Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 1 mei 2022

Bestuurder met levenslang rijverbod kruipt in kinderzitje bij politiecontrole

HLN
Bestuurder met levenslang rijverbod kruipt in kinderzitje bij politiecontrole
Een Sint-Niklase politiepatrouille keek zaterdagnacht vreemd op toen ze bij de controle van een wagen geen bestuurder aantroffen. Op de achterbank zaten wel drie personen, waarvan één in een kinderzitje…
Lees verder

Niet alle socialisten blij met Molenbeek-uitspraak van Conner Rousseau: "Ongepast voor voorzitter"
"Als ik door Molenbeek rijd, dan voel ik me niet in België." De uitspraak van Conner Rousseau (Vooruit) leverde hem afgelopen week heel wat kritiek op. Ook sommige socialisten vinden de uitspraak ongepast. Bekijk hierboven hoe militanten op de 1 mei-viering in Sint-Niklaas reageren.
Lees verder

Moeder getuigt nadat David (40) sterft aan astma-aanval in Cambodjaanse cel: "Ik ben mijn kind kwijt"
In een Cambodjaanse cel, op ruim 9.000 kilometer afstand van zijn familie, is Bruggeling David Catry (40) overleden. De man zat er een celstraf uit in Prey Sar - 'De hel' in de Cambodjaanse volksmond. Op een bepaald moment leefde hij er met 106 gevangenen in een cel voor maximaal 30 personen. David had al heel zijn leven astma en een zware aanval werd hem vrijdagnacht fataal. Zijn moeder getuigt in VTM NIEUWS.
Lees verder

Moeder getuigt nadat David (39) sterft aan astma-aanval in Cambodjaanse cel: "Ik ben mijn kind kwijt"
In een Cambodjaanse cel, op ruim 9.000 kilometer afstand van zijn familie, is Bruggeling David Catry (39) overleden. De man zat er een celstraf uit in Prey Sar - 'De hel' in de Cambodjaanse volksmond. Op een bepaald moment leefde hij er met 106 gevangenen in een cel voor maximaal 30 personen. David had al heel zijn leven astma en een zware aanval werd hem vrijdagnacht fataal. Zijn moeder getuigt in VTM NIEUWS.
Lees verder

Jonge homohaters richten pijlen op bewoner Van Den Hautelei, maar buren maken vandaag opvallend statement: "Met vlaggen willen we tonen dat we hier geen homofobe incidenten tolereren"
In de Van Den Hautelei in Deurne dook zondagochtend plots een overvloed aan regenboogvlaggen op. De bewoners hingen de vlaggen aan hun ramen en deuren als reactie op een aantal potentieel homofobe incidenten. Een groepje jongeren zou een vlag die al eerder in de straat hing verschillende keren gevandaliseerd hebben en de bewoner van het pand specifiek viseren. "Ze probeerden de deur in de trappen, de vlag in brand te steken en gooiden zelfs eieren naar het huis."
Lees verder

Dode en zes gewonden bij schietpartij op volksfeest in Amerikaanse staat Mississippi
Op een volksfeest in Jackson, in de Amerikaanse staat Mississippi, is bij een schietpartij minstens één persoon om het leven is gekomen. Dat heeft sheriff Tyree Jones bekendgemaakt. Er zouden ook zes gewonden gevallen zijn.
Lees verder

LIVE (18u30). Geen Yari Verschaeren tegen Club Brugge door last aan de lies, Francis Amuzu speelt in z'n plek
Een clash in het Lotto Park. Anderlecht ontvangt Club Brugge, dat eerst hoopt op een misstap van Union op de Bosuil om enkele uren later zelf tegen de grote rivaal te winnen. Schreuder verwacht "een heel agressief" paars-wit. Kompany: "Het is zaak om onszelf op de grote momenten te belonen." Kruipt RSCA recht na een dubbele opdoffer, of wint Club? De aftrap is om 18u30!
Lees verder

De tedere familieman in actieheld Bruce Willis: "Ik zal altijd van m'n ex-vrouw blijven houden"
Op het grote scherm speelt Bruce Willis (67) vaak de onverschrokken actieheld die de wereld in zijn eentje redt. In zijn privéleven is hij een tedere familieman wiens hart overloopt voor zijn vijf dochters, zijn huidige vrouw Emma én zijn ex, actrice Demi Moore. In twee delen staan we stil bij de hoogtes en dieptes uit het leven van een van Hollywoods favoriete acteurs. "Bruce was 36, beroemd en hij had geld. Kort gezegd: hij wilde zijn eigen zin doen."
Lees verder

Onze F1-watcher over het gesleutel van Mercedes: "Wat als het 'mirakelrecept' nu eens de oorzaak van alle kwaad was?"
Volgende week staat in Miami de vijfde grand prix op het programma. Nu al de koers van de waarheid voor Lewis Hamilton. Die hoopt dat het gesleutel aan zijn auto hem nu veel dichter bij Ferrari en Red Bull zal brengen. Maar of dat zal volstaan? En als er nu eens iets echt fundamenteel fout was met de Mercedes? Zoals een 'mirakelrecept' dat eigenlijk een flop is?
Lees verder

"Ik mag haar niet meer aanraken." Sinds Vera kanker kreeg, wil ze geen seks meer. Seksuoloog geeft advies
Sinds Vera (54) borstkanker overwon, is ze niet meer de oude in haar liefdesrelatie met Marc (56). "De ene keer pakt ze me vast en 'herleef' ik als man. De dag erna is het van 'Ik kan het niet meer. Ik heb geen goesting in seks. Ik kan jou niet meer geven wat je nodig hebt'. Maar ik verlang intens naar haar." Wat kan je doen als koppel wanneer een zware levensgebeurtenis de intimiteit doodt? Seksuoloog en relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad én een praktisch doetip.
Lees verder

