Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 25 mei 2022

Bluesmuzikant Tiny Legs Tim (44) overleden, grote verslagenheid bij artiesten. “Hij was de Roland van de toekomst”

HLN
Bluesmuzikant Tiny Legs Tim (44) overleden, grote verslagenheid bij artiesten. "Hij was de Roland van de toekomst"
Bluesmuzikant Tiny Legs Tim - Tim De Graeve - is vandaag overleden. Hij werd maar 44 jaar. Tim was een virtuoos in zijn genre, en alom geliefd. Hij was ook de bezieler van bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije. De leveraandoening waar hij al lang aan leed, is hem fataal geworden. De verslagenheid is groot.
Lees verder

Bluesmuzikant Tiny Legs Tim (46) overleden, grote verslagenheid bij artiesten. "Hij was de Roland van de toekomst"
Bluesmuzikant Tiny Legs Tim - Tim De Graeve - is vandaag overleden. Hij werd maar 46 jaar. Tim was een virtuoos in zijn genre, en alom geliefd. Hij was ook de bezieler van bluescafé Missy Sippy in Klein Turkije. De leveraandoening waar hij al lang aan leed, is hem fataal geworden. De verslagenheid is groot.
Lees verder

RC Genk knoopt onderhandelingen aan met Malinwa over Vrancken
Wouter Vrancken is op weg om de nieuwe coach van Racing Genk te worden. De Limburger is zelf al rond met Genk en nu zijn ook de onderhandelingen tussen de Limburgse club en KV Mechelen over de afkoopclausule begonnen.
Lees verder

Hayter wint sprint met fel uitgedund peloton, Evenepoel verliest leiderstrui aan Tobias Halland Johannessen
Ethan Hayter heeft de tweede etappe in de Ronde van Noorwegen gewonnen. Hij rondde het werk van INEOS Grenadiers onderweg in de sprint af. Remco Evenepoel liet zich niet verrassen en blijft leider.
Lees verder

Anderlecht en Vincent Kompany gaan in onderling overleg uit elkaar, trainer trekt allicht naar Burnley
Vincent Kompany is geen trainer van Anderlecht meer, dat maakte de club zopas zelf bekend. Kompany had nog een contract tot 2024 in het Lotto Park, maar de samenwerking wordt in onderling overleg beëindigd.
Lees verder

ANALYSE. Waarom de wegen van Vincent Kompany en Anderlecht na drie jaar scheiden (en dat geen echte verrassing is)
Geen harde woorden, wel een duidelijk verschil in visie tussen bestuur en trainer. Dat is de reden waarom er na drie jaar een einde komt aan de samenwerking tussen Vincent Kompany en Sporting Anderlecht. Kompany is op weg naar Burnley, Anderlecht denkt aan Felice Mazzu als mogelijke opvolger.
Lees verder

Oekraïne noemt toekenning van Russische paspoorten schending van territoriale integriteit
De speciale procedure die Moskou heeft ingevoerd om Oekraïners die in bezette regio's wonen, in staat te stellen een Russisch paspoort te krijgen, is "een flagrante schending" van de territoriale integriteit van Oekraïne. Dat hekelt Kiev.
Lees verder

Het seizoen van Vincent Kompany, of hoe hij langzaam zijn krediet verloor bij Anderlecht
Vincent Kompany is niet langer trainer van Anderlecht. Volgens het bestuur zat er met het beschikbare spelersmateriaal meer in. RSCA miste dit seizoen wel wat afspraken. Denk maar aan de verloren bekerfinale of de burenduels tegen Union. Een overzicht.
Lees verder

Geen prijzen gepakt en gemiddeld minder punten dan Vanhaezebrouck: het matige rapport van Kompany als RSCA-coach
De verwachtingen waren torenhoog, het eindrapport is matig. De terugkeer van Vincent Kompany naar Anderlecht heeft - ook door de situatie waarin de club verzeild was geraakt - de verwachtingen niet volledig ingelost. In drie seizoenen als (speler-)coach won Kompany met paars-wit minder dan de helft van de matchen en eindigde hij nooit hoger dan de derde plek. Een overzicht.
Lees verder

RECENSIE. 'Now & Then': "Tom Lenaerts gaat dit niet leuk vinden"
Op 3 juni gaat 'Twee Zomers' internationaal in première op Netflix, maar die release wordt een tikje overschaduwd door 'Now & Then' op Apple TV+ waarin eveneens een groepje vrienden een tragisch geheim deelt waarmee ze decennia later worden afgeperst. Bovendien is ook hier de stille kameraad van de hoop een politiek figuur wiens carrière door de nakende onthulling op de helling komt te staan. Of u deze overwegend Spaanstalige thriller met Rosie Perez in de hoofdrol dringend van naderbij moet gaan onderzoeken? Evelien Delgouffe zoekt het in onze 'Kijkgids' voor u uit.
Lees verder

