Doorgaan naar hoofdcontent

Brussels Airport dringt aan op hogesnelheidslijn: “Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren”

HLN
Brussels Airport dringt aan op hogesnelheidslijn: "Een hst-verbinding is essentieel. We vragen dat al jaren"
De coronapandemie heeft Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, de voorbije twee jaar 240 miljoen euro doen verliezen. Met een nieuwe strategie, Shift 2027, hoopt het bedrijf vanaf dit jaar uit de rode cijfers te raken. Opvallend onderdeel van de vijfjarenstrategie: minder korteafstandsvluchten. Maar dan moet er een alternatief zijn met de trein. "Een luchthaven als Brussels Airport moét een hst-verbinding hebben", zegt Feist.
Lees verder

Van het aanprijzen van de buurt tot een juiste prijszetting: woonexpert geeft gouden tips die je huis beter doen verkopen
Een huis verkoopt zichzelf niet zomaar, maar als je het op de juiste manier aanpakt, verloopt die verkoop wel een stuk vlotter. Makelaars beschikken over verschillende tools, maar jij hoeft daar niet voor onder te doen. Zeker niet als je het advies van woonexpert Björn Cocquyt volgt. Van het aanprijzen van de buurt, over het voorbereiden van de rondleiding tot het bepalen van een correcte prijs: dit zijn vijf gouden tips.
Lees verder

Biobrandstof van 't vat: Gents bedrijf verwerkt alcohol uit alcoholvrij bier tot benzine. "We merken dat de horeca opnieuw open is"
Waar gaat de alcohol uit alcoholvrij bier heen? Het is een vraag die u zich misschien nog nooit stelde, maar in de Gentse haven heeft Alco Bio Fuel er wel een antwoord op. Brouwerij AB InBev verkoopt haar restproduct aan de raffinaderij. Daar laten ze er op hun beurt wagens mee rijden. Een bijzonder proces.
Lees verder

Divock Origi mist Champions League-finale: "Hij blesseerde zich in de laatste seconde van de training"
Divock Origi (27) ontbreekt zaterdag in de Champions League-finale tegen Real Madrid in het Stade de France. De Rode Duivel liep eergisteren op training een spierblessure op. Dat meldde Liverpool-coach Jürgen Klopp.
Lees verder

"Mijn fout, maar het was echt niet de bedoeling": Thibau Nys en Sander De Pestel gaan binnenkort samen worteltaartje eten na rel in Antwerp Port Epic
De rel tussen Thibau Nys (19) en Sander De Pestel (23) na de Antwerp Port Epic is een dag later weer bijgelegd. De eerste bracht de tweede zondag ten val toen hij in een binnenbocht dook. "Mijn fout, maar het was echt niet mijn bedoeling", zegt Nys. Hij bood zijn verontschuldigingen aan. De Pestel aanvaarde die: "Zaak gesloten. Ik ben niet van plan Thibau volgende keer van de baan te rijden."
Lees verder

Football Talk. Van der Gaag en McClaren gaan Ten Hag assisteren bij Man United - Liverpool trekt talent Fabio Carvalho aan - Operatie voor Gómez?
Liverpool heeft maandag via zijn website de komst van de 19-jarige Portugees Fabio Carvalho aangekondigd. De jonge aanvaller zal vanaf 1 juli aansluiten bij The Reds, wanneer zijn contract bij Fulham afloopt. Hoe lang hij zich aan de club uit Merseyside verbindt, is nog onbekend.
Lees verder

De bruid mag (erg) kortgerokt zijn dit jaar. "Vrouwen willen meer buiten de lijntjes kleuren tegenwoordig"
Dit weekend stapte realityster Kourtney Kardashian (43) in het huwelijksbootje met muzikant Travis Barker (46), in een witte mini-jurk van Dolce & Gabbana. Kardashian kroont zich daarmee niet alleen tot mevrouw Barker, maar ook tot trendsetter. Korte trouwjurken zijn erg populair, ook in Belgische bruidwinkels. "We zien al een tijdje dat de vraag naar korte kleedjes stijgt. En dankzij Kourtney zal die vraag nog meer toenemen."
Lees verder

Om de twee dagen verplichte coronatest voor 99 miljoen inwoners uit Chinese provincie Henan
De provincie Henan, in het centrum van China, gaat haar 99 miljoen inwoners verplichten om elke 48 uur een PCR-test te laten afnemen. De verplichting past in het zero-COVID-beleid dat China nog steeds nastreeft.
Lees verder

Ontwerper van Death Star, X-Wing en TIE Fighter uit 'Star Wars' is overleden
Colin Cantwell, de ontwerper van tal van ruimteschepen uit het 'Star Wars'-universum, is op 90-jarige leeftijd overleden. Cantwell maakte de ontwerpen en prototypes van onder andere de Death Star, X-Wing, Y-Wing en TIE Fighter. Voor zijn Hollywoord-carrière werkte hij bij de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA.
Lees verder

Aston Villa-doelman krijgt enkele rake klappen tijdens pitch invasion van City-fans
Eén iemand moest het ontgelden bij de immense vreugde-uitbarsting in het Etihad Stadium. Aston Villa-doelman Robin Olsen werd tijdens de pitch invasion belaagd door meerdere uitzinnige City-supporters en kreeg daarbij enkele duwen en een klap op het hoofd. "Mijn keeper werd aangevallen", zei Villa-coach Steven Gerrard. "De rest moet je aan City en Pep Guardiola vragen."
Lees verder

