Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 2 mei 2022

De Real-fan die toch heel blij is met Eden Hazard: Rode Duivel filmt titelfeest vanuit open bus

HLN
De Real-fan die toch heel blij is met Eden Hazard: Rode Duivel filmt titelfeest vanuit open bus
Real Madrid heeft zich zaterdag voor de 35ste keer tot kampioen van Spanje gekroond. De rol van Eden Hazard in die titel was zeer beperkt, maar dat belette onze landgenoot niet om tijdens de titelviering de show te stelen. Met de gsm van een supporter filmde hij vanop de spelersbus het titelfeest met zijn ploeggenoten. Het levert de fortuinlijke man beelden op waarop heel wat andere supporters jaloers zullen zijn.
Lees verder

De schatting van het veilinghuis was al bizar hoog, maar iconische Peugeot brengt nóg veel meer op
De prijs van de Peugeot 205 GTI is al enkele jaren gestaag aan het stijgen. Sommige exemplaren brachten al zo'n 40.000 euro op. Maar het gaat nu wel erg hard. Op een veiling betaalde iemand 82.960 euro voor een exemplaar.
Lees verder

Werf Oud-Rekem stilgelegd nadat beenderen van kerkhof bovenkomen: "Respectloos, ze liggen hier al minstens een week"
Het openbreken van de historische muur in Oud-Rekem heeft een nieuwe golf aan boosheid teweeggebracht. Het gat lokte veel nieuwsgierigen naar de werf, waar ze een lugubere ontdekking deden: beenderen en zelfs schedels, afkomstig van een vroeger kerkhof. "Dat laat je toch niet zo liggen!", klinkt het massaal. De gemeente bevestigt dat de werf is stilgelegd.
Lees verder

Delcroix is weer voetballer en meteen pákken beter dan Magallán. Waarom zijn volwassen prestatie niet hoeft te verbazen
Een zegen voor de RSCA-defensie: Hannes Delcroix (23) is weer voetballer. Voor de derde keer sterker terug na blessureleed. Een volwassen prestatie die het beste doet verhopen. En eigenlijk niet als een verrassing komt.
Lees verder

LIVE. Bodyguard Johnny Depp praat over felle ruzies: "Haar gesloten vuist raakte zijn gezicht"
Het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) gaat z'n vierde week in. Daarmee zijn we aan de tweede helft begonnen. Heard zelf zal de komende dagen gaan getuigen. Om 16 uur onze tijd gaat het proces opnieuw van start. Als eerste getuigt de bodyguard van Depp, Travis McGivern.
Lees verder

LIVE. Komt Amber Heard vandaag zelf aan het woord?
Het proces dat Johnny Depp (58) aanspande tegen zijn ex-vrouw Amber Heard (36) gaat z'n vierde week in. Daarmee zijn we aan de tweede helft begonnen. Heard zelf zal de komende dagen gaan getuigen. Om 16u onze tijd gaat het proces opnieuw van start.
Lees verder

Porsche en Audi kondigen (r)entree in Formule 1 in 2026 aan
De instap van Porsche in de Formule 1 is bijna rond. Dat heeft de topman van moederbedrijf Volkswagen, Herbert Diess, maandag op het YouTube-kanaal van het autobedrijf gezegd. Wat Audi betreft, eveneens een VW-merk, zijn de plannen nog vager. Volgens de VW-topman zijn beide merken al gestart met de ontwikkeling van F1-motoren.
Lees verder

KOERS KORT. Israel-Premier Tech rekent op Jenthe Biermans - Edward Theuns en Otto Vergaerde starten voor Trek-Segafredo
Jenthe Biermans is opgenomen in de selectie van Israel-Premier Tech voor de Ronde van Italië. Voor de 26-jarige renner wordt het zijn tweede grote ronde. In 2019 debuteerde hij in de Giro met een 117de plaats.
Lees verder

Vanaf morgen geen mondmasker meer nodig aan boord bij Brussels Airlines
Vanaf 3 mei moeten passagiers en cabinepersoneel geen mondmasker meer dragen aan boord bij Brussels Airlines. Dat meldt de luchtvaartmaatschappij. (Dadelijk meer)
Lees verder

Amateurbeelden tonen hoe tornado in volle actie enorme ravage aanricht in Kansas: "Jow, dit is waanzinnig!"
In het zuiden van de Amerikaanse staat Kansas heeft een tornado dit weekend voor een enorme ravage gezorgd. Er vielen enkele lichtgewonden, maar meer dan duizend gebouwen moesten er worden gesloopt omdat de schade zo groot was.
Lees verder