Vincent Kompany: "Trots dat ik dit nieuw hoofdstuk heb mogen starten bij de club van mijn hart"
Vincent Kompany zelf reageerde ook kort op het vertrek bij Anderlecht. Weliswaar via de officiële kanalen van de club. Dat fierheid overheerst na zijn passage van twee jaar als fulltime hoofdcoach van paars-wit. "Vandaag overheerst slechts één gevoel: ik ben trots dat ik dit nieuw hoofdstuk heb mogen starten bij de club van mijn hart", zegt Kompany. "Ik ben nu een speler én coach geweest van Anderlecht, maar blijf vooral een trouwe fan."
Lees verder

Aantal gevallen apenpokken zal twee keer per week gepubliceerd worden
Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) heeft woensdag in het parlement verklaard dat het aantal mensen dat besmet is met het apenpokkenvirus twee keer per week - op woensdag en vrijdag - gecommuniceerd zal worden.
Lees verder

ROLAND GARROS. Djokovic bereikt derde ronde - Van Uytvanck blikt na nederlaag tegen Gauff vooruit naar Wimbledon: "Dat wordt bijna een exhibitietoernooi"
Novak Djokovic heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de derde ronde. De Servische nummer 1 van de wereld en titelverdediger in Parijs versloeg de Slovaak Alex Molcan (ATP 38) met 6-2, 6-3 en 7-6 (7/4). Djokovic neemt het in de zestiende finales op tegen de Sloveen Aljaz Bedene (ATP 195). Die wipte de Uruguayaan Pablo Cuevas (ATP 149) in vier sets.
Lees verder

"Beetje awkward om over cocaïne te zingen met m'n moeder in de zaal": onze reporter woonde exclusief de albumvoorstelling van Harry Styles bij
Twee keer zou hij zijn nieuwe plaat voorstellen. Een keer in New York, en als laatste in zijn thuisbasis Londen. De plek waar Harry Styles (28) elf jaar geleden zijn grondvesten bouwde als lid van One Direction, en vandaag standvastig de deuren van zijn eigen solohuis openzet. Wij waren erbij, samen met Harry's moeder en vrienden in de zaal. Grotesk in zijn oeuvre en danspassen, intiem in zijn woorden over mentale struggles en orale seks als redmiddel in lastige situaties: zo zien de kamers van 'Harry's House' eruit.
Lees verder

Deze 12 Amerikaanse politici betuigen medeleven aan slachtoffers schietpartij Texas, krijgen samen ruim 38 miljoen dollar aan steun van wapenlobby
Na de schietpartij in de Amerikaanse staat Texas, waarbij negentien kinderen en twee leerkrachten werden vermoord, trokken vele politici naar Twitter om hun medeleven te betuigen aan de slachtoffers en hun families. Verschillende onder hen kregen in hun loopbaan als Amerikaans politicus echter steun van de wapenlobby. Veel steun. Zo kregen twaalf senatoren in totaal 38.066.841 dollar of omgerekend 35.704.793,52 euro (in)directe steun van de National Rifle Association, dat fervent tegen strengere wapenwetgeving is.
Lees verder

Oekraïense buitenlandminister roept in Davos op om alle Russische export stop te zetten
De internationale gemeenschap moet de Russische export stopzetten, om Moskou zo onder druk te zetten om een einde te maken aan de oorlog in Oekraïne. Dat heeft de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken Dmitro Kuleba woensdag gezegd op het Wereld Economisch Forum in het Zwitserse Davos.
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Dessers start in de basis - Johan Boskamp: "Schat kansen van Feyenoord hoog in"
• Finale Conference League • Aftrap: 21u • Arena Kombëtare (Tirana, Albanië) • Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Lees verder

LIVE CONFERENCE LEAGUE. Nu al zinderend sfeertje in Rotterdam en Rome - Johan Boskamp: "Schat kansen van Feyenoord hoog in"
• Finale Conference League • Aftrap: 21u • Arena Kombëtare (Tirana, Albanië) • Scheidsrechter: István Kovács (Roe)
Lees verder

Uitzonderlijk: Kamer kon geen stemmingen organiseren omdat meerderheid met onvoldoende leden aanwezig was
De plenaire vergadering van de Kamer heeft woensdagavond geen stemmingen kunnen houden omdat er onvoldoende leden van de meerderheid in het halfrond aanwezig waren. De afgewerkte wetteksten zullen tijdens de volgende plenaire vergadering worden gestemd.
Lees verder

Football Talk. Salah blijft nog minstens één seizoen bij Liverpool - Wim De Decker op weg naar Waasland-Beveren
Wim De Decker is op weg om de nieuwe coach van Waasland-Beveren te worden. De 40-jarige trainer nam vorige maand afscheid van Deinze, waarmee hij in 1B op een vierde plek eindigde. Wellicht blijft hij dus in onze Belgische tweede klasse. De Decker zou het roer overnemen van Jordi Condom, die na het ontslag van Marc Schneider begin maart depaneerde als hoofdcoach (SDG).
Lees verder