Doorgaan naar hoofdcontent

Bazart, James Blunt en Milow op de affiche, maar toch valt voorverkoop Moen Feest tegen: “Wie ticket kocht, mag da...

HLN
Bazart, James Blunt en Milow op de affiche, maar toch valt voorverkoop Moen Feest tegen: "Wie ticket kocht, mag daarom extra festivalganger meenemen"
Omdat de ticketverkoop een tegenvaller blijkt, lanceert de organisatie van het West-Vlaamse festival Moen Feest een actie waarbij per aangekochte ticket iemand gratis binnen mag. Dat geldt enkel voor de eerste drie festivaldagen, niet voor de zondag. "Zowel voor publiek als voor artiesten is het veel leuker als de tent vol zit", klinkt het.
Lees verder

Mondmasker vanaf vandaag enkel nog verplicht in ziekenhuis, bij dokter en in apotheek
De mondmaskers verdwijnen weer een beetje meer uit het dagelijks leven, nu de coronacijfers al een tijdje aan het dalen zijn. Vanaf vandaag moeten ze niet langer opgezet worden onder meer op het openbaar vervoer, tijdens het bezoek aan een woonzorgcentrum en bij de tandarts. Dat besliste het Overlegcomité vandaag.
Lees verder

Verloofde (44) opgepakt voor moord op ex-piloot (45), VeloVeilig Vlaanderen en hagedissen in Wetteren: dit mocht u niet missen op 'In de buurt' dit weekend
Wij selecteerden de verhalen die u niet mocht missen op HLN In de buurt dit weekend.
Lees verder

Football Talk. Vertrekkende Kouamé: "Als ik zélf mag kiezen, blijf ik bij Anderlecht"
Christian Kouamé speelde gisteren naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor Anderlecht. "Ik weet nog niet waar mijn toekomst ligt, maar als ik zélf mag kiezen, wil ik graag bij Anderlecht blijven", gaf de Ivoriaan aan. "Ik heb hier het voetbalplezier teruggevonden, weer in vorm geraakt en fijne mensen ontmoet. Nu speel ik misschien nog matchen met de nationale ploeg en nadien is het tijd voor vakantie. Dan zullen we wel zien." Josh Cullen, nog één jaar onder contract, gaf dan weer aan de voorbereiding te zullen aanvatten bij Anderlecht. "En zelfs een contractverlenging is niet uitgesloten", aldus de Ier. (SVL)
Lees verder

Man doodgeschoten bij liquidatie op straat in Rotterdam
In het Nederlandse Rotterdam is zondagavond een man op straat doodgeschoten. De schietpartij vond rond 23.30 uur plaats tussen de Nassauhaven en de Persoonshaven in Feijenoord, meldt de politie. Er is nog niemand aangehouden. In de buurt van de schietpartij brandde een auto uit, vermoedelijk van de daders.
Lees verder

Ondanks zware concurrentie van budgettair krachtigste teams uit de WorldTour: Alpecin-Fenix zet vol in op Dylan Teuns
Quo vadis, Dylan Teuns? Alpecin-Fenix (straks Alpecin-Deceuninck) ziet in de 30-jarige Limburgse puncher een ideale co-kopman naast Mathieu van der Poel. Maar de (financiële) concurrentie vanuit de toplaag van de WorldTour is moordend.
Lees verder

Mario Balotelli scoort vijf doelpunten, waaronder héérlijke goal die de wereld rondgaat
Mario Balotelli heeft zijn uitstekende seizoen in de Turkse Süper Lig in stijl afgesloten. De 31-jarige Italiaan, inmiddels uitkomend voor Adana Demirspor, scoorde liefst vijf keer in de 7-0-zege tegen Göztepe. Vooral zijn laatste treffer was subliem.
Lees verder

De kruidenplukker van sterrenchefs bouwt nu groentetorens: "Zo spaar je 95 procent water uit"
Jarenlang plukte hij kruiden voor Sergio Herman en Peter Goossens, tot hij genoeg had van lege regenwaterputten. Vandaag verkoopt West-Vlaming David Van Steenkiste (34) torens waarin groenten, kruiden, fruit en sierplanten groeien met een minimum aan plaats, water en moeite. "Sterrenchefs gebruiken ze al."
Lees verder

LIVE OORLOG OEKRAÏNE. President Zelensky: "Dagelijks sterven 50 tot 100 soldaten in Oost-Oekraïne"
Volgens het Oekraïense leger concentreren de Russen zich steeds meer op de oostelijke regio's Donetsk en Loehansk. Een woordvoerder van het Oekraïense ministerie van Defensie stelt dat de situatie verergert, en spreekt van "intense vuurgevechten" langs het front. Volgens de Russische minister van Defensie Sergej Sjojgoe is de verovering van Loehansk zo goed als afgerond. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.
Lees verder

Maryna Zanevska, voor het eerst in zes jaar weer aan het werk op Roland Garros: "Ik zou willen dat de Russische speelsters zich wat meer zouden uitspreken tegen de oorlog"
Deze morgen om 11 uur speelt Maryna Zanevska (WTA 62) voor het eerst in zes jaar opnieuw op Roland Garros. De negentienjarige Qinwen Zheng (WTA 74) is daarbij het laatste van haar zorgen. "Op de baan vergeet ik de oorlog", zuchtte de voormalige Oekraïense.
Lees verder

