Doorgaan naar hoofdcontent

COLUMN. Goedele Liekens verdedigt 'downdaten' voor vrouwen. "Als mannen het doen kijkt niemand daarvan op”

HLN
COLUMN. Goedele Liekens verdedigt 'downdaten' voor vrouwen. "Als mannen het doen kijkt niemand daarvan op"
Seksuologe Goedele Liekens volgt de trends in de datingwereld op de voet. En kijk: ze merkt dat 'downdaten' — iemand daten die lager opgeleid is dan jij — nog altijd erg not done is. Behálve als je een man bent. Onterecht, pleit Liekens. Al maakt ze zich als mama soms ook in een reflex schuldig aan het afraden van downdaten, beseft ze. "Raar, want als een CEO iets begint met een nagelstyliste is er geen vuiltje aan de lucht."
Lees verder

"Buiten de eer en het spelplezier, valt er bij de nationale ploeg niks te verdienen": ook Yellow Tigers beginnen morgen aan hun Nations League
Niet alleen de Rode Duivels maar ook de Yellow Tigers zijn toe aan de Nations League (VNL). De volleybalsters beginnen morgen (woensdag) aan een campagne die hen op één maand tijd naar drie verschillende continenten brengt. Hun missie: als challenger standhouden in de VNL én vooral warmdraaien voor het WK eind september. Een handleiding.
Lees verder

In tegenstelling tot de jury zijn deze celebs er wél al uit: proces tussen Johnny Depp en Amber Heard verdeelt Hollywood
Het proces tussen Johnny Depp (58) en Amber Heard (36) zit er na zes weken eindelijk op. Is de 'Aquaman'-actrice schuldig aan smaad of moet Johnny Depp alsnog het onderspit delven? Een officieel verdict is er nog niet, maar dat kan sommige celebs duidelijk niets schelen. Heel wat beroemdheden steken hun mening niet langer onder stoelen of banken. Wie is team Depp en wie is team Heard? "Zijn leven, en dat van zijn familie, zal beter worden dan ooit tevoren."
Lees verder

Jessy (27) spaart 500 euro per maand: "Voor mijn dertigste wil ik een appartement in Barcelona kopen"
Sommige mensen kunnen enorm goed met geld omgaan. Of ze nu veel of weinig hebben, ze zijn creatief en mét resultaat. Hoe doen ze dat toch? In deze rubriek laten we een superbespaarder aan het woord. Deze keer Jessy Oudeman (27) die in Amsterdam woont en geld bespaart door op huizen te passen.
Lees verder

Poedelnaakte Reinert (41) en Flor (59) helpen politie bij vatten van inbrekers: "'Kom dan terug hé man', riep ik, zonder kleren aan"
In Leuven hebben inbrekers in de nacht van maandag op dinsdag hun slag geslagen zowel in de Korbeek-Losestraat in Heverlee, als in wijnbistro Convento en apotheek Hoogmartens. In het centrum van Leuven stak bekende Leuvenaar Flor Verbeeck (59) de politie een handje toe en in Heverlee zette bewoner Reinert (41) in adamskostuum zélf de achtervolging in. Uiteindelijk konden twee inbrekers gevat worden, na een chaotische nacht in de studentenstad.
Lees verder

Acht ploegen jagen op WK-ticket: dit is het programma voor de komende interlandperiode
Over een kleine zes maanden gaat het WK in Qatar van start. Hoewel de loting voor het WK al achter de rug is, is het deelnemersveld nog niet helemaal compleet. Acht ploegen strijden nog om de laatste drie WK-tickets, terwijl ook de Nations League weer begint.
Lees verder

ROLAND GARROS. Trevisan is de eerste halvefinaliste in het damesenkelspel
Martina Trevisan (WTA 59) heeft zich als eerste speelster geplaatst voor de halve finales van het enkelspel bij de dames. De 28-jarige Italiaanse versloeg in haar kwartfinale op het gravel in Parijs de Canadese Leylah Annie Fernandez (WTA 18), het zeventiende reekshoofd, na twee uur en 19 minuten tennis in drie sets (6-2, 6-7 (3/7) en 6-3).
Lees verder

Na alle commotie: gedenkplaat Courtois in ere hersteld nadat Atlético-fans die hadden uitgebroken
De gedenkplaat van Thibaut Courtois bij het Wanda Metropolitano-stadion van Atlético is inmiddels weer hersteld. Dat schrijft de Spaanse sportkrant AS. Enkele heetgebakerde Atlético-fans hadden die, op vraag van hun voorzitter Enrique Cerezo, uitgebroken omdat onze landgenoot in de aanloop naar de Champions League-finale enkele uitspraken had gedaan die in het verkeerde keelgat schoten bij zijn ex-ploeg.
Lees verder

De Bruyne en Courtois in 'Ploeg van het Seizoen' van de Champions League
Diego Martinez wordt de komende twee seizoenen de coach van Espanyol. Dat heeft de club met thuisbasis in Cornella de Llobregat, nabij Barcelona, dinsdag gemeld. Martinez volgt Vicente Moreno op, die twee weken voor het einde van de Spaanse competitie werd ontslagen.
Lees verder

