Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 23 mei 2022

De Lijn wil politie op bussen van en naar Blaarmeersen na incidenten met jongeren: "Agressie is niet tolereerbaar"

HLN
De Lijn wil politie op bussen van en naar Blaarmeersen na incidenten met jongeren: "Agressie is niet tolereerbaar"
Het is De Lijn menens, ze zijn de toestanden met agressieve jongeren op de bussen beu. De schrik zit er in bij de chauffeurs, en de Lijn wil na een reeks incidenten de voorbije week politiebegeleiding, ook òp de bussen. Burgemeester Mathias De Clercq zet morgen iedereen samen aan tafel.
Lees verder

Arnstad tot 2025 bij Anderlecht, Kouamé neemt afscheid van fans: "Weet dat ik jullie nooit vergeet"
De ene blijft, de andere gaat. Terwijl Christian Kouamé afscheid nam van Anderlecht, verlengde Kristian Arnstad zijn contract tot 2025.
Lees verder

Apenpokken in 10 Europese lidstaten: ECDC maant landen aan om snel te handelen
Het Europees centrum voor ziektepreventie en -bestrijding (ECDC) heeft voorlopig weet van 85 gevallen van apenpokken in tien lidstaten van de Europese Unie. De Europese instantie roept landen op om snel te handelen.
Lees verder

PORTRET. Wie is Tim Boury, de nieuwe driesterrenchef van het land? "Ik had nog een sms'je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn"
Met Tim Boury (39) uit Roeselare heeft ons land er een nieuwe driesterrenchef bij. Zijn vrouw Inge Waeles (39) - zelf kok - zijn z'n ogen in de zaal, zijn broer Ben zorgt ervoor dat de vacatures ingevuld worden, ook al komen ze daarvoor uit India. Wie is het jonge talent dat voortaan met Peter Goossens en Viki Geunes op de foto mag? "Gelukkig vertrouwt Tim intussen blindelings op mijn smaak."
Lees verder

PORTRET. Met Boury hebben we een derde sterrenrestaurant in ons land. "Ik had nog een sms'je naar mijn moeder gestuurd dat het niet voor dit jaar zou zijn"
Alweer heeft ons land er een driesterrenrestaurant bij. Na het Antwerpse Zilte vorig jaar, kreeg nu ook Boury van Tim Boury (39) en zijn vrouw Inge Waeles (39) uit Roeselare de gastronomische opperkroon van Michelin. Opvallend: gastvrouw Inge is zelf kok van opleiding: "Ik heb vroeger nog in de keuken van Peter Goossens gewerkt."
Lees verder

Welk protocol? Harry en Meghan delen kus in het openbaar
Prins Harry (38) en zijn vrouw, Meghan Markle (40), hebben het koninklijke protocol duidelijk achterwege gelaten. De twee deelden in het openbaar een kus, nadat Harry een polowedstrijd won.
Lees verder

Russische topdiplomaat bij VN stapt op: "Nog nooit was ik zo beschaamd over mijn land"
Een Russische diplomaat bij de VN-missie in Genève heeft zijn ontslag genomen uit onvrede over de aanval van zijn land op Oekraïne.
Lees verder

De hallucinante cijfers over de voedselcatastrofe die dreigt
De Russische invasie van Oekraïne drijft niet alleen de prijzen op, maar dreigt ook een wereldwijde voedselcrisis te veroorzaken. De oorlog gijzelt een voedselketen - die al stevig onder druk stond door stijgende energiekosten en klimaatverandering - waardoor een 'orkaan van honger' opdoemt. De cijfers van de komende voedselcatastrofe, zoals opgelijst door het Britse magazine 'The Economist', laten niets aan de verbeelding over.
Lees verder

Blauw-zwarte veldbestorming krijgt mogelijk staartje: "Vuurpijlen en duidelijke provocatie kunnen we niet tolereren"
De politie van Brugge gaat de komende weken alle beschikbare camerabeelden bekijken van na de wedstrijd tussen Club en Anderlecht. Meteen na affluiten liepen duizenden supporters het veld op. Dat op zich is al verboden, maar de politie zal zich vooral focussen op supporters die een vuurpijl afvuurden richting de Anderlecht-fans. Ook wie opzichtig de tegenpartij provoceerde, riskeert vervolging.
Lees verder

"Racisme nog steeds dagelijkse kost in Zuid-Afrika" zegt president Ramaphosa na schokkende video op universiteit
"Nog dagelijks krijgt Zuid-Afrika te maken met racisme". Dat stelt president Cyril Ramaphosa maandag, een week nadat in het land een filmpje werd verspreid over blanke universiteitsstudenten van een prestigieuze universiteit die urineren op de boeken van een zwarte medestudent.
Lees verder