Speculeren op de beurs: hoever kan en mag je gaan? "Je probeert zo snel mogelijk zo veel mogelijk winst te maken, maar de risico's zijn enorm"
De beurskoersen zijn uiterst volatiel, met 'dank' aan de onzekere macro-economische tijden. Veel beleggers zien er beleggingskansen in en gaan aan het speculeren. Wat zijn de regels? Wanneer is speculatie strafbaar? En is dat eigenlijk wel een goed idee? Onze geldexpert Pascal Paepen aan het woord. Kleine spoiler alert: hij is geen fan.
Lees verder

"België is eigenlijk een van de minst aantrekkelijke landen om te speculeren": onze geldexpert vertelt wat je moet weten over deze manier van beleggen
De beurskoersen zijn uiterst volatiel, met 'dank' aan de onzekere macro-economische tijden. Veel beleggers zien er beleggingskansen in en gaan aan het speculeren. Wat zijn de regels? Wanneer is speculatie strafbaar? En is dat eigenlijk wel een goed idee? Onze geldexpert Pascal Paepen aan het woord. Kleine spoiler alert: hij is geen fan.
Lees verder

Golden State Warriors één zege verwijderd van grote NBA-finale, Wiggins pakt uit met monsterdunk
De Golden State Warriors zijn nog één overwinning verwijderd van een plek in de grote NBA-finale. De ploeg uit San Francisco won ook het derde duel met Dallas Mavericks in de best-of-sevenserie in de finale in het westen: 3-0.
Lees verder

Doorsneeloon in Vlaanderen bedraagt bijna 3.000 euro: in deze provincies verdien je het meest
Het doorsneeloon in Vlaanderen bedraagt net geen 3.000 euro bruto. Dat blijkt uit cijfers van loonberekenaar SD Worx. Door de hoge inflatie is het loon in de eerste drie maanden meer dan 100 euro gestegen.
Lees verder

Maandelijkse energieafrekening mogelijk sinds april, maar enkel bij grote leveranciers: wanneer zal het overal een optie zijn?
Sinds 1 april moeten energieleveranciers hun klanten de optie bieden om maandelijks een afrekening te betalen. Geen voorschot dus, maar een afrekening voor hun reële verbruik van die maand. In tijden van erg onstabiele prijzen kan je zo op het einde van het jaar een gepeperde afrekening vermijden. Alleen blijkt die optie tot maandelijkse afrekening nog niet bij alle leveranciers mogelijk. Mijnenergie.be bestudeert de zaak van naderbij.
Lees verder

Football Talk. Operatie voor Gómez? - Vertrekkende Kouamé: "Als ik zélf mag kiezen, blijf ik bij Anderlecht"
De wissel halfweg kwam er niet zomaar. Sergio Gómez bleef de voorbije weken last ondervinden van zijn schaambeenblessure - eind april opgelopen op Kortrijk - maar verbeet sindsdien de pijn. De eerste helft op Club gisteren was er te veel aan. Mogelijk is nu toch een operatie noodzakelijk voor volledig herstel. De komende dagen, met doktersbezoeken, zullen dat uitwijzen. Het zou een opdoffer zijn voor Gómez, die zich dit seizoen in de kijker speelde van verschillende clubs. De Spanjaard heeft nog een contract tot 2025 bij Anderlecht. (SVL)
Lees verder

Een superjacht, kasteel en zelfs Beyoncé: Kardashians spaarden kosten noch moeite voor huwelijk van Kourtney & Travis
Wedding bells in Italië. Kourtney Kardashian (43) en Travis Barker (46) stapten zondagavond in het huwelijksbootje. De realityster en de drummer gaven elkaar het ja-woord in een kasteel in de Italiaanse plaats Portofino. De volledige trouw, die enkele miljoenen kostte, werd gesponsord door Dolce & Gabbana. Een kijkje in het extravagante huwelijk en de opvallende gastenlijst.
Lees verder

HOROSCOOP. Onverwacht geflirt voor Tweelingen en een geldboost voor Ram: astrologe Esther voorspelt je week
Elke week onthult astrologe Esther van Heerebeek nu nog diepgaander wat de sterren mogelijks voor jou in petto hebben. Stellen je gezondheid en je geld het goed en welke plottwists staan er je in je carrière of in de liefde te wachten? Esther geeft voor elk sterrenbeeld een helder overzicht. "Maar liefst drie planeten liggen dwars, Kreeft. Het wordt een week met heftige emoties."
Lees verder

De kanshebbers voor de eindzege in de Giro, gewikt en gewogen, bij het inslaan van de laatste rechte lijn: één topfavoriet, vier outsiders
Een Giro zonder Pogacar, Roglic of Bernal: het moet in de slotweek leiden tot een mooie, open strijd. Richard Carapaz duikt als rozetruidrager de laatste rechte lijn. In de veronderstelling dat Bilbao (6de) en Buchmann (7de) zich zullen profileren als meesterknechten voor Landa en Hindley, liggen vier outsiders op de loer.
Lees verder

Uitrol glasvezelnetwerk door Proximus: klanten van Scarlet noodgedwongen op zoek naar nieuwe (duurdere) provider
De uitrol van het glasvezelnetwerk door Proximus brengt klanten van Scarlet in de problemen. Wie klant is van de lowcosttelecomoperator moet op plaatsen waar Proximus glasvezel heeft aangelegd noodgedwongen op zoek naar een nieuwe provider. Wat kan je doen als dit bij jou gebeurt? Mijntelco.be geeft advies.
Lees verder