlier een einde aan het huwelijk tussen Lefevere en Cavendish?
Is Mark Cavendish (36) stilaan aan het einde van de rit met Patrick Lefevere? Het ziet ernaar uit, nu Tim Merlier (29) steeds nadrukkelijker wordt genoemd als de nieuwe Belgische sprintaanwinst van Quick.Step. Cavendish bracht de ploeg vorig jaar en ook dit jaar nog onverhoopte successen, maar aan die romance lijkt nu toch een einde te komen.
Lees verder

Zelfs tienjarigen hebben al een account op sociale media, terwijl dat in principe verboden is
Kinderen zijn vandaag gemiddeld 8 jaar en vier maanden oud als ze hun eerste smartphone krijgen. Dat is weer bijna een jaartje jonger dan in 2020. En lang voor het wettelijk mag, hebben ze al een account op sociale media.
Lees verder