Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 9 mei 2022

“Blaffen kan een manier zijn om frustratie of verveling af te reageren”: hondencoach legt uit wat je moet doen al...

HLN
"Blaffen kan een manier zijn om frustratie of verveling af te reageren": hondencoach legt uit wat je moet doen als je hond vaak blaft
Hondencoach Laura Lefebvre (30) heeft met haar nieuwe boek "Beter communiceren met jouw hond" maar één missie: de band tussen hond en eigenaar versterken door meer rust en vertrouwen te creëren. Een van de problemen waar hondeneigenaren vaak mee kampen, is dat hun hond veel blaft naar andere honden. Met concreet advies legt Laura uit hoe je dit kan aanpakken.
Lees verder

Overheid pakt gokverslavingen aan. Wim (39) getuigt: "Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen en verloren"
"Het begon onschuldig, in de krantenwinkel, met een papieren formuliertje voor voetbalweddenschappen." Voetbalfanaat Wim (39) laat zich tot gokken verleiden, een spannende hobby die een verregaande verslaving wordt. "Ik had vier kredietkaarten en nog stond ik in het rood." Wim is niet alleen: 100.000 Belgen zijn gokverslaafd. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom kansspelen zo meeslepend zijn en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
Lees verder

Wim (39) had een gokverslaving. "Op één dag heb ik 10.000 euro gewonnen én verloren"
"Mijn schuldenberg was zo groot dat mijn leven voorbij leek. Laat ik er een eind aan maken, dacht ik." Steeds meer Belgen gaan aan het gokken: een spannende hobby die zich, net als bij Wim (39), tot een verregaande verslaving kan ontwikkelen. Door gokreclame te verbieden hoopt de overheid die trend tegen te gaan. Verslavingscoach Arne Nilis legt uit waarom gokken zo meeslepend is en waarom dit probleem meer verborgen blijft dan andere verslavingen.
Lees verder

EasyJet vindt oplossing voor tekort aan luchtvaartpersoneel: minder stoelen op het vliegtuig
EasyJet is van plan om deze zomer stoelen te schrappen op een aantal van haar vliegtuigen, zodat het vluchten kan uitvoeren met minder cabinepersoneel. EasyJet kampt zoals veel luchtvaartmaatschappij met een groot personeelstekort. Door het verwijderen van de achterste rij stoelen zegt easyJet in staat te zijn om te vliegen met drie cabinebemanning in plaats van vier.
Lees verder

Waarom kiezen voor kraamzorg een goede zet is
86 procent van de ouders voelt zich mentaal beter door kraamzorg. Dat blijkt uit een enquête van zorgorganisatie i-mens. Toch overweegt maar een derde van de toekomstige ouders om kraamzorg in te schakelen.
Lees verder

De verhalen en cijfers achter de 10 duurste sportclubs na miljardenverkoop van Chelsea: van ruzie om een racepaard tot de schoonzoon van Trump
Een Rus ruimt in Londen plaats voor een consortium van Amerikanen. Het Europees voetbal als 'Land of Opportunities'. Met een investering die oploopt tot 4,9 miljard euro wordt Chelsea FC straks met voorsprong de duurst sportclub ooit. Wij doken in de verhalen achter de 10 strafste verkopen. Van een gedwongen exit door racisme, over ruzie om een racepaard tot de schoonzoon van Donald Trump. Ziet u de dollars rollen?
Lees verder

De verhalen en de cijfers achter de 10 duurste sportclubs ter wereld: van ruzie om een racepaard tot de schoonzoon van Trump
Een Rus ruimt in Londen plaats voor een consortium van Amerikanen. Het Europees voetbal als 'Land of Opportunities'. Met een investering die oploopt tot 4,9 miljard euro wordt Chelsea FC straks met voorsprong de duurst sportclub ooit. Wij doken in de verhalen achter de 10 strafste verkopen. Van een gedwongen exit door racisme, over ruzie om een racepaard tot de schoonzoon van Donald Trump. Ziet u de dollars rollen?
Lees verder

Welke spelers zijn van goudwaarde voor hun ploeg in de play-offs? Van Mignolet over Amuzu tot Bayo
Zowel de Champions' play-offs als de Europe play-offs zijn halfweg. Welke spelers waren belangrijk voor hun ploeg en kunnen dus een meerwaarde zijn voor jouw Gouden 11-ploeg? Een overzicht.
Lees verder

Gerucht: Motorola werkt aan smartphone met oprolbaar scherm
Lenovo-dochtermerk Motorola zou werken aan een smartphone met een oprolbaar scherm. Er is momenteel nog geen commercieel verkrijgbare telefoon met een oprolbaar scherm. De Motorola Felix zou anders werken dan tot nu toe getoonde prototypen.
Lees verder

Historisch veel vrijstaande vacatures: voorbije maand kwamen er meer dan 30.000 bij
De Vlaamse arbeidsbemiddelingsdienst VDAB heeft in april 30.627 nieuwe vacatures binnengekregen. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar gaat het om een stijging met 12,9 procent. Dat maakte de VDAB maandag bekend.
Lees verder

