Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 15 mei 2022

Bestuurster veroorzaakt ongeval nadat hond begint te braken op achterbank

HLN
Bestuurster veroorzaakt ongeval nadat hond begint te braken op achterbank
In de Rollegemstraat in Ledegem heeft een 23-jarige bestuurster zaterdagmorgen een ongeval veroorzaakt. De vrouw was verstrooid nadat haar hond plots begon te braken op de achterbank.
Lees verder

Bevers zanger Danzel wint Poolse liedjeswedstrijd: "Het moeilijkste nummer gehouden voor de finale... maar ik breng het geen tweede keer meer"
Bij het Eurovisiesongfestival scoorde België maar weinig punten maar zanger Danzel heeft in Polen wel met verve ons land vertegenwoordigd. Hij won er afgelopen vrijdag de finale van de populaire televisieshow 'Your face sounds familiar'. Tien weken lang kroop hij in de huid van een andere artiest, van Lenny Kravitz tot Tina Turner. In de finale koos Danzel voor de Poolse ster Czeslaw Niemen. "Zingen in een taal die je niet eens begrijpt, is een aartsmoeilijke opdracht. Het heeft bloed, zweet en tranen gekost."
Lees verder

Meereizen met een cargoschip of vakanties voor gescheiden ouders? Reisbureaus zetten in op unieke concepten
Een simpele citytrip of strandvakantie kunnen de meesten zelf boeken. Maar voor een reis te paard of vrachtschip kan het nuttig zijn om hulp in te schakelen. Een nieuwe trend pikt daarop in: steeds meer Belgische reisbureaus spitsen zich toe op een niche. Hoe unieker, hoe beter. Psycholoog en trendwatcher Herman Konings licht de populariteit toe van deze nieuwe agentschappen.
Lees verder

Morgen hakt CD&V de knoop door: wie wordt de nieuwe minister van Welzijn? Zo liggen de kaarten
Een zwaargewicht als Hilde Crevits? Toch maar een Limburgs gezicht als Vera Jans en Nawal Farih vooruitsturen in een CD&V-provincie. Of toch nog een outsider? Morgen beslist CD&V over de opvolger van Wouter Beke als Vlaams minister van Welzijn. Alle mogelijke kandidaten op een rijtje.
Lees verder

Hindley sprint verrassend naar de ritzege op de Blockhaus, medefavoriet Yates zakt compleet door het ijs
Jai Hindley (26) heeft de negende etappe van de Ronde van Italië gewonnen. De Australiër van BORA-hansgrohe had na een zware bergrit het beste eindschot op de Blockhaus. Juan Pedro Lopez behield nipt z'n roze trui en geniet morgen als leider van de rustdag.
Lees verder

Finland kondigt aan dat het lidmaatschap bij NAVO aanvraagt, ook regeringspartij van Zweedse premier is nu voorstander van toetreding
De Finse regering heeft besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat hebben president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin zondag bekendgemaakt. "Dit is een historische dag. Een nieuw tijdperk breekt aan", zei Niinistö. Ook buurland Zweden lijkt nu dezelfde kant op te gaan. De sociaaldemocratische regeringspartij in Zweden van premier Magdalena Andersson heeft zich uitgesproken voor lidmaatschap van de NAVO.
Lees verder

"Ja, er zijn zeker al jongens dronken": Brugse spelers houden stevig feestje in kleedkamer en op bus
Een derde titel op rij, dat mag gevierd worden. Al in de kleedkamer van de Bosuil barstte het feest bij de Club-spelers los. "The best. Again", sprak Noa Lang bij een flinke teut bier. Jack Hendry en Clinton Mata lieten zich dan weer gaan met cava. De ene spoot ermee, de andere dronk het liever op. Vanaken: "Aan één iemand moet je de score niet meer vragen." Op de bus - op weg naar de supporters in Brugge - ging de party uiteraard gewoon verder.
Lees verder

INTERVIEW. 7/7 aan het werk en amper slaap: ontwerpster Marina maakt kostuums voor Katy Perry en co
Dagelijks samenwerken met internationale supersterren als Justin Bieber, Miley Cyrus of Taylor Swift: het klinkt voor velen als een grote droom. Voor Marina Toybina(41) is het dagelijkse realiteit. De Amerikaanse kostuumontwerpster maakte furore in België met haar kostuums in 'The Masked Singer', maar internationaal heeft ze nog meer bereikt. Met vijf Emmy-awards op haar naam is ze een van 's werelds meest gevraagde ontwerpers bij de rich & famous. Al heeft de mode-industrie ook een donker kantje. "Ik moet geregeld midden in de nacht uit bed springen."
Lees verder

LIVE. Anderlecht staat weer te slapen bij aftrap en ziet Union al na twee minuten scoren via Mitoma
• Champions' play-offs • Lotto Park • Aftrap: 18u30 • Speeldag 5
Lees verder