LIVE. Pakt Chelsea, met Lukaku op de bank, de drie punten tegen Everton?
In de Premier League speelt Chelsea vandaag op het veld van Everton. Lukaku start op de bank tegen zijn ex-ploeg. The Blues strijden voor een plekje in de top vier, The Toffees kunnen alle punten gebruiken om degradatie te vermijden. Pakt Chelsea de drie punten mee uit Goodison Park of houdt de ploeg van Frank Lampard de drie punten thuis?
Lees verder

Bizar ongeval: motor krijgt eigen willetje na val en rijdt nietsvermoedende coureur in de rug aan
Een apart ongeval in de Moto3, zeg maar de derde divisie van de MotoGP. In het Spaanse Jerez ging Iván Ortolá vlak voor de Dani Pedrosa-bocht tegen de grond. Maar terwijl de 17-jarige thuisrijder - vorig jaar nog vierde in het algemene klassement - flink doorschoof op het asfalt, kreeg zijn KTM een eigen willetje. De motor bleef op z'n twee wielen, rondde de bocht en reed de onfortuinlijke Joel Kelso lang achter aan. Kelso ging hard tegen de grond en belandde in het grind. Gelukkig deelde de organisatie snel mee dat de coureurs geen averij opliepen.
Lees verder

LIVE. Antwerp heeft de beste kansen via Frey, maar dankzij Moris staat het 0-0 bij rust
Komt Union alweer een stapje dichter bij de landstitel? De volgende opdracht is Antwerp, uit. Union heeft vertrouwen, want kan een onwaarschijnlijk rapport van 44 op 51 op verplaatsing voorleggen. Winnen ze ook op de Bosuil? Volg de aanloop en de match zelf op deze pagina!
Lees verder

LIVE. Ook na rust is Antwerp baas, Moris ranselt volley Nainggolan uit het hoekje
Komt Union alweer een stapje dichter bij de landstitel? De volgende opdracht is Antwerp, uit. Union heeft vertrouwen, want kan een onwaarschijnlijk rapport van 44 op 51 op verplaatsing voorleggen. Winnen ze ook op de Bosuil? Volg de aanloop en de match zelf op deze pagina!
Lees verder

Angèle en Metejoor bedanken hun fans na winst op de MIA's: "Heel vereerd"
Metejoor en Angèle waren de grote winnaars van de MIA's. Beide artiesten kaapten drie awards weg op de dubbeleditie van de grootste Vlaamse muziekprijzen. Na hun overwinning wilden zowel Metejoor als Angèle dan ook vooral hun fans bedanken. "Dit is allemaal dankzij jullie."
Lees verder

MR wil lagere lasten op arbeid, terwijl PS pleidooi voor rijkentaks herhaalt
Als het van de MR afhangt, moeten de lasten op arbeid omlaag om de werkzaamheidsgraad op te krikken tot 80 procent in 2030. Dat heeft de voorzitter van de partij, Georges-Louis Bouchez, gezegd. Bouchez verzet zich tegen hogere lasten op de grote vermogens. PS-voorzitter Paul Magnette haalde in zijn 1 mei-toespraak dan weer fel uit naar MR en noemde het een van de "hardste en meest agressieve" rechtse partijen in Europa. Magnette herhaalde daarentegen zijn pleidooi voor een rijkentaks.
Lees verder

ASSISEN. Hoe ex-lijfwacht van de koning wraak nam op oprit van villa: na zelfmoord van vriendin wou hij haar stiefvader "lesje leren"
Ooit stond hij in voor de bewaking van de koning. Morgen zit Peter Willems in de beschuldigdenbank van het assisenhof in Leuven. Hij staat terecht voor moord op de stiefvader van zijn vriendin, Erik Van Puymbrouck. De labiele jonge vrouw beschuldigde het slachtoffer van jarenlange verkrachting toen ze kind was en pleegde een goed half jaar voor de feiten zelfmoord.
Lees verder

Man teruggevonden in diepvries Sint-Eloois-Winkel: parket onderzoekt verdacht overlijden
In Sint-Eloois-Winkel, deelgemeente van het West-Vlaamse Ledegem, is een man dood teruggevonden in een diepvries. Dat bevestigt de burgemeester van Ledegem, Bart Dochy, vandaag. Het parket zegt dat het een onderzoek heeft geopend naar een verdacht overlijden.
Lees verder

Leider Union mist kansen in slotfase en blijft op scoreloos gelijkspel steken bij Antwerp, Club kan straks tot op één punt naderen
Een intens play-off duel tussen Antwerp en Union heeft geen winnaar opgeleverd. 0-0 werd het op de Bosuil. Union blijft op die manier ook na dit weekend zeker leider, al kan Club Brugge mits winst tegen Anderlecht naderen tot op een puntje.
Lees verder

Had Lisa del Bo in 1992 het Songfestival kunnen winnen? "Nummer waar Ierland mee gewonnen heeft, had Johnny Logan aan mij beloofd"
In 1996 trok Lisa del Bo (60) naar het Songfestival met haar hit 'Liefde is een kaartspel'. De zangeres eindigde toen met slechts 22 punten op een gedeelde zestiende plaats, van in totaal 23 deelnemers. Maar met een beetje geluk had del Bo tijdens de editie van 1992 wél kunnen winnen.
Lees verder