Doorgaan naar hoofdcontent

Carrasco beslist Madrileense derby vanop de stip, Courtois en andere Real-sterren krijgen rust

HLN
Carrasco beslist Madrileense derby vanop de stip, Courtois en andere Real-sterren krijgen rust
Atlético Madrid heeft de stadsderby tegen Real Madrid gewonnen. Rode Duivel Yannick Carrasco tekende vanop de stip voor het enige doelpunt van de match, bij Real - dat de landstitel al binnen heeft - kreeg Thibaut Courtois rust.
Lees verder

LIVE F1. Verstappen en Leclerc vechten bloedstollend duel uit in laatste ronden
In de vijfde WK-manche van het Formule 1-seizoen begeven de piloten zich op onbekend terrein. In Miami wordt spektakel verwacht, zowel op als naast de baan. Charles Leclerc startte om 21u30 op de pole, met Ferrari-collega Carlos Sainz achter zich. Daarachter: wereldkampioen Max Verstappen. Een derde voor Charles? Een derde voor Max? Of een eerste zege voor iemand anders? Volg alle ontwikkelingen in onderstaande liveblog!
Lees verder

Gelukkig zat venijn in de staart: Max Verstappen wint in Miami na spannend slot, Charles Leclerc blijft WK-leider
Geen grand prix in de geschiedenis die zo gehypet werd als de allereerste in Miami. Wat we hier zouden beleven, dat had de Formule 1 nog nooit meegemaakt. Maar bovenop het feestgedruis, de glamour en de sterrenregen moet ook nog even op een circuit gereden worden. En dat viel tegen. Gelukkig zorgde de safety car in het slot van de race nog voor wat spankracht. Max Verstappen hield stand en won.
Lees verder

Net niet: Michael van Gerwen houdt Dimitri Van den Bergh van titel European Darts Open
Dimitri Van den Bergh is er niet in geslaagd de European Darts Open (PDC/ET 5/164.000 euro) op zijn palmares te zetten. In het Duitse Leverkusen ging hij met 8-5 onderuit tegen de Nederlander Michael van Gerwen.
Lees verder

Levenloos lichaam op Kemmelberg gevonden
Op de flanken van de Kemmelberg in het West-Vlaamse Kemmel (Heuvelland) is zondagavond een levenloos lichaam in de bossen gevonden. Het gerecht onderzoekt de doodsoorzaak.
Lees verder

Oud-speechschrijver vreest dat Poetin vandaag weer dreigt met kernwapens: "Hij zal zich voordoen als een 'absolutely crazy guy'"
"Poetin zal zich voordoen als een 'absolutely crazy guy'." Als een gek. Dat voorspelt Abbas Gallyamov, zijn voormalig speechschrijver. Wat dat betekent, moet straks blijken uit Poetins toespraak. "Gaat hij voor een oorlogsverklaring? Dat is mogelijk", zegt professor internationale politiek David Criekemans (UAntwerpen).
Lees verder

De penaltymisser van Vanzeir, hattrick van Amuzu en het spektakel in Charleroi: bekijk hier alle samenvattingen
We zijn halfweg de Champions' play-offs en Europe play-offs. Club Brugge ging winnen op Union, terwijl Anderlecht op de Bosuil drie maal scoorde in acht minuten. Ook in Charleroi was er spektakel, terwijl AA Gent het nipt haalde van KV Mechelen. Hieronder de samenvattingen.
Lees verder

LIVE. Verenigd Koninkrijk scherpt economische sancties tegen Rusland en Wit-Rusland aan
Vandaag, 9 mei, vieren de Russen de Dag van de Overwinning waarmee de overwinning op de nazi's tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt herdacht. Het westen kijkt vandaag lichtjes zenuwachtig mee naar de feestelijkheden: Poetin wil volgens experts "iets groots aankondigen", maar het is voorlopig onduidelijk wat. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in ons liveblog.
Lees verder

Britney Spears en Sam Asghari leggen trouwdatum vast
Goed nieuws voor Britney Spears en haar aantaande Sam Asghari. De twee verloofden zich in september 2021 en hebben nu een trouwdatum geprikt. Fans die hopen mee te kunnen genieten van de grote dag vissen achter het net, want volgens Asghari krijgt iedereen het pas een dag ná de bruiloft te horen. Dat meldt hij op Instagram Stories.
Lees verder

Dodental door explosie in hotel in Havana loopt op tot 31
Het dodental door een ontploffing vrijdag in het historische hotel Saratoga in de Cubaanse hoofdstad Havana is opgelopen tot 31. Ook worden nog 24 mensen behandeld in het ziekenhuis, meldden de autoriteiten op het eiland zondag lokale tijd. Cubaanse brandweerlieden blijven intussen puinruimen en zoeken naar slachtoffers.
Lees verder