12.000 hectare waardevolle oude bossen ingekleurd als woon- of landbouwgebied in ons land. Professor: "Bescherm ze als natuurgebied"
Zowat 12.000 hectare bos in België staat op dit moment ingekleurd als woon- of landbouwgebied, terwijl het eigenlijk waardevolle oude bossen zijn. De bossen zouden een beschermde status moeten krijgen, vindt professor bosecologie Bart Muys (KU Leuven).
Lees verder

Stuntman Olivier Bisback uit 'Personal Trainers': "Ik hield Jean-Claude Van Damme op het rechte pad"
Hij werkt al jaren als acteur en stuntman, heeft aan energie geen gebrek en mag Jean-Claude Van Damme tot z'n vriendenkring rekenen. Hollywood kent Olivier Bisback (48), en na vanavond doet ook Vlaanderen dat. In het gloednieuwe SBS-programma 'Personal Trainers' werpt de Aalstenaar zich op als dé godfather van het personal trainen in Vlaanderen. "Bekend of niet: ik ben voor iedereen even hard."
Lees verder

Zelf bruiswater maken met een toestel thuis: beter voor het milieu, maar is het ook goedkoper?
Belgen kopen vandaag gemiddeld 131,7 liter water per persoon. We behoren daarmee wereldwijd tot de landen met de hoogste flessenwaterconsumptie. Voor mineraalwater lijkt het inderdaad zinloos om daar geld aan uit te geven, maar bubbels komen niet uit de kraan: hoe zit het dan met bruiswater? Kan je op lange termijn geld besparen door met een toestel zelf thuis aan de slag te gaan? Onze culinaire journaliste zocht het uit en maakt de rekening voor één jaar.
Lees verder

Joe en Jill Biden vechten ruzies uit per sms: "We noemen het fexting"
Echtelijke ruzies in het Witte Huis worden per sms beslecht. Zo voorkomen de Amerikaanse president Joe Biden en zijn vrouw Jill dat ze hoeven te kibbelen in het bijzijn van anderen. Eén probleem: de berichtjes komen terecht in het historisch archief.
Lees verder

"Apen! Ga terug naar het derdewereldland waar jullie vandaan komen": WNBA-vedette Liz Cambage in middelpunt van racistische rel
Liz Cambage, sterspeelster maar ook wel een prima donna in de WNBA, heeft een relletje aan haar laars. "Apen! Ga terug naar het derdewereldland waar jullie vandaan komen", zou de 30-jarige Australische speelster geroepen hebben tijdens een vriendschappelijke interland tegen Nigeria. Saillant detail: Cambage is zelf half Nigeriaans.
Lees verder

Voormalig partijleider Britse Conservatieve Partij: "Mogelijk volgende maand motie van wantrouwen tegen Johnson"
De voormalige leider van de Britse Conservatieve Partij, William Hague, denkt dat er binnen de maand een motie van wantrouwen kan worden ingediend tegen premier Boris Johnson. De kritiek binnen de partij is in de nasleep van het 'Partygate'-schandaal toegenomen. "Ik denk dat de Conservatieven afstevenen op een stemming, hetzij volgende week, hetzij tegen het einde van juni", zei Hague op de Britse radiozender 'Times Radio'.
Lees verder

Sergio Pérez rijdt nog zeker twee jaar langer bij Red Bull: "Dit is de slagroom op de taart"
Sergio Pérez heeft zijn contract bij het Formule 1-team van Red Bull met twee jaar verlengd. De Mexicaan, zondag nog winnaar in de GP van Monaco, blijft zo nog twee seizoenen ploeggenoot van Max Verstappen. "Dit is na de zege van zondag de slagroom op de taart."
Lees verder

Duitse tiener verdient bijna 6 miljoen euro door valse facturen te sturen voor coronatesten
Een sterk staaltje oplichting in Duitsland: een tiener richtte in volle coronaperiode zogezegd een testcentrum op en zag dankzij valse facturen maar liefst 5,7 miljoen euro op zijn rekening verschijnen. Toen hij uiteindelijk toch door de mand viel, moest hij het hele bedrag terugstorten. De rechtbank in Freiburg doet er nu nog een boete van 1.500 euro bovenop.
Lees verder

Nieuwe Australische regering heeft 'minister voor de Republiek', in aanloop naar jubileum Queen
De nieuwe centrumlinkse Australische premier, Anthony Albanese, heeft dinsdag zijn regering voorgesteld, die ook een 'minister voor de Republiek' bevat. Volgens de grondwet is Australië nog steeds een monarchie, met de Britse Queen aan het hoofd ervan.
Lees verder

Bpost neemt Frans postbedrijf IMX over
Bpost neemt IMX over, een Frans bedrijf dat instaat voor internationale leveringen. Dat heeft de Belgische postgroep bekendgemaakt. Bpost neemt in eerste instantie een meerderheidsbelang in IMX, tegen 2024 zou het het volledige bedrijf overnemen.
Lees verder

Minister Demir wil overleg over Ventilusproject "stilaan afronden"
Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) wil het overleg over het Ventilusproject "stilaan afronden". Volgens haar hebben beide opties — de bovengrondse en ondergrondse aanleg van de hoogspanningslijn — voor- en nadelen, maar is het stilaan tijd om "de overlegprocessen af te ronden" en om binnen de Vlaamse regering een beslissing te nemen. Dat heeft Demir dinsdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Carmen Ryheul (Vlaams Belang) en Staf Aerts (Groen).
Lees verder