Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 6 mei 2022

CD&V-voorzitter Joachim Coens kondigt vertrek aan na nieuwe dramatische peiling

HLN
CD&V-voorzitter Joachim Coens kondigt vertrek aan na nieuwe dramatische peiling
CD&V-voorzitter Joachim Coens (55) zal zich niet opnieuw kandidaat stellen voor het voorzitterschap van zijn partij. Dat heeft hij aangekondigd in een reactie op de resultaten van een nieuwe peiling in opdracht van de VRT en De Standaard. Volgens die peiling wordt CD&V de kleinste partij van Vlaanderen. Coens vraagt de partijraad ook om vervroegde voorzittersverkiezingen uit te schrijven. "Er is heel wat werk verricht, maar nu moet het ook goed verkocht worden en dat kan iemand anders beter dan ik", aldus Coens aan VTM Nieuws.
Lees verder

Minstens 8 doden na zware ontploffing luxehotel in centrum van Havana, ook dertigtal gewonden
Bij een zware ontploffing in het centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana is een luxehotel zwaar beschadigd geraakt. De autoriteiten melden dat zeker acht mensen om het leven zijn gekomen. Ook is sprake van een dertigtal gewonden. Het hotel, dat zich bevindt nabij het oude parlementsgebouw, was momenteel dicht, maar zou over een paar dagen weer opengaan.
Lees verder

Minstens 4 doden na zware ontploffing luxehotel in centrum van Havana, ook zeker 15 gewonden
Bij een zware ontploffing in het centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana is een luxehotel zwaar beschadigd geraakt. De autoriteiten melden dat zeker vier mensen om het leven zijn gekomen. Ook is sprake van vijftien gewonden. Het hotel was dicht door de coronacrisis maar zou over een paar dagen weer opengaan, is op Facebook te lezen.
Lees verder

Look in de neus, zoenen of jezelf pijnigen met brandnetels... Welke middeltjes helpen je (niet) bij hooikoorts?
Slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Er zweven opnieuw heel wat pollen in de lucht. Maar wat zijn de beste trucjes om niesbuien en tranende ogen te voorkomen? En welke zijn complete onzin? Onze wetenschapsjournalist Martijn Peters zocht het voor je uit.
Lees verder

"Wie steelt nu een hulpmiddel van iemand die slecht te been is?" Sandra (40) moet het zonder haar scootmobiel zien te redden
"Ik hoop echt dat de daders inzien wat ze mij aandoen. Die scootmobiel is mijn vrijheid." De Oostendse Sandra Van den Brande (40), die een bindweefselziekte heeft, hoopt vurig dat de dieven berouw tonen en haar elektrisch aangedreven rolstoel voor de deur van haar appartementsgebouw terugzetten.
Lees verder

Georgische ex-president Saakasjvili dreigt na twee hongerstakingen te sterven zonder gepaste zorg
Als de voormalige Georgische president Micheil Saakasjvili (54) niet de gepaste zorg krijgt, dan dreigt hij te overlijden. Dat zegt een groep onafhankelijke artsen. De gezondheid van Saakasjvili is na twee hongerstakingen immers erg fragiel.
Lees verder

ASSISEN. Beschuldigde Dragisa Hamidovic beschrijft 'mislukt ontvoeringsplan' van Silvio Aquino: "ik wilde hem beschermen, maar moest mijn eigen leven redden"
Dragisa Hamidovic, de tweede oudste broer van de Hamidovic-clan, die voor het hof van assien in Tongeren terechtstaat voor de moord en gijzeling van Silvio Aquino, beschreef tijdens zijn verhoor de ontvoeringspoging die op 27 augustus 2015 volledig fout liep. Nadat Silvio erin slaagde zijn wapen af te nemen, volgde een dodelijk schot voor Samson (22), de zoon van oudste broer Sandro (52). En dat wilde die niet zo laten. "Van die duivel moest ik opzijgaan, waarna hij en Nebusha de schoten loste op Silvio. Aan de familie Aquino, mijn oprechte excuses, maar hij wilde mij ook afmaken."
Lees verder

Biniam Girmay greep net naast ritwinst, maar geeft niet op: "Zondag probeer ik het opnieuw"
De witte trui van beste jongere in de Giro. Tot vorig jaar zouden ze daar bij Intermarché-Wanty-Gobert een gat in de lucht voor springen. Anno 2022 ligt de lat hoger. De Waalse ploeg droomde van Biniam Girmay in het roze en was daar bijna in geslaagd. Pas in de laatste dertig meter moest hun wonderboy van 22 uit Eritrea zijn meerdere erkennen in Mathieu van der Poel. "Met iets meer ervaring maakt Bini het wel af, maar Mathieu is dan ook een fenomeen."
Lees verder

