Doorgaan naar hoofdcontent

Dany Peleman, de veroordeelde manager van Astrid Coppens, slaat terug: “Ze wou me zakelijk én privé kapot”

HLN
Dany Peleman, de veroordeelde manager van Astrid Coppens, slaat terug: "Ze wou me zakelijk én privé kapot"
"Ik dúrf zelfs niet meer terug te blikken op mijn carrière", zegt Dany Peleman (60). Als showbizzmanager ooit aan de top, na twee verloren fraudeprocessen tegen Astrid Coppens (39) een verschoppeling. In z'n eerste interview na de veroordelingen schreeuwt hij alsnog zijn onschuld uit, en daarbij richt hij z'n pijlen ook op Astrids vader en diens "invloed bij de rechtbank". "Zij wou minder belastingen betalen. Dáárom heb ik die contracten aangepast."
Lees verder

Maak kennis met nieuwe band Factor 4: "Miguel Wiels is niet zo streng als je zou denken"
Ongeveer 25 jaar geleden hebben Miguel Wiels en William Vaesen K3 opgestart, en vandaag proberen ze dat succesverhaal te evenaren met hun splinternieuwe groep Factor 4. Bandleden zijn Eline Bogaerts (23), Jens De Geyter (18), Yutan Verbelen (24) en Zion Luts (17). "Er was meteen een klik tussen ons", vertelt het viertal in een nieuwe Showbits. "En Miguel en William zijn helemaal niet zo streng als je zou denken." De eerste single van de band heet 'Smeerweer'. "Het zou heel leuk zijn als we in de toekomst op grote podia mogen staan, maar we voelen geen druk om te scoren."
Lees verder

Warmste dag van de week: vandaag klimt kwik tot 26 graden
Het wordt ook vandaag een warme en overwegend zonnige dag met temperaturen die kunnen oplopen tot 26 graden. Ook de komende dagen blijft het mooie weer aanhouden, meldt het KMI.
Lees verder

Songfestivalkenner André Vermeulen verwacht geen saaie editie: "Neen, Oekraïne heeft niet op voorhand al gewonnen"
"Als ik in de finale sta, wil ik winnen", vertelde Jérémie Makiese vlak voor z'n vertrek naar het Eurovisiesongfestival. Toch lijkt die kans bijzonder klein. Volgens de bookmakers gaat Oekraïne er sowieso met de zege vandoor. Is het spel al gewonnen nog voor het officiële startschot gegeven is? Songfestival- en buitenlandkenner André Vermeulen geeft tekst en uitleg. "Natuurlijk speelt de Russische invasie een rol", stelt hij. "Maar: er is stevige concurrentie."
Lees verder

Voormalig NBA-speler Adreian Payne (31) doodgeschoten
De Amerikaanse basketballer Adreian Payne, die een honderdtal wedstrijden speelde in de NBA, is op 31-jarige leeftijd om het leven gekomen bij een schietpartij in Florida. Dat heeft de politie van Orlando bevestigd.
Lees verder

Rush op zonnepanelen zorgt voor lange wachttijden: "Klanten moeten soms tot drie maanden wachten"
Door de torenhoge energieprijzen zoekt de Vlaming massaal alternatieven. "De vraag naar zonnepanelen is verdrievoudigd", zegt een installateur. Volgens de sectorfederatie lopen de wachttijden op tot drie maanden.
Lees verder

De kotcrisis in detail. Zo duur wordt een studentenkamer volgend academiejaar in Leuven, Gent en Brussel. "Acuut tekort aan tienduizenden studentenkamers"
Wie nu nog een studentenkamer zoekt, is er zo goed als aan voor de moeite. In een tweedelige reeks over de kotcrisis duiken we diep in de cijfers en schetsen we een gedetailleerd beeld van het studentenkamertekort en de stijgende prijzen. Waar is de nood het hoogst? Wie betaalt het meest? En waarom lijken er vooral dure, luxueuze koten bij te komen?
Lees verder

De hopeloze zoektocht naar een studentenkot. Tekort van tienduizenden kamers doet prijzen stijgen: "Ik ga minder uit om mijn kot te kunnen betalen"
Wie nu nog een studentenkamer zoekt, is er zo goed als aan voor de moeite. In een tweedelige reeks over de kotcrisis duiken we diep in de cijfers en schetsen we een gedetailleerd beeld van het studentenkamertekort en de stijgende prijzen. Waar is de nood het hoogst? Wie betaalt het meest? En waarom lijken er vooral dure, luxueuze koten bij te komen?
Lees verder

De puzzel van 1 miljard is compleet: Guardiola krijgt met Haaland het laatste stukje waar hij al twee jaar op wacht
Pep Guardiola kan voorspellen wat de mensen zullen zeggen als Manchester City toch de Champions League wint. Met Erling Haaland heeft de toptrainer een stukje van 75 miljoen euro waar hij al twee jaar op aandringt. Hij start straks met een puzzel van 1 miljard.
Lees verder

Vier doden nadat paniek uitbreekt op universiteit in Bolivia
In het zuidoosten van Bolivia zijn vier studenten om het leven gekomen nadat er paniek uitbrak tijdens een verkiezingsbijeenkomst in een universiteit. Aanleiding was een explosie veroorzaakt door een traangasgranaat, melden plaatselijke autoriteiten.
Lees verder

