Doorgaan naar hoofdcontent

Daar is hij al! Kevin De Bruyne zakt dagje vroeger af naar Drongen dan verwacht, om potje voetbal te spelen met BV’s

HLN
Daar is hij al! Kevin De Bruyne zakt dagje vroeger af naar Drongen dan verwacht, om potje voetbal te spelen met BV's
Iedereen telde af naar zaterdag, maar Kevin De Bruyne daagde vrijdag al op in Drongen. De Manchester City-speler tekende al present voor de BV-match die de KDB-cup dit jaar opent.
Lees verder

Een schoonheidsmaskertje voor je billen? 'Butt masks' zijn in opmars en dit zijn de 5 beste
We zitten erop, knijpen erin, schudden ermee, zien ze (meestal) graag, en tegenwoordig verwennen we ze ook: onze billen. 'Butt masks' zijn erg trendy nu de zomervakanties in aantocht zijn. Ze helpen tegen allerlei kwaaltjes, met een zijdezacht velletje als resultaat. Sta jij open voor een maskertje op je derrière? Wij zetten de vijf beste op een rij.
Lees verder

Medewerker Club Brugge in levensgevaar na aanval met mes tijdens verhuizing in Bredene: twee daders nog op de vlucht
Een man uit Bredene vecht in het ziekenhuis voor zijn leven, nadat hij donderdagavond is neergestoken tijdens een verhuizing. De man kreeg verschillende messteken in de rug gekregen hebben. Volgens onze informatie zouden twee daders nog op de vlucht zijn. "De man en zijn vriendin zouden hier net voor het eerst overnachten", getuigen de buren.
Lees verder

Man in levensgevaar na aanval met mes tijdens verhuizing in Bredene: twee daders nog op de vlucht
Een man uit Bredene vecht in het ziekenhuis voor zijn leven nadat hij donderdagavond het slachtoffer werd van een mesaanval. Dat gebeurde tijdens een verhuizing. Volgens onze informatie zouden twee daders nog op de vlucht zijn.
Lees verder

BMW roept wereldwijd meer dan 61.000 auto's terug door softwarefout
Autofabrikant BMW moet wereldwijd meer dan 61.000 auto's terugroepen vanwege een softwarefout. Het gaat om modellen X3, X4 en 5 gefabriceerd tussen 2016 en 2022, aldus het Duitse bedrijf.
Lees verder

Thibau Nys pakt in Luxemburg eerste profzege op UCI-niveau
Thibau Nys heeft de derde etappe van de Flèche du Sud gewonnen. Voor onze 19-jarige landgenoot is het zijn eerste profzege op UCI-niveau.
Lees verder

Buitenlanders moeten in Hongarije fors meer betalen voor benzine dan inwoners
Buitenlanders moeten vanaf vrijdag in Hongarije fors meer betalen als ze diesel of benzine tanken dan de inwoners van het land. Dat heeft de regering beslist.
Lees verder

Brits parlementslid dienst ontslag in wegens "giftige cultuur" binnen regering
Door de 'Partygate'-affaire rond illegale lockdownfeestjes in Downing Street heeft een parlementslid van de partij van premier Boris Johnson zijn ontslag ingediend bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. Paul Holmes toonde zich "geschokt en ontstemd" over de onthullingen in het onderzoeksrapport en veroordeelde het "diepe wantrouwen" en de "giftige cultuur" in de regering.
Lees verder

Ook 'Rebel' van Adil El Arbi en Bilall Fallah valt in de smaak in Cannes
Niet alleen 'Close' van Lukas Dhont (31), maar ook 'Rebel' van Adil El Arbi (33) en Bilall Fallah (36) is donderdagavond goed onthaald in Cannes. Die laatste film dingt niet mee naar de Gouden Palm, maar wist de internationale pers toch te charmeren.
Lees verder

Kandidaat uit 'De grootste lefgozer' laat het hoofd van Koen Wauters tatoeëren
Wie heeft een flinke dosis lef op zak en durft zonder aarzelen de zotste opdrachten uit te voeren? Kelly Pfaff zoekt het vanaf 31 mei uit in 'De grootste lefgozer'. Kandidaten Anthony en Stijn mochten zichzelf alvast meteen bewijzen.
Lees verder