Ongelofelijke waargebeurde verhalen: dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz
Zoveel streamingdiensten, zo weinig tijd. Voor wie door het bos de bomen niet meer kan zien in de wondere wereld van online tv-kijken, selecteren wij elke week de beste pareltjes van de streamers. Dit zie je deze week op Netflix, Disney+ en Streamz.
Lees verder

Tonijn uit blik: delicatesse of no go? "In Spanje of Portugal is het hip om vis rechtstreeks uit blik te serveren bij de tapas"
De tonijn is één van de meest bedreigde vissoorten en op 2 mei vieren we de internationale dag van de tonijn om die schaarste meer in de kijker te zetten. "Ook voor tonijn in blik bestaan er heel wat duurzame opties", vertelt Jelle Beeckman, beter bekend als 'The Messy Chef'. Hoe herken je dan de duurzaam gevangen tonijn uit blik? En wat maak je met de blikvis klaar buiten de traditionele gevulde perziken? Hij deelt tips én recepten om je vingers bij af te likken.
Lees verder

Archeologen vinden al 100 skeletten na ontdekking middeleeuwse gracht bij wegenwerken in Oostkerke
Bij de rioleringswerken in de Processieweg in Oostkerke, bij Damme, zijn nu al meer dan 100 skeletten bovengehaald tijdens het archeologisch onderzoek.
Lees verder

Koning legt bij staatsbezoek krans neer bij graf van onbekende soldaat op Syntagmaplein
Koning Filip en koningin Mathilde zijn maandag aangekomen in Griekenland voor een driedaags staatsbezoek. Het bezoek ging van start met een kranslegging bij het graf van de onbekende soldaat op het Syntagmaplein in Athene, voor het Griekse parlement. Het vorstenpaar bracht er hulde aan zij die gestorven zijn voor het Griekse vaderland.
Lees verder

SOAPCHECK. Vier mee met Tamara en Bob uit 'Thuis' en het populairste crematorium uit soapland
Of het nu 'Familie', 'Thuis', 'Neighbours' of 'Sturm Der Liebe' is: het merendeel van de Vlamingen heeft wel een vaste afspraak met hun favoriete soap. Om tussen de uitzendingen door niet op uw honger te blijven zitten, houden wij de vinger aan de pols in soapland. Want niet alleen op de set, maar ook achter én naast het scherm valt er veel te beleven. Ontdek het elke week in onze soapcheck.
Lees verder

China ontsmet obsessief straten en bankjes tegen Covid, maar helpt dit? Of is dit zelfs gevaarlijk?
Arbeiders in witte pakken die wolken ontsmettingsmiddel over straten, gevels en parkbanken spuiten, zijn een alledaags beeld geworden in het China van de pandemie. In Shanghai, het epicentrum van de uitbraak in China, melden de staatsmedia dat duizenden arbeiders in teams zijn georganiseerd om gebieden te ontsmetten. Maar helpt dit? Of is het zelf nefast?
Lees verder

China ontsmet obsessief straten en bankjes tegen Covid, maar helpt dat? Of is dat zelfs gevaarlijk?
Arbeiders in witte pakken die wolken ontsmettingsmiddel over straten, gevels en parkbanken spuiten, zijn een alledaags beeld geworden in het China van de pandemie. In Shanghai, het epicentrum van de uitbraak in China, melden de staatsmedia dat duizenden arbeiders in teams zijn georganiseerd om gebieden te ontsmetten. Maar helpt dit? Of is het zelf nefast?
Lees verder

5 vragen en antwoorden over de mogelijke versoepeling van de loonnormwet: "Willen we zekerheid van de werknemers afnemen, dat is de vraag"
PS, Ecolo en de Vlaamse groenen willen dat u en ik meer loon krijgen en daartoe zou de loonnormwet uit 1996, strenger gemaakt in 2017, teruggeschroefd moeten worden. Maar wat is die loonnormwet ook alweer, waarom kwam die er en wat zou het betekenen mocht hij op de schop gaan? We vragen het aan economen Paul De Grauwe en Ive Marx en aan Jan Denys, arbeidsexpert bij Randstad.
Lees verder

LIVE (21u). Danjuma onzeker voor clash met Liverpool - Klopp: "Villarreal zal plannetje hebben"
• Stadion: El Madrigal • Scheidsrechter: Danny Makkelie (Ned) • Aftrap: 21 uur • Liverpool won de heenwedstrijd met 2-0
Lees verder

16 miljoen vogels geslacht sinds vogelgriepuitbraak in Frankrijk
Sinds het uitbreken van de vogelgriepepidemie in Frankrijk zijn ongeveer zestien miljoen vogels geslacht. Dat is een record, meldt het Franse ministerie van Landbouw. "De piek van de epidemie is aan het einde van de maand maart gepasseerd, de epizoötie vertraagt", klinkt het.
Lees verder