Football Talk. Oostenrijkse coach voor Beerschot - Liverpool trekt talent Fabio Carvalho aan - Operatie voor Gómez?
De Oostenrijker Andreas Wieland (38) wordt de nieuwe trainer van Beerschot. Wieland begon het voorbije seizoen bij de Oostenrijkse eersteklasser LASK als assistent van huidig Cercletrainer Dominik Thalhammer. In september kreeg Wieland dan de kans om Thalhammer op te volgen als T1, maar begin mei werd hij alweer opzij geschoven. Voordien maakte Wieland vooral naam als jeugdtrainer, onder andere ook bij de Oostenrijkse bond. (KDC)
Lees verder

N-VA suggereert 'jongerenbudget' voor jongvolwassenen met een beperking
Vlaams volksvertegenwoordiger Tine van der Vloet (N-VA) wil de ondersteuning van minderjarigen met een handicap die volwassen worden op een andere manier verdelen.
Lees verder

ROLAND GARROS. Osaka sneuvelt in openingsronde, ook Zanevska meteen out
Voormalig nummer 1 van de wereld Naomi Osaka (WTA 38) is uitgeschakeld in de eerste ronde van Roland Garros, het tweede grandslamtoernooi van het seizoen. De Japanse viervoudige grandslamwinnares, recent op de sukkel met haar achillespees, verloor met 7-5 en 6-4 van de Amerikaanse Amanda Anisimova (WTA 28), in 2019 halvefinaliste op het Parijse gravel. Vorig jaar trok Osaka zich terug uit Roland Garros, na de commotie over haar beslissing niet deel te nemen aan de persconferenties.
Lees verder

Toch geen incidentloze titelviering Club Brugge: 'supporter' gooit vuurpijl in bezoekersvak van Anderlecht
De titelviering van Club Brugge gisteren liep zeker niet uit de hand, maar toch laat een opvallend incident een wrange nasmaak achter. Een aantal supporters ging de titel ostentatief vieren voor de neus van de bezoekers uit Brussel en een enkeling vond het zelfs nodig om een vuurpijl naar de Anderlecht-supporters te gooien. Iets dat we dit seizoen helaas ook al zagen tijdens de Antwerpse derby.
Lees verder

Toch geen incidentloze titelviering Club Brugge: 'supporter' gooit vuurpijl richting bezoekersvak van Anderlecht
De titelviering van Club Brugge gisteren liep zeker niet uit de hand, maar toch laat een opvallend incident een wrange nasmaak achter. Een aantal supporters ging de titel ostentatief vieren voor de neus van de bezoekers uit Brussel en een enkeling vond het zelfs nodig om een vuurpijl richting de Anderlecht-supporters te gooien. Iets dat we dit seizoen helaas ook al zagen tijdens de Antwerpse derby.
Lees verder

Ruim miljoen Telenet-klanten kunnen over een maand niet meer rond reclame
Telenet gaat over een maand ook zijn oudere televisiedecoders aanpassen zodat kijkers reclame niet altijd meer kunnen doorspoelen. Het gaat om ruim 1 miljoen klanten, zegt de telecomprovider.
Lees verder

"Als prins carnaval zamelde hij geld in voor zieke kindjes. Hen zien lachen, daar deed hij het voor": carnavalisten rouwen om Wesley (33), die crashte met cabrio in Hulshout
"Is hij onwel geworden? Het kan bijna niet anders, want hij is verongelukt in een flauwe bocht. Hij was autoliefhebber, maar reed zeker niet roekeloos." Erna Gilis zit vol vragen na de dodelijke crash van zondagochtend in Hulshout. Bij het ongeval liet de 33-jarige Wesley Swinnen uit Zoutleeuw het leven. "Hij was mijn tweede zoon", zucht de dame. "Nu gaat mijn zorg naar zijn vriendin en zijn twee kindjes. Net voor hij vertrok, hadden ze nog een kleine discussie. Voor haar is dit keihard."
Lees verder

Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak 'De Vork' voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami 'Otore' op dezelfde locatie. "Een droom die uitkomt", reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks 'Ja Chef!'.
Lees verder

Pajtim Bajrami neemt De Vork van Luc Bellings over: "Toen ik de papieren tekende, vloeiden er tranen"
Eind augustus trekt Luc Bellings de deur van zijn sterrenzaak 'De Vork' voorgoed dicht. Enkele weken later opent topchef Pajtim Bajrami 'Otore' op dezelfde locatie. "Een droom die uitkomt", reageert hij. Bajrami werd bekend als schreeuwende chef in de docureeks 'Ja Chef!'.
Lees verder

"Er zijn 4 redenen waarom een elektrische auto een ander soort banden nodig heeft": onze mobiliteitsexpert geeft advies
Een elektrische auto rijdt heel anders dan een wagen met verbrandingsmotor, en dus is het ook logisch dat er andere vereisten worden gesteld aan een optimale autoband. Onze mobiliteitsexpert Brecht Vanhaelewyn vertelt je alles wat je moet weten over de banden van een elektrische auto en geeft aan waar je rekening mee moet houden. "Ja ze slijten sneller, en neen, ze zijn niet lief voor het milieu."
Lees verder