Doorgaan naar hoofdcontent

Club Brugge overweegt Carl Hoefkens als hoofdtrainer

Club Brugge overweegt Carl Hoefkens als hoofdtrainer

Club Brugge moet nog een trainer vastleggen voor volgend seizoen en houdt de optie Carl Hoefkens (43) open. De vraag is: durft het bestuur de assistent promoveren of wordt het toch nog een meer ervaren buitenlander?

Lees verder

Dakloze oorlogsslachtoffers moeten wijken voor de metro

In Charkov rijdt de metro weer, voor het eerst sinds het begin van de oorlog. Honderden inwoners voor wie de metrostations een toevluchtsoord waren geworden, moeten nu hun schuilplaats verlaten. Omdat hun appartementen onbewoonbaar zijn, worden ze met tegenzin verplaatst naar hostels. Velen zijn doodsbenauwd voor de raketinslagen die de regio nog altijd onveilig maken.

Lees verder

Kaart | Welke sterrenrestaurants zijn er in uw buurt?

Met restaurant Boury in Roeselare is ons land een nieuw driesterrenrestaurant rijker. Op de kaart hieronder ziet u ook welke andere restaurants dit jaar door de Michelingids bekroond werden voor hun culinaire prestaties.

Lees verder

Familie Planckaert neemt afscheid van mémé Clara

De familie Planckaert heeft gisteren afscheid genomen van hun mémé Clara, de moeder van Christa Planckaert. Twee weken geleden liet de familie al weten dat het niet goed met haar ging. Ze werd uiteindelijk 96 jaar.

Lees verder

Zuckerberg zelf aangeklaagd voor lek in beveiliging Facebookdata

Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moederbedrijf Meta Platforms, wordt aangeklaagd voor zijn rol in het privacyschandaal rond Cambridge Analytica. De aanklager stelt bewijs te hebben voor de persoonlijke betrokkenheid van de topman.

Lees verder

Vermiste man na vijf dagen van honderd meter hoge klif gered

In het Californische Daly City heeft de luchtmacht donderdag een man uit een precaire situatie gered. Hij stond vanop een klif op 150 meter hoogte in het diepe te turen. Met behulp van een harnas werd hij in de helikopter gehesen. Volg de riskante reddingsoperatie mee in bovenstaande video.

Lees verder

Rechtszaak over blokkering Russia Today

Nederlandse organisaties vechten bij het Europees Hof van Justitie de blokkering van Russische staatsmedia aan.

Lees verder

'Mijn plaats is in Oekraïne, niet op de rode loper van Cannes'

Hij maakte films met Benoît Poelvoorde en Jean-Claude Van Damme, won verschillende internationale prijzen en stond op tal van rode lopers. Vandaag zit de Brussels-Franse regisseur Olias Barco in de loopgraven in Oekraïne. 'Ik zie hier beelden die je zelfs in de goorste horrorfilms niet ziet.'

Lees verder

Adriaan Van den Hoof schrapt theatershow na meldingen van ongepast gedrag

Presentator en komiek Adriaan Van den Hoof (49) schrapt zijn theatervoorstelling van woensdagavond na meldingen over ongepast gedrag. 'Er is te veel commotie om de show in een serene sfeer te laten doorgaan', klinkt het.

Lees verder

Laatste week proces Johnny Depp en Amber Heard: komt Kate Moss aan het woord?

Na zes weken komt er deze week een einde aan het proces tussen Johnny Depp en Amber Heard. Nadat een dokter maandag al aan het woord is gekomen over de afgesneden vingertop van Depp, getuigt Kate Moss mogelijk een van de volgende dagen.

Lees verder

Ook piloten Ryanair willen staken: '19de-eeuws personeelsbeleid'

Na het cabinepersoneel zeggen ook de Ryanair-piloten dat de maat vol is. Ze kondigen aan te gaan staken deze zomer.