Johan Derksen ondanks controverse genomineerd voor Online Radio Award
De in opspraak gekomen presentator Johan Derksen maakt tijdens de uitreiking van de Nederlandse Online Radio Awards, later deze maand, kans op een prijs. Derksen is genomineerd voor beste presentator, werd vandaag bekendgemaakt. Opvallend, gezien het programma 'Vandaag Inside' pas nog werd opgedoekt vanwege zijn controversiële uitspraken.
Lees verder

Van kreeft naar corned beef: ex-tennisser Boris Becker gedegouteerd door eten in de gevangenis
Ex-tennisser Boris Becker werd eind april veroordeeld tot 2,5 jaar gevangenisstraf, waarvan hij de helft effectief moet uitzitten. De voormalige tennisster zou zo'n drie miljoen pond verborgen hebben gehouden nadat hij failliet werd verklaard. En zijn eerste week in de Londense gevangenis is de Duitser niet al te goed bevallen.
Lees verder

Pro League vraagt "dringend" overleg rond nakend verbod op gokreclame: "Meer dan 12% sponsorinkomsten weg"
Lorin Parys, de CEO van de Pro League, vraagt snel overleg nadat vandaag bekendraakte dat gokreclame tegen het einde van dit jaar wellicht zo goed als verboden wordt in ons land. "Dit voornemen - dat er zonder overleg kwam - snijdt meer dan 12 procent sponsorinkomsten weg op een ogenblik dat onze clubs meer dan 100 miljoen verlies maken", schrijft Parys op Twitter.
Lees verder

Gasprijs daalt na 'geruststelling' over betalingen door Gazprom
De Europese gasprijs is vandaag fors gedaald. De afname volgt op de poging van de Russische gasleverancier Gazprom om kopers gerust te stellen dat ze voor gas kunnen blijven betalen zonder de westerse sancties te schenden. Ook de ruime voorraden vloeibaar gemaakt aardgas (lng) en het warmere weer in veel Europese landen zorgen voor lagere gasprijzen.
Lees verder

Graspollenseizoen van start gegaan
Sinds begin mei zijn de graspollenconcentraties in de lucht zeer geleidelijk gestegen, heeft het Nationaal Aerobiologisch Meetnet AirAllergy van gezondheidsinstituut Sciensano vastgesteld. Dat betekent dat mensen die gevoelig zijn aan graspollen vanaf nu last kunnen hebben van allergische symptomen. Het gezondheidsinstituut raadt verder ook de meest gevoelige personen aan om "uit voorzorg" niet mee te doen aan de 'Maai Mei Niet'-actie nabij hun huizen.
Lees verder

Psychologe Sarah Van Pelt heeft taaie klant aan Junior Planckaert: "Het kostte tijd voor hij zich bloot durfde geven"
Sarah Van Pelt (42) is psychologe, psychotherapeute en seksuologe. Ze werkt achter de schermen mee aan de screening en begeleiding van deelnemers aan tv-programma's zoals 'Blind Gekocht', 'Bake Off Vlaanderen', 'Klopjacht' of 'Kamp Waes'. En ja, ze gaat met ook Junior Planckaert op zoek naar zijn volgende liefde. Maar hem koppelen wil ze opvallend genoeg niet. "Als ik het gevoel had dat hij er maar half voor wilde gaan, had ik nee gezegd."
Lees verder

"Rode voeding zoals granaatappels zitten vol antikankerstoffen": arts Servaas Bingé over waarom je meer kleur op je bord moet toevoegen
Onderzoek toont aan dat 80 procent van de mensen er een heel kleurarm voedingspatroon op nahouden. "Nochtans krijgt wie alle kleuren toevoegt aan zijn maaltijden verspreid doorheen de dag vanzelf de juiste voedingsstoffen binnen", verduidelijkt arts Servaas Bingé. Maar hoe voeg je de regenboog toe aan je bord? Welke kleur voeding heeft welk gezondheidsvoordeel en hoe begin je eraan? Servaas legt je er alles over uit én deelt een receptje om meteen zelf uit te proberen.
Lees verder

Deze smartphones zijn het ideale cadeau voor een communie of lentefeest
Heb je binnenkort een lente- of communiefeest en wil de gelukkige een smartphone als cadeau? Technologiesite Tweakers legt uit waar je op moet letten en tipt enkele degelijke budgetsmartphones.
Lees verder

Zweden en Finland beslissen dit weekend over NAVO-toetreding
De Zweedse sociaaldemocraten, die in het land aan de macht zijn, zullen zondag een beslissing nemen over hun NAVO-standpunt. In Finland zal er zaterdag beslist worden over de toetreding. In beide landen is de steun voor een lidmaatschap merkbaar toegenomen sinds de Russische invasie in Oekraïne.
Lees verder

Sandra mag na diefstal scootmobiel gebruiken van Luc: "Er zijn toch nog goede mensen"
Vorige week werd de scootmobiel van Sandra Van den Brande uit Oostende gestolen, daardoor kon de vrouw met een chronische bindweefselziekte, zich moeilijk verplaatsen. Maandag kreeg ze echter bezoek van Luc Asseloos die zijn scootmobiel uitleent om Sandra uit de nood te helpen.
Lees verder