Toiletpapier en papieren zakdoekjes dreigen duurder te worden door tekort aan pulp
Toiletpapier, papieren zakdoekjes en luiers kunnen duurder worden door een wereldwijd tekort aan papierpulp. Daarvoor waarschuwt Suzano, één van de grootste bedrijven uit de sector. Volgens het Braziliaanse bedrijf speelt de oorlog in Oekraïne een bepalende rol.
Lees verder

Belgisch bedrijf ontwikkelt mRNA-vaccin dat tegen coronavarianten lijkt te beschermen
Een Belgisch bedrijf werkt aan een nieuw type mRNA-vaccin dat tegen varianten van het coronavirus lijkt te beschermen. De cellulaire immuunrespons die het 'saRNA'-vaccin uitlokt is beter getraind om infecties aan te vallen. Dat blijkt uit proeven op dieren, die hoopgevende resultaten hebben opgeleverd. Het is nog niet duidelijk wanneer de Belgische concurrent voor de bestaande mRNA-vaccins (Pfizer-BioNTech en Moderna) op de markt zal komen.
Lees verder

Toptalent Alcaraz (19) houdt 17 jaar oudere Nadal uit halve finales van ATP-toernooi Madrid
Carlos Alcaraz (ATP 9) heeft zich vrijdag ten koste van Rafael Nadal (ATP 4) geplaatst voor de halve finales van het ATP Masters 1.000-toernooi in Madrid (gravel/6.744.165 euro). De negentienjarige Spanjaard haalde het in drie sets (6-2, 1-6 en 6-3) van zijn zeventien jaar oudere landgenoot.
Lees verder

Vader Adrie over dubbelslag Mathieu van der Poel: "Fantastisch, maar nog niet allerbeste 'Matje' gezien"
Mathieu van der Poel (27) heeft vandaag bij z'n Giro-debuut meteen een dubbelslag geslagen: ritwinst én roze. Vader Adrie (62) zag dat het goed, maar nog niet top was.
Lees verder

Dertigtal jongeren gaan op de vuist aan station van Diksmuide: één mes in beslag genomen, één relschopper opgepakt
Aan het station van Diksmuide zijn vrijdagavond een 30-tal jongeren op de vuist gegaan. De vechtpartij had wellicht te maken met een eerder incident aan 't Saam Cardijn, het vroegere VTI. "Onze ploegen hebben één mes in beslag genomen", zegt commissaris Wim Merlevede van de politie Polder. "Eén persoon werd gearresteerd toen hij zich tegen de politie keerde."
Lees verder

LIVE. Bongonda in en Onuachu naast de ploeg: wipt Genk in Charleroi naar de leiding?
• Europe play-offs • Stade du Pays (Mambourg) • Speeldag 3 • Aftrap: vrijdag, 20u45
Lees verder

Ruth Beeckmans reageert op overlijden partner: "Het allermooiste heb jij me geschonken"
Ruth Beeckmans (40) heeft op Instagram een eerbetoon gebracht aan haar overleden partner, Gary.
Lees verder

Marleen Merckx reageert op overspel-verhaallijn in 'Thuis': Is dit het definitieve einde van #framonneke?
Een bom in 'Thuis'-land. Na weken van geflirt met knappe kapitein Dirk, heeft Simonne haar overspel opgebiecht aan Frank. Die laatste reageerde allesbehalve begripvol op de situatie.
Lees verder

Wereldkampioene gewichtheffen Nina Sterckx over haar toekomst: "Goed mogelijk dat Parijs 2024 mijn laatste Spelen worden"
"Het ijsje is al binnen. Dat had ik wel verdiend." En of: gewichthefster Nina Sterckx (19) greep dinsdag de wereldtitel als junior in de categorie tot 55 kilo. "Ik zei het niet luidop, maar ik wilde beter doen dan mijn WK-zilver van vorig jaar." De toekomst lacht de jonge Gentse belofte toe – of niet soms?
Lees verder

Joachim Coens houdt eer aan zichzelf na pijnlijke peiling: "Een geluk bij een ongeluk"
Joachim Coens gooit zelf de handdoek in de ring. De zoveelste dramatische peiling deed de CD&V-voorzitter de das om. "Al een tijdje hopen we op zo'n rampzalige peiling. Want dan zou Coens eigenlijk niet anders kunnen dat een stap opzij zetten."
Lees verder

Moeder van Blac Chyna zet crowdfundingactie op poten voor rechtszaak tegen de Kardashians
Tokyo Toni, de moeder van model Blac Chyna (33), heeft een crowdfundingactie op poten gezet om haar dochter te helpen. Die wil namelijk in beroep gaan, nadat ze een rechtszaak tegen de familie Kardashian verloor.
Lees verder

Amerikaanse man filmt zichzelf terwijl hij vrouwen aanvalt met pepperspray
Een man in Californië, in de Verenigde Staten, filmt zichzelf terwijl hij vrouwen lastigvalt met vulgaire uitspraken. Enkele vrouwen laten zich niet doen en proberen de man weg te jagen. Op dat moment spuit de man met pepperspray op twee vrouwen en vlucht weg.
Lees verder