Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 3 mei 2022

Broer Ilse De Meulemeester bevestigt wanpraktijken van haar en moeder: “Ze zullen nooit stoppen met mannen afpersen”

HLN
Broer Ilse De Meulemeester bevestigt wanpraktijken van haar en moeder: "Ze zullen nooit stoppen met mannen afpersen"
Ze liet de dure cadeaus van een Nederlandse zakenman inboeken als 'inkomsten'. Het komt Ilse De Meulemeester (50) nu op een veroordeling wegens schriftvervalsing te staan. Aan een celstraf ontsnapt de ex-Miss België, maar ze kan niet verhinderen dat steeds meer verhalen de ronde doen over haar én haar moeder Lydie (83). Hallucinante verhalen over bedrog, die haar broer Peter en een intimus van de familie nu ook bevestigen. "'Eén rijke man opvrijen en we hebben weer een miljoentje bij', redeneren zij."
Lees verder

Alibaba herstelt van koersval na gerucht over oprichter Jack Ma
Dinsdag is ophef ontstaan over een inval door de Chinese autoriteiten in een huis van iemand met de naam Ma in Hangzhou. Het hoofdkantoor van e-commercegigant Alibaba Group, dat mede werd opgericht door Jack Ma, is in de Chinese metropool gevestigd.
Lees verder

Een iconische Marilyn Monroe-jurk, Stromae en een catsuit met donsdeken: dit zijn de strafste looks van het Met Gala
Afgelopen nacht vond hét mode-evenement van het jaar plaats. Op het Met Gala in New York poseren de grootste sterren jaarlijks in de allermooiste outfits op de trappen van het Metropolitan Museum of Art. Het thema dit jaar luidt 'In America: An Anthology of Fashion'. Hoewel heel wat celebrities alles uit de kast haalden, was het toch vooral Kim Kardashian die met de aandacht ging lopen. De realityster leende een iconische jurk van Marilyn Monroe, waarvoor ze maar liefst 7 kilo moest afvallen.
Lees verder

"Gedaan met lachen met die kleine": Quick-Step gunt unieke blik achter de schermen bij L-B-L-triomf Evenepoel
Kunt u nog steeds geen genoeg krijgen van die straffe overwinning van Remco Evenepoel (22) in Luik-Bastenaken-Luik? Niet getreurd dan, want Quick-Step Alpha Vinyl heeft vandaag een documentaire gedeeld met een unieke blik achter de schermen van Evenepoels zege. Van het verdriet na de val van Julian Alaphilippe, over de bloednerveuze Tim Declercq aan de finish tot de emotionele omhelzing van Evenepoel met zijn familie na de aankomst. En u ontdekt ook dat Evenepoel een weddenschap had gesloten met een ploegmaat. "Ik had hem een piano beloofd."
Lees verder

IN BEELD. Fanoorlog aan de rechtbank van Johnny Depp en Amber Heard
Actrice Amber Heard (36) besliste om haar pr-team de laan uit te sturen, net in de derde week van het zes weken durende proces in Fairfax, Virginia, waarin ze moet getuigen tegen haar ex-man Johnny Depp (58). Het pr-team moest waken over haar reputatie, maar tot nu toe is het Depp die de publieke opinie op zijn hand heeft. En dat blijkt meer dan ooit uit het grote aantal fans dat dagelijks voor de poort van de rechtbank staat.
Lees verder

Australië verhoogt rente voor het eerst in ruim tien jaar
De Australische centrale bank heeft het belangrijkste rentetarief in het land verhoogd. Het was de eerste renteverhoging sinds november 2010. Met de renteverhoging wil de centrale bank de hoge inflatie in het land bestrijden. Net als in veel andere landen kampen Australiërs met hogere prijzen voor voedsel en brandstoffen.
Lees verder

REPORTAGE. Honden zijn ook waterratten: een dag vol geblaf en gespetter in het zwembad. "Als ik in de douche sta, springt Max er altijd bij"
Veel geblaf en nog meer gespetter - niet alleen de honden moesten nat terug naar huis: het Wilrijkse Ieperman-zwembad was twee dagen lang een waterparadijs voor viervoeters. "En ik heb niet eens droge kleren bij!" Of hoe honden ook waterratten kunnen zijn.
Lees verder

Datalek ontmaskert 191.000 buitenlandse eigenaars van vastgoed in Dubai
Een nieuw gegevenslek 'Dubai Uncovered' ontsluiert hoe criminelen, belastingontduikers, Russische oligarchen en andere duistere figuren vastgoed bezitten in het toevluchtsoord en belastingparadijs Dubai. De namen van zo'n 191.000 buitenlanders met Dubais vastgoed, onder wie 714 Belgische eigenaars gelinkt aan 1.154 eigendommen, zijn uitgelekt. Dat schrijven De Tijd en Knack, die deel uitmaken van het internationale project 'Dubai Uncovered'.
Lees verder

Voertuig eindigt op zijn dak aan station Erembodegem, inzittenden geven verschillende verklaringen
Aan het station van Erembodegem is maandagavond een voertuig van het perron naar beneden gereden en op zijn dak op de treinsporen terechtgekomen. Een trein was op dat moment net in het station vertrokken waardoor die de auto had gemist. De inzittenden geven verschillende en leugenachtige verklaringen over wat er net gebeurde.
Lees verder