Lees verder

Clusterbommen, ijzeren regen en ongeleide projectielen: de illegale wapens van Rusland

In Oekraïne raap je de bewijzen van oorlogsmisdaden zo van de grond. Journalisten van The Guardian konden ten noorden van Kiev sporen bekijken van onnauwkeurige wapens die er honderden burgerslachtoffers gemaakt hebben.

Lees verder

Bultrug springt voor rubberboot uit het water aan Zeeuwse kust

Vanuit een rubberboot had visser Lourens Janisse maandagochtend het geluk om op een bultrug te botsen. 'We hoorden hem eerst ontluchten', zegt Janisse tegen Omroep Zeeland. 'Toen we ernaar toe gevaren waren, kwam hij steeds dichterbij.' De walvissoort komt sinds begin deze eeuw wel vaker voor in de zuidelijke Noordzee.

Lees verder

Helpt het om fruit te wassen tegen pesticiden? En is bio echt beter?

34 procent van het fruit in ons land is gecontamineerd met pesticiden van de schadelijkste categorie. Dat blijkt uit gegevens van het Pesticide Action Network Europe (PAN Europe) waarover De Standaard bericht. Is het nog veilig om fruit te eten? En wat kunnen we zelf tegen pesticiden doen?

Lees verder

Pas na de zomer nachttrein naar Berlijn en Praag

Er zullen deze zomer vanuit Brussel nog geen nachttreinen rijden naar Berlijn, Dresden en Praag. Een nieuwe richtdatum is er nog niet, zo staat op de website van de Nederlands-Belgische start-up European Sleeper.

Lees verder

Gerechtelijk onderzoek naar needle spiking op KV Mechelen

Een onderzoeksrechter gaat na wat er vorige zaterdag gebeurd is op KV Mechelen toen veertien jonge mensen daar onwel werden.

Lees verder

Datalek toont mensenrechtenschendingen Oeigoeren aan: 'Wie ontsnapt, mag doodgeschoten worden'

De kampen waarin duizenden Oeigoeren zijn opgesloten, zijn wel degelijk meer dan 'scholen', zoals China ze noemt. Dat moet blijken uit de 'Xinjiang Police Files', een enorme hoeveelheid data die hackers vanop Chinese politieservers plukten.

Lees verder

Geen nieuwe omgevingsvergunning voor De Watergroep

Drinkwatermaatschappij De Watergroep krijgt geen omgevingsvergunning voor waterwinning in Rukkelingen-Loon. Dat maakte minister van omgeving Zuhal Demir (N-VA) dinsdagmiddag bekend. De inwoners van het Haspengouwse dorp lijken zo hun eerste slag thuis te halen.

Lees verder

KU Leuven-prof die in opspraak kwam over grensoverschrijdend gedrag vertrekt

Een hoogleraar aan de KU Leuven die in februari in opspraak kwam na een artikel over grensoverschrijdend gedrag in Het Laatste Nieuws, vertrekt aan de KU Leuven. Dat is in onderling overleg beslist. Dat meldt decaan van de faculteit Letteren in een mail naar personeel en studenten, schrijft Veto en bevestigt de universiteit aan onze redactie.

Lees verder

Onverschrokken winkelbedienden gaan overvallers eigenhandig te lijf

De winkelbedienden van Princess Bride Diamonds, een Amerikaanse juwelenzaak, blijken geen doetjes. Vier overvallers stormden zondag de winkel binnen met hamers om het glaswerk van de toonbanken aan stukken te slaan. Ver kwamen ze er niet mee, want drie personeelsleden stropten meteen de mouwen op om de dieven eigenhandig te lijf te gaan.

Lees verder

Was Foo Fighters-drummer Taylor Hawkins 'tired of the whole game'?

Wou Taylor Hawkins het rustiger aan doen? Een artikel in Rolling Stone over de Foo Fighters-drummer plaatst een monument van de rockjournalistiek dwars tegenover een monument van de rockmuziek.

Lees verder

David Goffin vlot naar tweede ronde op Roland Garros

David Goffin (ATP 48) heeft op het tennistoernooi van Roland Garros de maat genomen van Jiri Lehecka (ATP 77). Onze landgenoot haalde het van de Tsjech in vier sets (6-4, 4-6, 6-4 en 6-4).