LIVE. Anderlecht met dezelfde elf, twee wijzigingen bij Union
• Champions' play-offs • Lotto Park • Aftrap: 18u30 • Speeldag 5
Lees verder

Bart Verhaeghe met sneer richting Union: "Wij vechten niet tegen Union, maar tegen het veel rijkere Brighton"
Een pluim voor de 170 medewerkers die Club Brugge rijk is, een sneer richting Union, een pleidooi voor het voetbalmodel van blauw-zwart als 'Belgische voetbalschool': Bart Verhaeghe was na zijn derde titel op rij en vijfde in zeven jaar een gelukkig man.
Lees verder

Danzel uit 'Idool' wint populaire Poolse televisieshow
Danzel (45) heeft de Poolse televisieshow 'Your Face Sounds Familiar' gewonnen. De zanger raakte bij ons bekend na zijn deelname aan 'Idool' in 2003. Johan Waem, toen nog met een blauw brilletje, schopte het toen tot in de halve finale. Ondertussen is het in ons land al enkele jaren iets stiller rond de Vlaamse zanger, maar in Oost-Europa is onze landgenoot waanzinnig populair.
Lees verder

"Hij zou hier nooit nog mogen fluiten": Antwerp hekelt scheidsrechter Visser
Een "pijnlijke" namiddag voor Antwerp. Bij de Great Old richtten ze hun pijlen op scheidsrechter Visser. "Dienen heeft er een bangelijke partij opzitten", reageerde Ritchie De Laet cynisch.
Lees verder

D66 betaalt schadevergoeding aan oud-medewerkster in MeToo-zaak
De Nederlandse politieke partij D66 heeft vorig jaar na een onderzoek van bureau BING onterecht de indruk gewekt dat er geen sprake zou zijn geweest van grensoverschrijdend gedrag in een zaak uit 2015 en 2016. "Dat is onjuist", zegt de partij nu. Het bestuur zet dit in een persbericht recht, en zegt met het slachtoffer, een oud-medewerkster, een overeenstemming te hebben bereikt over "financiële compensatie".
Lees verder

KOERS KORT. Pidcock wint ook in Nove Mesto op mountainbike - Tiberi klopt eindwinnaar Dunbar in Hongarije
Tom Pidcock (22) heeft een week na zijn zege in Albstadt ook de Wereldbekermanche van het Tsjechische Nove Mesto gewonnen. De Brit van Ineos Grenadiers haalde het na een felbevochten duel met de Roemeen Vlad Dascalu. Wereldkampioen Nino Schürter mocht als derde mee op het podium.
Lees verder

Morgenvroeg kan je totale maansverduistering bewonderen, maar je zal vroeg moeten opstaan
Morgen vindt er in de vroege ochtend een totale maansverduistering plaats. Wie wil kijken, zal echter vroeg moeten opstaan.
Lees verder

Open Wervendag lokt bijna 200.000 fysieke en virtuele bezoekers
Bijna 200.000 mensen hebben vandaag fysiek of virtueel deelgenomen aan de Open Wervendag. De Confederatie Bouw, die achter het initiatief zit, spreekt met 54.000 fysieke en 141.000 virtuele bezoekers over een "zeer succesvolle editie".
Lees verder

KIJK LIVE. Kampioenen arriveren aan kolkend Jan Breydel voor groot feest met Club Brugge-fans
De champagnekurken knallen volop. Na 1-3-winst op de Bosuil is Club Brugge voor de achttiende keer landskampioen. Een gretig Antwerp deed het blauw-zwart niet cadeau, maar finaal bleek de ploeg van trainer Alfred Schreuder dodelijk efficiënt. Momenteel arriveren de Club-spelers op Jan Breydel. Volg het feest met de Brugse aanhang LIVE in de video bovenaan dit artikel.
Lees verder

Basisopleiding veiligheid wordt verplicht in bouw
Minister van Werk Pierre-Yves Dermagne voert een verplichte basisopleiding veiligheid in voor de bouwsector. De bouw blijft met gemiddeld 34 ongevallen per dag een gevoelige sector voor arbeidsongevallen, stelt Dermagne. De ambitie moet zijn om dat tot nul te herleiden, vindt hij.
Lees verder

Arrestaties in Tel Aviv na onrust op Palestijnse feestdag
Bij ongeregeldheden in Tel Aviv tussen Palestijnen, Israëlische rechtse activisten en de politie zijn drie arrestaties verricht, melden media in Israël. De confrontaties vonden plaats op de dag dat Palestijnen de "Nakba" (catastrofe) herdenken, zoals zij de verdrijving van honderdduizenden mensen ten tijde van de oprichting van de staat Israël noemen.
Lees verder