"Ik ben geen echtbreekster": Oekraïense vluchtelinge antwoordt op kritiek nadat ze voor relatiebreuk bij opvanggezin zorgt
"Ik ben geen echtbreekster. Het was nooit mijn bedoeling om dit gezin uit elkaar te halen." Sofiia Karkadym (22) mocht als Oekraïense vluchtelinge logeren bij een Brits koppel, maar zorgde daar na amper tien dagen al voor een relatiebreuk. De boude zet kwam haar op heel wat kritiek te staan, waardoor ze nu de noodzaak voelt om haar naam zuiveren. "Ik heb hier zelf bitter weinig mee te maken. Hun liefde was al flink bekoeld vooraleer ik mijn opwachting maakte", klinkt het in een interview met 'The Sun'.
Lees verder

Roebel wordt ingevoerd als officiële munteenheid in Oekraïense regio Cherson
De nieuwe pro-Russische autoriteiten in de Oekraïense regio Cherson, die in handen genomen is door het Russische leger, hebben maandag de roebel ingevoerd als officiële munteenheid. De roebel zal er parallel gebruikt worden naast de Oekraïense grivna.
Lees verder

Football Talk. Ten Hag over Ronaldo: "Wat ik verwacht? Doelpunten" - Oostenrijkse coach voor Beerschot
Wereldvoetbalbond FIFA heeft erg hoge verwachtingen voor het WK in Qatar. Voorzitter Gianni Infantino hoopt dat het toernooi vijf miljard toeschouwers zal bereiken. "Het laatste WK werd bekeken door vier miljard mensen", zei Infantino maandag op het Wereld Economisch Forum in Davos, waarbij hij niet alleen verwees naar de fans in de stadions maar ook naar de kijkers op televisie of voor grote schermen. "1,2 miljard mensen bekeken het WK voor vrouwen. Deze wereldbeker in Qatar zal door vijf miljard mensen worden bekeken. Dat zal veel meer zijn dan de helft van de wereldbevolking."
Lees verder

Misbruikt Zelensky de oorlog om politieke tegenstrevers uit te schakelen? Wij zochten het uit
Het was een intrigerend stukje in ons interview met Roger Housen: dat Volodymyr Zelensky zomaar politieke partijen verbiedt en dat daar geen haan naar kraait. Maar klopt het ook?
Lees verder

LIVE. Club viert titel op Grote Markt van Brugge - Met deze open bussen rijden de spelers straks door de stad
Nog maar eens feest in Brugge, want de Club viert vandaag de titel met de supporters. De spelers vertrekken om 19 uur in twee open bussen aan het Jan Breydelstadion en arriveren een halfuurtje later op de Grote Markt, waar het feest vervolgens moet losbarsten. Op deze pagina hoeft u niks van de titelviering te missen.
Lees verder

Nieuwe trainer, nieuwe staf, nieuwe spelers: hoe Racing Genk zichzelf wil heruitvinden
Met de komst van Wouter Vrancken – zijn aanstelling is naderend – stopt het niet bij Racing Genk. De Limburgers willen schoon schip maken na een teleurstellend seizoen en voorzien veranderingen in alle geledingen van de club. Een overzicht.
Lees verder

Brits-Iraanse moest valse bekentenis ondertekenen voor vrijlating uit Iraanse gevangenis
De Brits-Iraanse Nazanin Zaghari-Ratcliffe, die zes jaar lang werd vastgehouden door Iran, zegt dat ze gedwongen werd om een valse bekentenis te ondertekenen voor haar vrijlating in maart. Een Britse functionaris zou daar zelfs getuige van geweest zijn. Dat bericht de Britse omroep BBC.
Lees verder

Verkoop elektrische wagens neemt fors toe, maar vrees voor tekort aan grondstoffen
De verkoop van elektrische wagens is wereldwijd fors toegenomen in 2021, maar er is ongerustheid over de toekomstige beschikbaarheid van grondstoffen zoals lithium. Dat meldt het Internationaal Energie Agentschap (IEA) maandag in een rapport.
Lees verder

LIVE. Sven Ornelis zorgt voor sfeer op Grote Markt in afwachting van spelers - Met deze open bussen rijdt Club straks door de stad
Nog maar eens feest in Brugge, want de Club viert vandaag de titel met de supporters. De spelers vertrekken om 19 uur in twee open bussen aan het Jan Breydelstadion en arriveren een halfuurtje later op de Grote Markt, waar het feest vervolgens moet losbarsten. Op deze pagina hoeft u niks van de titelviering te missen.
Lees verder

KOERS KORT. Nederlandse Ellen van Dijk verpulvert werelduurrecord - Oliver Naesen voor het eerst vader
Ellen van Dijk (35) heeft haar werelduurrecordpoging op de wielerbaan van het Zwitserse Grenchen tot een goed einde gebracht. De Nederlandse reed op een uur 49,254 kilometer en verpulverde zo het vorige record van de Britse Joscelin Lowden, die in september vorig jaar 48,405 kilometer afwerkte.
Lees verder