Lees verder

Keuzestress voor onze man in Davos: Alexander De Croo of George Soros?

'Maak je vooral niet druk over alle interessante zaken die je zal missen', raadt een collega-journalist en Davos-routinier me aan bij het begin van het Wereld Economisch Forum (WEF). 'Want dat is onvermijdelijk.'

Lees verder

Vlaams Belang-voorzitter mag voor het eerst gastcollege geven aan KU Leuven

Zelf wilde de universiteit er liever geen ruchtbaarheid aan geven, maar voor het eerst in de geschiedenis mag een Vlaams Belang-voorzitter vanmiddag een gastcollege geven in Leuven. 'Maar hij krijgt geen vrijgeleide voor een verkooppraatje.'

Lees verder

Intermarché-Wanty-Gobert wint met Jan Hirt nu ook koninginnenrit

Jan Hirt heeft de zestiende etappe in de Giro gewonnen. De Tsjech van Intermarché-Wanty-Gobert hield na een slopende etappe met drie cols de Nederlander Thymen Arensman net af. Richard Carapaz verdedigde zijn roze trui met verve.

Lees verder

Positieve signalen over Eden Hazard voor Champions League-finale

Eden Hazard traint sinds kort weer mee bij Real Madrid en coach Carlo Ancelotti is zeer positief over onze landgenoot. 'Hij komt terug van een blessure, maar traint heel goed en kan spelen', zei Carlo Ancelotti. Is er zaterdag dan toch nog een rol weggelegd voor onze landgenoot tegen Liverpool?

Lees verder

Veroordeeld tot illegaliteit

Met Tori et Lokita spelen Jean-Pierre en Luc Dardenne voor de negende keer mee in competitie. Ze kunnen als eersten ooit voor de derde keer een Gouden Palm winnen, na die voor Rosetta en L'enfant in 1999 en 2005. Maar laten we wel wezen, de Belgische broers doen al lang niet meer mee voor de knikkers. De première in Cannes is nog altijd belangrijk om hun film naar de cinema te krijgen (in zo veel mogelijk landen). En het is interessant om te zien hoe hun films resoneren in zo'n collectie van het allerbeste dat de grote auteurs in hedendaagse film te bieden hebben.

Lees verder

Als de koe gelukkiger is dan de boer

'De onzekerheid is slopend.' De laatste jaren gaan veel boeren er mentaal onderdoor. Een actieplan moet hun welbevinden opkrikken. De sector zelf kijkt vooral naar de beleidsmakers.

Lees verder

Remco Evenepoel sprint iedereen uit het wiel voor ritzege en leiderstrui in de Ronde van Noorwegen

Remco Evenepoel heeft de openingsrit in de Tour of Norway gewonnen. De kopman van Quick-Step Alpha Vinyl was na 174 kilometer tussen Bergen en Voss de sterkste op de hellende aankomst en is meteen de eerste leider.

Lees verder

'200 lichamen gevonden in kelder van ingestort woonblok in Oekraïense havenstad Marioepol'

In de kelder van een ingestort appartementsgebouw in Marioepol zijn 200 lichamen gevonden in verregaande staat van ontbinding. Dat heeft een medewerker van de Oekraïense overheid verklaard. Volgens Petro Andrjoesjtsjenko, medewerker van de uit Marioepol gevluchte burgemeester, werden de lichamen ontdekt tijdens graafwerken.

Lees verder

Gaan zwemmen in Gent doe je onder politiebegeleiding

Politie-escortes bij grote groepen uit Brussel, identiteitscontroles, extra controleurs op de bus en hekken. Gent haalt de grote middelen boven om de zomer in de Blaarmeersen te redden.

Lees verder

Windparken op zee zullen overwinsten moeten terugbetalen

Windparken op zee die door de historisch hoge stroomprijzen overdreven winsten maken, zullen die winsten moeten terugbetalen. Een aanpassing daarover van een Koninklijk Besluit is in de maak. Dat heeft de federale energieregulator Creg dinsdag gezegd in de Kamercommissie Energie.