Oekraïense boeren hebben vijfde minder granen gezaaid
Oekraïense boeren hebben het zaaien deze lente bijna afgerond. Het oppervlak dat met granen zoals tarwe is gezaaid, is ruim een vijfde kleiner dan vorig jaar, zo meldt het Oekraïense ministerie van Landbouw. Het zaaigebied is een stuk kleiner door de oorlog in het land.
Lees verder

REALITYCHECK. Er staat geen rem op de 'Pink Ambition' van Feya Poppe en 'Temptation Island'-verleider Joshua blikt terug op z'n realitycarrière
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

REALITYCHECK. Geen rem op de 'Pink Ambition' van Feya Poppe en 'Temptation Island'-verleider Joshua blikt terug
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

RECENSIE. 'Tokyo Vice': "Misdaad en Michael Mann, meer moet dat soms niet zijn"
Laat die T-shirt en het oversized colbertjasje maar in de kast hangen. Want een 'Vice' in de titel maakt de mooie Miamiaanse lente nog niet. Toch is 'Tokyo Vice' een opwindende nieuwe titel in uw Streamz-bibliotheek, want deze HBO Max Original-serie luidt de terugkeer in van Michael Mann, die voor het eerst sinds lange tijd -en enkel voor de eerste aflevering- nog eens z'n regiestoel openklapt. Of dat ook volstaat om u in deze achtdelige misdaadthriller vol yakuzageweld te trekken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Feestje vanavond? Dankzij dit trucje weet je hoeveel drank je per persoon moet voorzien
Niets zo moeilijk om in te schatten als de hoeveelheid drank die je moet voorzien voor een feestje. Je wil geen lege bierbak tegen 21 uur, maar ook niet met nog 10 flessen wijn overblijven aan het einde van de avond. Professionele cateraar Kristof Royackers geeft tips om goed in te schatten wat in huis te halen én we botsten op het ultieme trucje om vanaf nu altijd precies te weten wat te kopen.
Lees verder

Bergkoning Bouwman pakt zijn tweede ritzege in de Giro, Carapaz blijft leider na nieuw steekspel met Hindley en Landa
Koen Bouwman heeft de 19de etappe in de Ronde van Italië gewonnen. De Nederlander van Jumbo-Visma was de beste van een vluchtersgroep. Richard Carapaz behield de leiderstrui.
Lees verder

Nieuwe privébeelden van jonge Queen Elizabeth vrijgegeven
In aanloop naar de documentaire 'Elizabeth: The Unseen Queen' is alvast een aantal privébeelden van de jonge koningin vrijgegeven. De eerste filmpjes en een aantal foto's werden donderdagavond openbaar gemaakt door Buckingham Palace en de BBC. De 75 minuten durende documentaire over het leven van Elizabeth (96) als prinses verschijnt zondag op de Britse zender en is gemaakt ter ere van het platina jubileum van de koningin.
Lees verder

Duitse bondskanselier Scholz: "Chinese leningen aan arme landen kunnen financiële crisis veroorzaken"
De overvloed aan langlopende leningen die door China toegekend worden aan arme landen, vooral in Afrika, vormen een "ernstig gevaar" om de wereld in een nieuwe financiële crisis te storten. Daarvoor waarschuwt de Duitse bondskanselier Olaf Scholz vrijdag.
Lees verder

Twee klimmers dood en negen gewond door vallend ijs in Zwitserse Alpen
Twee klimmers zijn vanochtend om het leven gekomen nadat grote blokken ijs naar beneden waren gevallen op de Grand Combin, een berg in de Alpen in Zwitserland. Negen anderen raakten gewond, onder wie twee ernstig.
Lees verder

INTERVIEW. "Needle spiking was wellicht overmatige paniek, maar het kan mensen op ideëen brengen tijdens de festivals"
Op de Pride, in het stadion van KV Mechelen en op tienerfestival We R Young: sinds een week regent het gevallen van needle spiking. Worden er effectief massaal mensen gedrogeerd, of is er sprake van massahysterie? En wat betekent dit voor de festivalzomer, die voor de deur staat? Drugsonderzoeker Tina Van Havere (HoGent) beantwoordt de belangrijkste vragen.
Lees verder