Kantoor anti-abortuskliniek in Wisconsin in brand gestoken
Het kantoor van een anti-abortusorganisatie in de Amerikaanse staat Wisconsin is zondag in brand gestoken, meldt de politie van de stad Madison. De brandstichting komt een paar dagen nadat een ontwerpbesluit van het Amerikaanse Hooggerechtshof uitlekte. Daaruit bleek dat het hof de historische uitspraak Roe versus Wade uit 1973 wil terugdraaien. Die uitspraak garandeert het recht op abortus in de Verenigde Staten grondwettelijk.
Lees verder

Travis Scott geeft eerste publieke optreden sinds Astroworld
Rapper Travis Scott heeft voor het eerst sinds het drama tijdens het Astroworld-festival in Houston weer in het openbaar opgetreden. Op dat festival in november 2021 kwamen tijdens zijn concert tien festivalgangers om het leven in het gedrang op het veld. De politie van Houston en de FBI doen nog altijd onderzoek naar de vraag hoe die tragedie kon plaatsvinden. Scott wordt door meerdere partijen aangeklaagd.
Lees verder

Groeien N-VA en Vooruit naar elkaar toe? Op de dag dat Coens vertrok, gingen De Wever en Rousseau samen lunchen
Vrijdagmiddag 6 mei, een zonnig terras in hartje Antwerpen op, jawel, de Vrijdagsmarkt. De twee partijvoorzitters Conner Rousseau (Vooruit) en Bart De Wever (N-VA) lunchen er samen. Op het menu: exclusieve maar gezonde Oosterse kost. Beide heren houden er immers een strikt - haast stoïcijns - dieet op na. De afspraak stond al langer gepland. Er valt veel bij te praten: uiteindelijk zal ze 2,5 uur duren. De peiling die in de lucht hangt, is voer voor gesprek.
Lees verder

Voorstel over taxshift in voetbal is er nog altijd niet: "Geldkraan voor profclubs blijft open"
"Waar is de hervorming van de fiscale regels voor het voetbal gebleven?", vraagt Kamerlid Joris Vandenbroucke (Vooruit) zich af. Want na de eerste aanzet in november, moest een tweede ronde volgen in maart dit jaar. "Het kan niet dat dit dossier stilzwijgend onder de mat wordt geveegd."
Lees verder

Geen grote naam, wel gerespecteerd bij Man City: onbekende Ier Fergal Harkin wordt nieuwe sportief directeur van Rouches
Standard heeft zijn nieuwe sportieve directeur zo goed als beet. 777 Partners legt het lot van de Luikse club in handen van de onbekende Ier Fergal Harkin (45). Hij komt over van Manchester City, waar hij een brede functie had.
Lees verder

Hamsteraars, zet u schrap: wc-papier wordt duurder
Gaan we binnenkort opnieuw toiletpapier hamsteren? De kans bestaat, want de prijs voor een stapel rollen dreigt te stijgen omdat de voorraden houtpulp sterk geslonken zijn. En daar zit de oorlog in Oekraïne opnieuw voor iets tussen.
Lees verder

Gokreclame wordt bijna volledig verboden
Tegen eind dit jaar moet zowat alle reclame voor gokken verdwijnen in ons land. Dat staat in een nieuw koninklijk besluit van minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD), schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.
Lees verder

Bongbong Marcos, zoon van oud-dictator, grote favoriet om Filipijnse president Duterte op te volgen
De zoon van de vroegere Filipijnse dictator Ferdinand Marcos is de grote kanshebber om huidig president Rodrigo Duterte op te volgen. Volgens de laatste peilingen zal Ferdinand Marcos, beter bekend als 'Bongbong', bij de verkiezingen van vandaag kunnen rekenen op de steun van net iets meer dan de helft van de bevolking. Een overwinning voor Marcos zou een comeback van formaat zijn voor de familie, die na de opstand van 1986 uit het land verjaagd werd maar de voorbije jaren al opnieuw enkele belangrijke posities in handen kreeg.
Lees verder

Vier op de vijf Vlamingen steunen langer openhouden kerncentrales
Vier op de vijf Vlamingen steunen het langer openhouden van de kerncentrales, zelfs van de Groen-kiezers vindt een op de twee dat een goed idee. Tegelijk wil de burger niet dat het klimaatbeleid hem iets kost. Dat blijkt uit De Stemming, een bevraging bij 1.884 Vlamingen in opdracht van De Standaard en VRT.Nws, waarover de kranten van Mediahuis en de VRT vandaag berichten.
Lees verder

Cowboy William open over zijn keuze voor Amber: "Of er meer gebeurd is dan enkel slapen in die tipi?"
De knopen in 'Boer Zkt Vrouw' zijn definitief doorgehakt. Afgelopen zondag zagen we hoe alle boeren hun finale keuze maakten. Zo ook Cowboy William, die ondanks de felle aantrekkingskracht tot de mysterieuze Titjana tóch voor Amber koos. Showbits-reporter Senne trok naar de ranch om William zelf te vragen waarom hij die keuze maakte, en of er stiekem dingen zijn gebeurd die de kijker niet op tv zag.
Lees verder