Lees verder

Elise Mertens krijgt plaats in 3de ronde cadeau na forfait van Bouzkova

Elise Mertens (WTA 32) mag zich opmaken voor de derde ronde (zestiende finales) van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De Limburgse moest morgen/woensdag in de tweede ronde op het Parijse gravel aan de bak tegen de Tsjechische Marie Bouzkova (WTA 69), maar zij laat verstek gaan.

Lees verder

Huisdieren met obesitas: 'Het eten gewoon in het bakje doen, is niet altijd een goed idee'

Professor Myriam Hesta en haar team aan de campus van de UGent helpen al een jaar honden en katten met obesitas. De 40 dieren verloren gezamenlijk al 80 kilo.

Lees verder

Minstens twee doden bij schietpartij in lagere school in Texas

Bij een schietpartij in een lagere school in de Amerikaanse staat Texas zijn dinsdag minstens twee kinderen omgekomen. Dat meldden verscheidene Amerikaanse media. Er zouden ook een veertiental mensen gewond geraakt zijn.

Lees verder

Een paar decennia geleden was sperma makkelijk te krijgen

Mannelijk zaad. Je hebt het nodig om een kind te verwekken. Maar veel meer is het niet. Zo dachten we toch vroeger, zowat 50 jaar geleden. Kon een man geen kind verwekken, dan zorgde een vriendelijke dokter wel voor sperma van een andere man.

Lees verder

Podcast Zaad zonder naam | De dokter die zelf zaaddonoren zocht

Eind jaren zeventig is er een gynaecoloog in de katholieke Kempen die op een idee broedt: waarom zou hij zelf geen spermabank oprichten? Harry Van der Pas voegt de daad bij het woord, in de periode van de seksuele revolutie kan dat. Hij helpt honderden kinderloze koppels om ouders te worden.

Lees verder

Podcastreeks 'Zaad zonder naam' brengt u terug naar de begindagen van de spermabanken

Als je vroeger geen kind kon krijgen, dan was dat de wil van de natuur. Maar toen kwamen de wonderdokters die met zaad van de spermabank konden helpen. Over die begindagen van de spermabanken in ons land gaat de gloednieuwe podcastreeks van De Standaard 'Zaad zonder naam'.

Lees verder

Ballistische raketten afgevuurd door Noord-Korea, zegt Zuid-Koreaanse militaire staf

Volgens de Zuid-Koreaanse militaire staf heeft Noord-Korea vanuit het district Sunan, nabij de hoofdstad Pyongyang, drie vermoedelijke ballistische raketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap woensdag

Lees verder

President Biden: 'Waarom zijn we bereid te leven met dit bloedbad?'

In het licht van de schietpartij in een Texaanse basisschool, waarbij dinsdag minstens negentien kinderen omgekomen zijn, riep de Amerikaanse president Joe Biden op tot actie. 'Als natie moeten we ons afvragen: wanneer zullen we in godsnaam het hoofd bieden aan de wapenlobby?'

Lees verder

Dit weten we over de schutter

De dader van het bloedbad in de Robb Elementary School in Uvalde, Texas, is geïdentificeerd als de 18-jarige Salvador Ramos.

Lees verder

Elf tieners worden vervolgd nadat 15-jarige sterft aan overdosis xtc: 'Hulpdiensten zijn veel te laat verwittigd'

Het Antwerpse parket gaat elf minderjarigen vervolgen voor de jeugdrechtbank voor de dood van een 15-jarige jongen uit Keerbergen. Bijna drie jaar geleden stierf de tiener na schooltijd aan een overdosis xtc. Onderzoek heeft uitgewezen dat een grote groep aanwezige jongeren veel te lang getalmd heeft om de hulpdiensten te verwittigen.

Lees verder

Amanda Gorman veroordeelt wapengeweld in gedicht

'Niets doen is onmenselijk.' In een gedicht veroordeelt de Amerikaanse dichteres Amanda Gorman 'de waanzin' van de Amerikaanse schietpartijen.

Lees verder