Bestuurder belandt ondersteboven op spoor net nadat trein station verlaat
Aan het station van Erembodegem is maandagavond een automobilist van het perron naar beneden gereden en op zijn dak op de treinsporen terechtgekomen. Een trein was op dat moment net in het station vertrokken.
Lees verder

Jérémie Makiese heeft vandaag eerste repetitie voor Songfestival in Turijn: "Al die theorieën, ik ben daar niet mee bezig"
Il est parti. Nadat hij zaterdag nog een MIA mocht uitreiken - en zich nadien ook amuseerde op het sectorfeest -, begint voor Jérémie Makiese het Songfestivalavontuur. Onze afgevaardigde stapte maandag op het vliegtuig richting Turijn, en begint er vandaag meteen te repeteren. Zonder stress, maar met huizenhoge verwachtingen. Al wil hij na dit avontuur toch graag terug naar zijn oude leven als keeper bij Excelsior Virton. "Dat was mijn job voor deze wedstrijd, en dat is nadien ook mijn doel."
Lees verder

Klopt het dat je meer droomt als je 's avonds veel eet?
Je ligt in bed. Je voelt je spieren langzaamaan verzwakken, je ademhaling vertraagt en plots ben je vertrokken. Elke avond opnieuw doorloopt ons lichaam deze routine bij het in slaap vallen. Maar dromen we dan ook meteen? Of dromen we niet per se iedere nacht? En klopt het dat een zware maaltijd voor het slapen of nachtelijke snack invloed heeft op onze dromen? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters zoekt het uit.
Lees verder

Is de hoge inflatie een goed argument om opslag te vragen?
Vaste kosten zoals energie nemen een steeds grotere hap uit ons budget. Een hoger loon helpt de hoge inflatie op te vangen. Maar is de inflatie wel een goed argument om opslag te vragen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal consultant bij Acerta.
Lees verder

Waarom je de hoge inflatie niet mag gebruiken bij onderhandeling van je loon
Vaste kosten zoals energie nemen een steeds grotere hap uit ons budget. Een hoger loon helpt de hoge inflatie op te vangen. Maar is de inflatie wel een goed argument om opslag te vragen? Jobat.be vroeg het aan Karolien Van Herpe, legal consultant bij Acerta.
Lees verder

De fase die voor bonje zorgt in Rome: AS-coach Mourinho sneert naar Lazio, waarna rivaal met snoeihard statement komt
Er zit een serieus haar in de boter tussen Jose Mourinho en Lazio Roma. De 59-jarige Portugees, die AS Roma coacht, had afgelopen weekend vervelende opmerking in huis richting de grote rivaal. En die heeft intussen zelfs een statement verspreid om die sneer te counteren.
Lees verder

Drugs gestolen uit gebouwen van douane in luchthaven van Luik
Volgens eensluidende bronnen zouden de drugs gestolen zijn uit de gebouwen van de douane zelf. De FOD Financiën, die de diefstal heeft bevestigd, vermoedt dat de dader zich in eigen rangen bevindt en is een intern onderzoek gestart.
Lees verder

Johnny Depp liep 22,5 miljoen dollar mis door Amber Heard: "Haar opiniestuk is verwoestend"
De open brief die Amber Heard eind 2018 schreef over huiselijk geweld, kostte haar ex Johnny Depp een zesde 'Pirates of the Caribbean'-job. Jack Whigham, de manager van de acteur, verklaarde maandag in de rechtbank dat Depp daardoor 22,5 miljoen dollar (21,4 miljoen euro) misliep. Volgens entertainmentadvocaat Richard Marks gaat de invloed van het opiniestuk zelfs nog verder. "Depps vermogen om nog werk te krijgen in de Hollywood-industrie is geschaad."
Lees verder

Oekraïense soldaat sterft tijdens gevangenname door Russen: "Grote wonde in achterhoofd"
Dan Zvonyk, een Oekraïense soldaat is gestorven terwijl hij in gevangenname van Russen was. De soldaat was één van de soldaten die de Azovstal-fabriek, de laatste restant van verzet in Marioepol, verdedigde. Hij was te zien in een propagandafilmpje van het Russische leger. In dat filmpje melden ze expliciet dat krijgsgevangenen uit Marioepol menselijk behandeld worden. Vijf dagen later is Dan Zvonyk dood. Het Russisch ministerie van Defensie heeft nog geen commentaar gegeven over zijn dood.
Lees verder

KOOPGIDS. "Je hoeft je niet te schamen om alles een keer uit te testen": 20 vragen die je zeker moet stellen als je een huis koopt
De huizenprijzen in Vlaamse centrumsteden blijven maar stijgen. Vooral jonge kopers worden uit de markt geprijsd. Overweeg je zelf een aankoop? Bereid je dan goed voor. Onze woonexpert Björn Cocquyt stelde een lijst op met twintig essentiële vragen die je als potentiële koper zeker moet stellen. Welke voorzieningen moet je absoluut in de buurt hebben, welke bijkomende kosten kunnen nog heel wat geld opslorpen, is de prijs realistisch en waarom wordt de woning verkocht?
Lees verder

In het hoofd van Théo Bongonda, die een constant gevecht met de perceptie voert: "Hij is geen arrogante zak"
"Hij is eerder verlegen dan arrogant." Ingewijden over de mens Théo Bongonda (26). "De beeldvorming over hem is volledig verkeerd."
Lees verder