Paniek breekt uit door traangas op universiteit in Bolivia: vier doden
In het zuidoosten van Bolivia zijn vier studenten om het leven gekomen nadat er paniek uitbrak tijdens een verkiezingsbijeenkomst in een universiteit. Aanleiding was een explosie veroorzaakt door een traangasgranaat, melden plaatselijke autoriteiten.
Lees verder

Meerderheid Vlamingen wil dat toegang tot Belgische nationaliteit moeilijker wordt, voor de helft zal zelfs perfecte migrant nooit "écht" Vlaming zijn
Meer dan de helft van de Vlaamse kiezers (55 procent) vindt dat geboren zijn in ons land een voorwaarde is om zich "echt'" Belg of Vlaming te mogen noemen. Nieuwkomers kunnen er per definitie niet bijhoren, zeggen ze, wat ook hun inspanningen mogen zijn. Dat blijkt uit De Stemming, een bevraging bij zowat 2.000 Vlamingen die de Universiteit Antwerpen en de VUB uitvoerden in opdracht van De Standaard en VRT NWS.
Lees verder

Zweeds snoepbedrijf Cloetta wil vestiging in Turnhout sluiten, vakbonden vallen uit de lucht: "Vrijdag nog personeelsfeest gehad"
Het Zweedse snoepbedrijf Cloetta wil zijn vestiging in Turnhout sluiten. Dat blijkt uit een mededeling van het bedrijf. De vakbonden blijken nog niet op de hoogte te zijn.
Lees verder

Langverwachte vervolgfilm 'Avatar: The Way of Water' krijgt eindelijk een eerste teaser
Fans hebben er lang op moeten wachten, maar ondertussen komt er eindelijk schot in de zaak. Vorige week maakte regisseur James Cameron de titel en releasedatum van het vervolg op 'Avatar' bekend. Op dinsdag werden we dan weer getrakteerd op de eerste beelden van 'Avatar: The Way of Water'.
Lees verder

Stijn Vlaeminck fietst door Vlaanderen voor VeloVeilig: "Nog geen 15 kilometer 'sjezen' en mijn achterband stond plat"
Wielerjournalist Stijn Vlaeminck trekt deze week al fietsend door elke provincie voor VeloVeilig Vlaanderen, op zoek naar goede en minder goede voorbeelden voor onze fietsveiligheid. "Een wielertoerist vertelde me dat de bewoners van Duffel al meer dan 10 jaar klagen over deze steenweg," schrijft hij. "Het stadsbestuur lijkt er zich maar weinig van aan te trekken. Wellicht moet er eerst een slachtoffer vallen voor het wordt aangepakt."
Lees verder

Toby Alderweireld te gast op Bosuil en in gesprek met Marc Overmars: "In het voetbal weet je nooit"
Opvallende aanwezige op de Bosuil bij Antwerp-Anderlecht: Toby Alderweireld (33). De verdediger van Al Duhail ging er ook in gesprek met directeur voetbalzaken Marc Overmars. Over een toekomstige transfer? "In het voetbal weet je nooit", zei Alderweireld in 'Extra Time', waar hij gisteravond te gast was.
Lees verder

Miljardair koopt zitje in Blue Origin-raket voor 8 miljoen dollar
Blue Origin, het ruimtevaartbedrijf van Amazon-topman Jeff Bezos, heeft gisterenavond opnieuw een plaats in zijn New Shepard-raket geveild voor het goede doel. Miljardair Ken Griffin, de oprichter van hedgefonds Citadel, legde 8 miljoen dollar (7,6 miljoen euro) op tafel en geeft het zitje weg.
Lees verder

Onderzoekers ontdekken de sleutel in het aanvalsmechanisme van het coronavirus
Onderzoekers van de UCLouvain zijn erin geslaagd om de sleutel te identificeren die het coronavirus in staat stelt cellen aan te vallen. Dat kondigt de universiteit aan. Daarnaast zijn ze er ook in geslaagd om het virus te blokkeren en de interactie met lichaamscellen te verhinderen, om op die manier infectie te voorkomen. De ontdekking, die werd gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine Nature Communications, doet de hoop groeien op een antiviraal middel om het virus uit te roeien.
Lees verder

Immomakelaar, bloemiste of een B&B in Spanje: BV's vertellen over hun plan B
Eén derde van de werkende Belgen overweegt een job in een andere sector. Dat blijkt uit een bevraging van human resources-dienstverlener Acerta. Bij jongeren is dat zelfs één op twee. Eén van de belangrijkste oor- zaken van de drang naar een carrièreswitch is corona. En aangezien de pandemie zich ook in de showbizz enorm heeft laten voelen, lijkt het niet onlogisch dat heel wat BV's hier ook over hebben nagedacht. Welk beroep zij dan zouden kiezen? En waarom precies?
Lees verder

Mauri Vansevenant mikt in zijn tweede grote ronde op enkele mooie finales, maar… "Een echte kopman word ik nooit"
Avola, Sicilië. Aan de einder doemt de Etna op. De Giro van Mauri Vansevenant (22), twintigste en beste Belg voorlopig op 0:43 van Mathieu van der Poel, kan nu écht beginnen. "Het klassement is niet mijn eerste prioriteit. Maar ik ga ook niet opzettelijk tijd proberen te verliezen."
Lees verder